Біля довгобуду на Стрілецькій встановлюють «Ейфелеву вежу». Чи законне це будівництво?

Біля довгобуду на Стрілецькій встановлюють «Ейфелеву вежу». Чи законне це будівництво?
  • Габаритну репліку «Ейфелевої вежі» з Парижа почали встановлювати на Стрілецькій. 
  • Вже змонтували першу секцію конструкції. А чи знають про це встановлення у Департаменті архітектури? 

Кілька днів тому у Вінниці почали споруджувати металеву конструкцію «Ейфелевої вежі» біля житлового комплексу «Комфорт», що по вулиці Стрілецька, 1. Зараз встановили лише нижню частину вежі. А на будівельному майданчику лежать ще кілька секцій, висотою приблизно по чотири метри кожна. Відомо, що загалом висота конструкції становитиме понад 20 метрів. А під нею буде басейн або ж фонтан. 

У соцмережах вінничани вже встигли розкритикувати майбутню конструкцію. 

Відео дня

«Ну невже не можна вигадати щось своє? Це ж китайщина, бо у Китаї є вже цілі копії європейських міст. Чому ми не можемо мати свою родзинку, а не чужу? І до чого на Стрілецькій взагалі ця споруда? При тому, що району «Париж» чи «Франція» у Вінниці нема. І навіть, якщо і робити копію, то навкруги Ейфелевої вежі у Парижі простір, благоустрій, небо — у нас забудова совкової доби, електричні стовпи... і щось я сумніваюсь, що буде класний благоустрій, якщо ним не займеться якась сучасна ландшафтна фірма», — пише під дописом з фото конструкції Зоя Пушкова. 

Вінничани у коментарях жартують, що потрібно ще над Бугом поставити статую Колоса, а на Тяжилові — статую Свободи. 

«Це просто аут повний. Будинок, що будується вже понад 10 років.. замість того, щоб нормально облаштувати територію, вони ліплять казна-що. Це ж не дешеве задоволення, навіть через те, що ця штука мала проектуватися з усім комплексом розрахунків конструкцій», — коментує Ігор Ососков. 

На візуалізації цього комплексу, додамо, ні вежі, ні фонтану немає. Ми намагались зв’язатись з забудовником житлового комплексу «Комфортний», але він не піднімає слухавку. Також ми намагалися дізнатися у Департаменті архітектури та містобудування, хто з підприємців чи фірм споруджує «Ейфелеву вежу» по Стрілецькій, 1.

Головний архітектор міста Євген Совінський сказав, що оскільки об’єкт ще не зданий в експлуатацію, відповідальність за нього зараз несе забудовник.

— Наразі відбувається встановлення документації, дізнаємось хто її споруджує і на підставі чого, — говорить Євген Совінський. — Наскільки нам відомо цей об'єкт у документації не відображався у такому вигляді. Проте забудовник сказав, що в нього є документи. Ми зобов’язали його пред’явити ці документи, і у середу з цього приводу буде нарада. 

Читайте також: 

Музей, амфітеатр та літня сцена: як пропонують облаштувати Замкову гору?

«Робимо місто чистішим»: як вінничани долучилися до Всесвітнього дня прибирання


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Игорь

    Дешёвый шик
  • NY

    Доречі, чому той довгобуд не можуть ніяк здати, квартири бачу там так і не продаються..
  • Олександр Шемет

    ...дуже сподобався коментар, який запевняє, що "району «Париж» чи «Франція» у Вінниці нема"...звучить впевнено настільки, щоб його цитувати в дописі
  • Юлія

    І до чого во на там? Аби вліпити щось?
    Сподіваюсь, що її демонтують. враховуючи як будують той будинок і те, що у нас все робиться через ж***, сумніваюся в надійності конструкції.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня Від читача 18:58 смс для Анечки 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up