Кілька вцілілих номерів й тонни сміття. Що залишилося від готелю «Південний Буг»

Кілька вцілілих номерів й тонни сміття. Що залишилося від готелю «Південний Буг»
  • Не перший місяць триває демонтаж легендарного вінницького готелю. Наразі процес вийшов на фінішну пряму — для остаточної ліквідації будівлі залишилося знести кілька готельних номерів.

Навесні територію навколо «Південного Бугу» огородили. Згодом почали розбирати фоє готелю та приміщення колишнього ресторану. Восени черга дійшла до дев’ятиповерхової житлової будівлі готелю.

Відтоді минув місяць. За адресою площа Героїв Чорнобиля, 1 тепер можна бачити величезні купи з десятків, ба навіть сотень тон будівельного сміття та стовпи пилу. Там працює кілька одиниць важкої техніки. І лише один клаптик будівлі на кілька поверхів дотепер височить на місці колишнього готелю. Найближчим часом він також відійде в аннали історії.

У гуглі йдеться, що «готель “Південний Буг” зачинено назавжди». Натомість вже можна ознайомитися з виглядом майбутньої забудови, що незабаром виросте йому на зміну. Нею стане мультифункціональний житловий комплекс «Богун Сіті».

Відео дня

Це буде чотири скляні вежі, поєднані між собою. У них розташуються бізнес-центри, готель, житлові апартаменти тощо. Заявлена поверховість комплексу: 10, 14, 17 та 21 — остання, до слова, стане найвищою будівлею у Вінниці. 

Історія легендарного готелю

Як ми вже писали раніше, цей комплекс розпочав свою роботу ще 50 років тому, в 1971. Готель був знаний серед вінничан, і не тільки. Тоді тут селилися люди з всього Радянського Союзу. 

Готельний комплекс складався з двох частин: готель і ресторан. А з'єднані ці два приміщення були між собою просторим холом. 

З 1993 року товариство «Фірма-Акцент» отримало «Південний Буг» в довгострокову оренду. 

У 2008 році розпочалися розмови, щоб продати цей цілісний майновий комплекс. Тоді ніхто його не купив. 

Наприкінці 2019 за право викупити нерухомість боролися дві фірми — приватне підприємство «Корпорація Максимум» і товариство «Агро Дельта Плюс». Виграло друге. Детальніше про цю фірму можете прочитати ТУТ.

За майновий комплекс «Південного Бугу» товариство запропонувало 40 мільйонів 956 тисяч гривень. Тоді стан готелю експерти оцінили, як непридатний та такий, що потребує капітального ремонту. 

Але, як йдеться у рішенні міськради, готель потрібно реконструювати відповідно до концептуального вигляду «Вінницької Милі».

«Південний Буг» має залишитися готелем, але цільове приміщення однієї ділянки власник може змінити. Зокрема «Для будівництва та обслуговування будівель торгівлі» на «Для будівництва та обслуговування об'єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування». Тобто, там можуть відкрити офіси чи кафе. 

«Реконструкції готелю «Південний Буг» під багатофункціональний центр за адресою площа Героїв Чорнобиля, 1 в місті Вінниці», — саме так були визначені будівельні роботи. 

Читайте також:

Знайте свої права! Як діяти, якщо контролери змушують платити штраф за «безквитковий» проїзд

Еркери, горельєфи, маскарони: цікаві архітектурні елементи будівель, які ви досі не помічали

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Виталий Добржанский

    20хв більше немає про що писати, як про хід демонтажу отелю?
  • Вадим Барташевыч

    Ох я и перееба….л в своё время !!!!

    Тарас Кулачок reply Вадим Барташевыч

    Вадим Барташевыч  там ще був Валєра - Велика Палка !:)

    Вадим Барташевыч reply Вадим Барташевыч

    Тарас Кулачок С соседом …

    Тарас Кулачок reply Вадим Барташевыч

    Вадим Барташевыч , з ким ?

    Тарас Кулачок reply Вадим Барташевыч

    Вадим Барташевыч ,
  • Maksas Kulikovskis

    Конец эпохи.
  • Александр Левицкий

    Давно пора

keyboard_arrow_up