«Мир» стане торговим центром з «ігролендом» і кіно

«Мир» стане торговим центром з «ігролендом» і кіно
Коли розпочнеться реконструкція будівлі, її власник, відомий у місті бізнесмен Юрій Коробкін, ще не визначився - принаймні, офіційно. Зате він каже, що в оновленому центрі хоче бачити кінотеатр-мультиплекс, ігровий комплекс для дітей і будинок побуту


Кінотеатр "Мир" чекає на капітальну перебудову. Після реконструкції кінотеатр, який сьогодні має два кінозали, кафе, дискотеку та ігровий майданчик з більярдом та настільним футболом, зміниться до невпізнання.
Замість сьогоднішніх двох поверхів будівля буде мати три плюс цокольне приміщення. Розширюється і її "начинка" - вона стане більш багатофункціональною і... торговою. Планується супермаркет, торговий зал для екологічно чистих продуктів і будинок побуту, дитячий ігровий комплекс, ну і, звісно, сам кінотеатр-мультиплекс.
Але поки що це все - лише передпроектні ідеї. Остаточного проекту реконструкції ще немає. Нещодавно тільки завершились громадські слухання по майбутній реконструкції кінотеатру, які за законодавством і передують розробці проекту і майбутньому будівництву.

Відео дня


Люди "за". В основному
За результатами "громадського обговорення реконструкції існуючого двозального кінотеатру "Мир" в чотиризальний кінотеатр з добудовою супермаркету та приміщень роздрібної торгівельної мережі на вулиці Келецькій, 57" (так офіційно звучала назва слухань, - прим. авт.), у слуханнях взяли участь 85 людей.
- В основному це мешканці прилеглого до кінотеатру будинку на вулиці Келецькій, 59, а також мешканці інших будинків, - каже заступник начальника інформаційно-аналітичного відділу міськради Андрій Мислінський. - Загалом обговорення тривало місяць і звершилось громадськими слуханнями, які відбулись 27 червня.
За офіційними результатами громадських обговорень, "звернень із зауваженнями та пропозиціями від мешканців сусідніх будинків не надходило".
На громадських слуханнях люди просили, щоб забудовник взамін на їхнє "схвалення" майбутньої реконструкції зробив щось для їхнього будинку, наприклад, дитячий майданчик чи зелену зону.
Серед тих, хто проти майбутньої реконструкції, мешканець будинку Сергій Козачишин.
- Я проти. Це ж у нас у дворі стоянку для авто зроблять - що тут хорошого? - каже він. - До того ж закриється вигляд перед будинком. А вони ще добудують - не буде де дітям гратися.
Але, за офіційними підсумками слухань, мешканці, незгодні з майбутнім розширенням "Миру", опинились у меншості.
«Учасники громадських слухань переважною більшістю голосів (73 - за, 12 - проти) погодили реконструкцію існуючого двозального кінотеатру "Мир" в чотиризальний кінотеатр з добудовою супермаркету та приміщень роздрібної торгівельної мережі, запропонований благоустрій за умови виконання зауважень», - йдеться в офіційному протоколі слухань.

 

 

