Справа готелю «Південний Буг»: земельна ділянка залишається під арештом

Справа готелю «Південний Буг»: земельна ділянка залишається під арештом
  • Земельна ділянка, розміщена під майновим комплексом готелю «Південний Буг», перебуває в арешті.
  • В апеляційному суді цей арешт нові власники хотіли зняти, але суд був іншої думки.

Апеляційну скаргу сьогодні, 29 липня, розглядали у Вінницькому апеляційному суді. Адвокат просив скасувати рішення першої інстанції про арешт, адже він, на його переконання, є не законним.

Відзначимо, що новим власником земельної ділянки є ТОВ «Агро Дельта Плюс». Це товариство у 2019 році стало переможцем торгів зі стартовою ціною понад 34 мільйони гривень, а 2021-го між ним та Вінницькою міською радою укладено нотаріально посвідчений договір купівлі-продажу земельної ділянки вартістю понад вісім з половиною мільйонів гривень. Натомість в обласному управлінні Держгеокадастру її оцінили у 37 з лишком мільйонів.

В ухвалі міського суду зазначали, що це свідчить про можливе заниження вартості земельної ділянки під час проведення оцінки, чим нанесено збитків місцевій громаді в особливо великих розмірах.

Відео дня

— У ній же зазначено, що ТОВ «Агро Дельта Плюс» як замовник будівництва та підрядна організація «АВМ Девелопмент» демонтували готель «Південний Буг» самовільно без дозвільних документів. Згідно з договором там мала бути лише реконструкція, — зазначає пресслужба Вінницького апеляційного суду. — За словами адвоката, будівельні роботи на земельній ділянці не розпочали, бо процедура погодження проєктної документації ще триває.Тим часом слідство перевіряє, чи є це майно доказом у кримінальному провадженні за фактом службового злочину.

Відповідно земельна ділянка і надалі перебуватиме під арештом.

Історія готелю «Південний Буг»

Як ми вже писали раніше, цей комплекс розпочав свою роботу ще 50 років тому, в 1971. Готель був знаний серед вінничан, і не тільки. Тоді тут селилися люди з всього Радянського Союзу. 

Готельний комплекс складався з двох частин: готель і ресторан. А з'єднані ці два приміщення були між собою просторим холом. 

З 1993 року товариство «Фірма-Акцент» отримало «Південний Буг» в довгострокову оренду. 

У 2008 році розпочалися розмови, щоб продати цей цілісний майновий комплекс. Тоді ніхто його не купив. 

Наприкінці 2019 за право викупити нерухомість боролися дві фірми — приватне підприємство «Корпорація Максимум» і товариство «Агро Дельта Плюс». Виграло друге. Детальніше про цю фірму можете прочитати ТУТ.

За майновий комплекс «Південного Бугу» товариство запропонувало 40 мільйонів 956 тисяч гривень. Тоді стан готелю експерти оцінили, як непридатний та такий, що потребує капітального ремонту. 

Але, як йдеться у рішенні міськради, готель потрібно реконструювати відповідно до концептуального вигляду «Вінницької Милі».

«Південний Буг» має залишитися готелем, але цільове приміщення однієї ділянки власник може змінити. Зокрема «Для будівництва та обслуговування будівель торгівлі» на «Для будівництва та обслуговування об'єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування». Тобто, там можуть відкрити офіси чи кафе. 

«Реконструкції готелю «Південний Буг» під багатофункціональний центр за адресою площа Героїв Чорнобиля, 1 в місті Вінниці», — саме так були визначені будівельні роботи. 

На будмайданчику наразі немає ані робітників, ні спецтехніки. Ніяких робіт від початку війни там не велося. Територія так само огороджена парканом. Відділ продажів перетворився на пункт видачі гуманітарної допомоги для переселенців (вживаного одягу). 

Посеред будмайданчику видніється кілька куп з побутовим та будівельним сміттям. У незакінченому котловані набралися калюжі з дощовою водою. Територія поросла травою.

Також ми хотіли дізнатися про ймовірні дати відновлення робіт у відділі продажу, однак вказаний номер наразі недоступний. 

Детальніше про готель «Південний Буг» читайте у матеріалах:

 

Читайте також:

У державній власності та з бомбосховищем: яким має бути соціальне житло для переселенців?

Еркери, горельєфи, маскарони: цікаві архітектурні елементи будівель, які ви досі не помічали

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (72)
  • Валентина Ковалева

    " Чесно і прозоро у нас на бумазі". А хто відкат получив? Тиша...
  • Руслана Кравченко

    Шулера.. хто б сумнівався. Бандюгани рулять
  • Leonid Marushchak

    намагаються замести сліди. типу "справедливий" суд розтаве всі точки над і, аби потім же не могли закидати не правомірність "здєлкі"!

    який номер справи? і хто є заявником?
  • родион протопопов

    А Моргунов наш улюблений де був в цей час, коли ділянку в центрі міста оцінили в копійки? Відкати отримував?!

keyboard_arrow_up