«Робимо місто чистішим»: як вінничани долучилися до Всесвітнього дня прибирання

«Робимо місто чистішим»: як вінничани долучилися до Всесвітнього дня прибирання
  • Показуємо, як вінничани приєднались до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day», який стартував 19 вересня. 
  • Понад 70 містян прийшли на Бригантину та Вишенське озеро прибирати ці території.

День прибирання «World Cleanup Day» одночасно пройшов у 180 країнах. Активісти всього світу о 10.00 ранку за різним часовим поясом розпочали очищення забруднених локацій з подальшою здачею вторсировини в пункти прийому.  До такої еко-акції долучились 24 регіони України та Вінниця зокрема. Організаторами акції є Всеукраїнський молодіжний рух “Let’s do it Ukraine” спільно з міжнародним рухом “Let’s Do It World“.

Розпочалась акція з того, що координатори зустрічали учасників на зупинці громадського транспорту по вулиці Чорновола та влаштували для них короткий інструктаж. Після чого й розпочалося прибирання. 

Відео дня

— Ця акція проводиться кожну третю суботу одночасно по всьому світу, — говорить координаторка у Вінниці Ольга Резнік. — Через карантин Бригантина є єдиною локацією у місті, де ми прибираємо доволі великою групою осіб. Менша група людей ще зібралась на Вишенському озері. Також ми вітаємо й інші способи прибирання. Наприклад, електронне прибирання — видалення всіх зайвих даних на своєму телефоні, адже для їх збереження теж використовується електроенергія. 

Всім бажаючим долучитись організатори надавали рукавиці, маски та сміттєві пакети. За словами координаторки, загалом зареєструвалось понад 70 учасників лише на локації Бригантини, але, крім того, ще не всі люди реєструвались.  

Як ми помітили на місці, у акції брали участь комерційні та некомерційні організації, компанії та державні установи,пересічні громадяни, студенти, молоді сім’ї та школярі. Вінничанка Марина, яку ми зустріли на заході разом з її маленькою донькою, каже, що прочитала про цю акції у соцмережах і вирішила з користю для міста провести кілька годин вихідного дня.

— Вінничанам, які не завітали до нас на акцію, ми радимо провести сьогодні індивідуальні чистки. Адже прибирання із друзями або родиною може стати крутою формою дозвілля, — кажуть організатори. 

Акція тривала орієнтовно до 12.00 години. Бо у цей час за зібраним сміттям приїхало авто комунального підприємства «ЕкоВін». Цього року захід, додамо, відбувся із дотриманням карантинних норм та правил техніки безпеки. Обов’язковою вимогою для участі була наявність захисних масок, рукавичок та врахування соціальної дистанції.

Читайте також: 

Важливе за вчора. Найцікавіші новини 18 вересня, які ви могли пропустити

«Побажайте нам дощу!» 2300 км уже здолала вінничанка, яка завтра буде бігти «сотку» в акції «Біг Добра»
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Степан

    Молодцы, но быдла все равно больше, через год опять будет все загажено
  • Ольга Фурсова

    все дуже добре, добре що є не байдужі люди, але краще б несмітили та брали участь у таких заходах молодь, школярі ... з дитинства потрібно виховувати любов до навколишніго середовища...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up