Готель «Південний Буг» повністю змели з лиця землі. Чи почали вже будівництво хмарочоса?

Готель «Південний Буг» повністю змели з лиця землі. Чи почали вже будівництво хмарочоса?
  • Однією з ТОП-тем минулої осені було знесення легендарного вінницького готелю. Незабаром на його місці з’явиться мультифункціональний комплекс з апартаментами, офісами, комерційними приміщеннями та новим готелем.

Ні протести активістів, ані довга та насичена історія не переконали міську владу та інвесторів зберегти будівлю готелю «Південний Буг». З іншого боку, чимало містян вважають, що зберігати вже не було чого. Мовляв, номери давно були непридатними для проживання, про засоби протипожежної безпеки ніхто не дбав, та й зовні важко було знайти бодай якісь привабливі риси архітектурної спадщини СРСР. 

Демонтаж проводили поступово: спочатку розібрали колишній ресторан на фоє готелю, далі зняли вікна з основної будівлі, а вже потім, впродовж не одного тижня, будівлю зносили важкою технікою. Згодом на місці готелю залишилося саме лише будівельне сміття. Днями його остаточно вивезли. 

То що ж тепер там відбувається? Які роботи ведуться? І які виглядатиме площа Героїв Чорнобиля, 1 вже за кілька років?

Відео дня

Навколо будівельного майданчика паркан. З одного боку сконструювали відділ продажів Bogun — від назви майбутнього комплексу. Він поки що не працює, але на сайті забудовника вже можна вибрати та придбати апартаменти. Житлові площі доступні з 1 по 17 поверхи, вище розміститься готель. На іншому боці будмайданчику помітний пункт охорони.

Наразі, у суботу, ніяких робіт тут не ведуть, але помітно, що вони вже стартували. Посередині майданчика почали рити котлован. Судячи з розташування, під закладання фундаменту найнижчої із чотирьох майбутніх будівель — на 10 поверхів. Інші три, до слова, матимуть висоту в 14, 17 та 21 поверх. Також помітно, що на території розрівняли поверхні та вивезли всю спецтехніку, за допомогою якої проводили демонтаж. 

Майбутній комплекс називатиметься Bogun City. Крім вже перелічених вище характеристик, він матиме підземний автопаркінг, велопаркінг, автомийку, зарядні місця для електрокарів. Забудовники анонсували побудову великої тераси та зони розваг. 

Історія готелю «Південний Буг»

Як ми вже писали раніше, цей комплекс розпочав свою роботу ще 50 років тому, в 1971. Готель був знаний серед вінничан, і не тільки. Тоді тут селилися люди з всього Радянського Союзу. 

Готельний комплекс складався з двох частин: готель і ресторан. А з'єднані ці два приміщення були між собою просторим холом. 

З 1993 року товариство «Фірма-Акцент» отримало «Південний Буг» в довгострокову оренду. 

У 2008 році розпочалися розмови, щоб продати цей цілісний майновий комплекс. Тоді ніхто його не купив. 

Наприкінці 2019 за право викупити нерухомість боролися дві фірми — приватне підприємство «Корпорація Максимум» і товариство «Агро Дельта Плюс». Виграло друге. Детальніше про цю фірму можете прочитати ТУТ.

За майновий комплекс «Південного Бугу» товариство запропонувало 40 мільйонів 956 тисяч гривень. Тоді стан готелю експерти оцінили, як непридатний та такий, що потребує капітального ремонту. 

Але, як йдеться у рішенні міськради, готель потрібно реконструювати відповідно до концептуального вигляду «Вінницької Милі».

«Південний Буг» має залишитися готелем, але цільове приміщення однієї ділянки власник може змінити. Зокрема «Для будівництва та обслуговування будівель торгівлі» на «Для будівництва та обслуговування об'єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування». Тобто, там можуть відкрити офіси чи кафе. 

«Реконструкції готелю «Південний Буг» під багатофункціональний центр за адресою площа Героїв Чорнобиля, 1 в місті Вінниці», — саме так були визначені будівельні роботи. 


Читайте також:

Більшість підтримали. Що кажуть вінничани про ідею перетворення вулиці Грушевського на пішохідну

За десять електробусів Вінниця заплатить тільки третину. Загальна ціна — 212 млн грн

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Вася Василишин

    Тварі тільки вміють валити
  • Олег Осадчий

    Показуха дуже погана краще для віничан завод построїли одні халабуди строять пользы ні якої нема журналіст ти ти лошара
  • Руслан Литвинов

    От отеля осталася одна купа попелу
  • Ruslan Kozlovskiy

    Готель змели,водичку "Долину" прибрали...Все чудово...

keyboard_arrow_up