Вінничан обурила сумнівна забудова біля Вишенського озера. Що там зводять?

Вінничан обурила сумнівна забудова біля Вишенського озера. Що там зводять?
  • Нове будівництво у декількох метрах від Вишенського озера кілька днів тому помітив вінничанин Віталій. Чоловік одразу викликав на місце цієї будови поліцію. 
  • Робітники, які працюють на будівництві, кажуть, що це приміщення споруджують для зберігання граблів та лопат, а у подальшому — там буде вбиральня. 
  • Дізнавались, чи законна ця будова, хто її зводить та для чого?

Вінничанин Віталій Костиков часто ходить на Вишенське озеро купатись, каже, підготовку до цього невідомого будівництва помітив ще кілька тижнів тому. А два дні тому, 23 вересня, в декількох метрах від озера та неподалік церкви Стрітення Господнього кілька чоловіків почали споруджувати будову з шлакоблоків. 

— Ще до початку будівництва цієї будови я бачив, як там прокладали кабель з приватного сектору і клали водостічні труби, — пояснює Віталій. — Побачивши вже початок будівельних робіт, я підійшов до цих робітників із запитаннями. Будівельники сказали мені, що це директор парку дав дозвіл на будову, але не були впевнені у цьому. Вони пояснили, що це приміщення буде для граблів та лопат, а у подальшому — вбиральня. Я викликав поліцію, а вже правоохоронці викликали на місце будови орендаря землі. 

Відео дня

За словами вінничанина, орендар цієї землі представився начальником комунального підприємства. Жодних дозвільних документів він з собою не привіз, аргументувавши, що поспішав на виклик поліції. Як каже Віталій, орендар запевняв, що це не будівництво. 

— У тій будові є фундамент, то як це не будівництво? Крім того, там кілька метрів до озера, де взагалі ніхто немає будувати, — говорить вінничанин. — Чи що, у декількох метрах від озера буде туалет?

Поліція оформила протокол, як каже Віталій, і сказала чекати відповіді. 

Ми зателефонували у храм Стрітення Господнього, що знаходиться у декількох метрах від будови, щоб дізнатись, чи має церква до цього стосунок. Але прес-секретар Вінницької єпархії УПЦ МП Володимир Пучков запевнив, що громада храму до нової будови жодного відношення немає. 

Директор КП «Вінницязеленбуд», що відповідає за парк Дружби народів, Ігор Любовський теж сказав, що не знає, що це за будова. Каже, що вона знаходиться вже за межами території парку. 

Також ми звернулись у департамент архітектурно-будівельного контролю при міськраді, щоб дізнатись, чи їм щось відомо про цю будову біля озера. 

— Поки нічого прокоментувати не можу. Про цю ситуацію ми дізнались вчора, 24 вересня, і наразі у нас немає звернення щодо перевірки, — говорить директор директор департаменту архітектурно-будівельного контролю Олександр Чернега. — Якщо інспектори виїдуть на місце і встановлять, що це будівельні роботи, то ми проведемо перевірку. Але для того, щоб спеціалісти нашого департаменту змогли здійснити перевірку у рамках Закону, в них має бути звернення, за яким вони туди поїдуть. Детальніше прокоментувати з цього приводу зможу лише з понеділка, 28 вересня. 

Ми вирішили поїхати на місце будови, щоб подивитись, чи продовжують там працювати робітники. На місці зустріли двох будівельників, які виконували вже демонтаж, за їхніми словами, цієї нової будови. 

— Ми вже з низу до верху «йдемо». Бачите, старі блоки розібрані лежать. Нам керівництво сказало розібрати, а ми не знаємо чого, — кажуть чоловіки. — Це щось від парку мало бути, пов’язане з озером. Більше нічого не знаємо, може, щось по-іншому планують будувати чи що.


Читайте також:

На новому маршруті 10А вінничан буде обслуговувати тролейбус з автономним ходом

Вінницькі депутати провалили голосування за земельне питання. Що у ньому було такого?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Людмила Пастушенко

    Т.к. никто ничего не хочет знать,якобы,подозреваю,что будет чей то домик с выходом на озеро,так как построено на Кумбарах.Так бы уже и архитектура приехала с проверкой и прокуратура,а видимо спешно документы стали оформлять для кого-то нужного
  • Тор Онтуй

    А шо там за сарай красный на заднем плане?

    Nord Kirsten reply Тор Онтуй

    сам ты сарай, песочком протри глаза, авось полегчает, дурачок
  • И.С.

    а чья машина на фото?
  • world_demo feller

    Сьогодні був там майже розібрали, сміття ось тільки після них багато навколо і все в озеро вітром....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up