Що зроблять
Тим часом, як йдеться в передпроектних пропозиціях забудовника, які виносились на громадські слухання, відкрита стоянка на 80 авто передбачається перед головним фасадом. Також у документах, які були представлені на громадських слуханнях, йдеться, що загальна площа забудови складе більше 4,2 тисячі квадратних метрів. Загальна площа центру після реконструкції складе близько 16 тисяч квадратних метрів. А відсоток забудови площі, яка знаходиться в користуванні інвестора - 53%. Загальна площа території землекористування, яка знаходиться у власності - 0,897 гектара.
Тобто після реконструкції будівля має зайняти частину сьогоднішньої площі спереду та займе територію колишнього фонтану (збоку). Але таким чином, щоб біля майбутнього центру залишився прохід до житлових будинків.
Головне питання - коли розпочнеться сама реконструкція - поки що залишається відкритим.
- Поки не має проекту, говорити про щось конкретно - трохи зарано. Поки що ми маємо тільки передпроектні документи, які й були винесені на громадські слухання, - каже бізнесмен, генеральний директор ТОВ "Південний Буг" Юрій Коробкін. - Який вигляд все матиме остаточно - я ще сам не вирішив. Коли буде прийняте рішення - будемо робити проект. Тоді ж можна буде говорити про конкретні суми та терміни будівництва. Не виключено, що для цього можуть знадобитись кредитні кошти.
- На даний момент, по великому рахунку, є ідея, мрія, яку я хочу втілити в життя, продовжує бізнесмен. - Але це довготривалий процес: є ряд технічних моментів, які потребують вирішення. Крім того, перед тим як щось будувати - потрібно все ретельно прорахувати. І починати цей проект я буду, лише коли буду остаточно у всьому впевнений. Але про загальну концепцію я уже можу сказати. Я хочу, щоб тут точно був кінотеатр, «ігроленд» для дітей, сучасний супермаркет, будинок побуту і, можливо (це питання ще вирішується), в цокольному поверсі - продуктовий супермаркет з екологічно чистими продуктами. Тобто всього буде три поверхи і один цокольний.
За словами бізнесмена, після реконструкції будівля збереже сьогоднішню висоту. Якщо сьогодні найвища точка кінотеатру знаходиться на висоті 12 метрів, то після реконструкції - 11,8 метра.
Від ідеї спорудження тут ще й житла та офісів, про яку Юрій Коробкін говорив кілька років тому, бізнесмен відмовився через кризу.
- Так, колись була така ідея: побудувати тут ще житловий комплекс разом з торговим центром та офісними приміщеннями, каже він. - Але після кризи ми вирішили будувати менший об'єкт, площею приблизно 12-15 тисяч квадратних метрів.
Сьогодні, за його словами, пріоритети помінялись.
- Ми звертаємо увагу на ті речі, які реально хочуть бачити люди, - каже Юрій Коробкін. - Таким є хороший ігровий комплекс для дітей, де можна буде залишити малюка, поки батьки, наприклад, п'ють каву. Ми плануємо цей центр на третьому поверсі. Тут же буде кінотеатр. Хочеться, щоб це був сучасний мультиплекс, у якому вінничани зможуть дивитись новинки кіно одночасно з їх світовими прем'єрами. Думаю тут буде близько чотирьох-шести комфортних залів. Будувати менше сьогодні просто немає сенсу, так як дистриб'ютори вимагають, аби прем'єрний фільм демонструвався на усіх сеансах, відтак потрібні кілька залів. Але це будуть зали з сучасною технікою, системою опалення та кондиціювання, розраховані на різну кількість глядачів.
У сучасних кінотеатрах мають бути зали і на 200 місць, і на сто, і менші. Ми хочемо дійти свого роду компромісу, щоб це були не дуже великі, але й не дуже малі зали, щоб їх було зручно опалювати і охолоджувати з допомогою кондиціонерів влітку. Скоріш за все, буде два зали на 200 місць, один-два - на сто, решта - напевно, буде на 80 місць чи менше. Для порівняння: колись у кінотеатрі "Мир" було близько 600 глядацьких місць, у недіючому сьогодні кінотеатрі "Росія" - більше 1100, і усі були заповнені. Сьогодні ми можемо тільки мріяти про це.

 


Приватна власність

На початку 2000 років "помираючий" тоді кінотеатр "Мир" разом з прилеглою територією (більше 0,8 гектара) міська рада продала з аукціону компанії "Південний Буг" при умові збереження профілю протягом п’яти років. Тобто де-юре компанія мала всі права змінити профіль будівлі ще кілька років тому. Але кінотеатр тут залишиться і після майбутньої перебудови.
Разом з тим, після реконструкції площа (розмір) будівлі, за сьогоднішнім задумом, збільшується фактично вдвічі. Майбутній чотиризальний кінотеатр з добудовою супермаркету та приміщень роздрібної торгівельної мережі має зайняти частину сьогоднішньої площі попереду кінотеатру та займе територію по боках, в тому числі – місце колишнього фонтану. Забудовник обіцяє, що якщо почне будівництво, то все буде зроблено найкращим чином, а міській владі фактично залишається вірити йому на слово. Адже якого-небудь впливу на те, що будується на приватній території, немає.
- Зі спрощенням процесу отримання дозвільної документації місцеві органи самоврядування фактично виключені з процесу будівництва і контролю за ним, - каже директор департаменту архітектури, містобудування та кадастру міськради Максим Мартинюк. - Контроль з боку міськради за даним об'єктом зводиться лише до стадії видачі вихідних містобудівельних даних, за якими має звертатись забудовник. Після цього - ми вже ніякого впливу на забудовника не можемо мати. Адже територія знаходиться у приватній власності.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (39)
  • Терещук Катя

    Хотя будет всьо супер пупер
  • Терещук Катя

    Да ну, не думаю что -что там будет умная!!!!!
  • Anonymous

    Даже лучше так: дивіться новий фільм " БЕВЗ - ВАМПІРИ ПОВЕРТАЮТЬСЯ! "
  • Anonymous

    "..роздрібна торгівля..." ЖАХ!! Зробіть сучасний кінотеатр.!! І людям добре і вам прибуток забеспечений!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up