Скільки коштуватиме квартира в муніципальному домі на Привокзальній? Ми дізнались

Скільки коштуватиме квартира в муніципальному домі на Привокзальній? Ми дізнались
Візуалізація новобуду на Привокзальній / Фото: vmr.gov.ua
  • Виконком міськради визначився з вартістю нерухомості у «Муніципальному житлі», яке почали будувати на Привокзальній, 30.
  • За рішенням органів влади, ціна за квадрат складатиме 27 тисяч 900 гривень. І такий цінник не є остаточним.
  • Скільки квартир буде в багатоповерхівці? Хто зможе їх там купити? І коли відбудеться реєстрація на участь в програмі?

На місці колишньої вечірньої школи у Вінниці з початку цього року почали будувати «Муніципальне житло». Будівельники виконали демонтажні роботи, вирівняли ділянку, винесли за межі будмайданчика інженерні мережі.

Після завершення будівництва, тут «виросте» десятиповерхівка, в якій буде підземний паркінг; на першому поверсі — комерційні приміщення, дитячий гурток та інклюзивний центр.

За паспортом об’єкта, замовником будівництва є міське комунальне підприємство «Муніципальний фонд управління та фінансування будівництва». Забудовник — товариство «ВМБУД».

Відео дня

І нещодавно для цієї новобудови затвердили вартість квадратного метра.

Ціна за квартиру від 1 млн 255 тисяч

Виконком міськради 26 січня затвердив ціну житлової нерухомості у «Муніципальному житлі», який почали будувати на вулиці Привокзальній, 30.

«Вартість реалізації 1м2 по об’єкту затвердити у розмірі 27 тисяч 900 гривень», — йдеться в рішенні.

Будівельний майданчик на Привокзальній / Фото з facebook-сторінки Андрія Очеретного

Відтак, однокімнатна квартира (45 кв.м) у будинку коштуватиме 1 мільйон 255 тисяч гривень; двокімнатна (75 кв.м) — 2 мільйони 92 тисячі гривень; трикімнатна (86 кв.м) — 2 мільйони 399 тисяч гривень.

Водночас у документі додали, що ціна нерухомості може зрости, залежно від цін на будівельні матеріали, в межах чинного законодавства. Проте на інвесторів це не вплине:

«У разі підвищення поточної ціни вимірної одиниці об’єкта інвестування у довірителя не виникає зобов’язань щодо внесення до Фонду фінансування будівництва додаткових коштів за оплачені ним вимірні одиниці об’єкта інвестування», — йдеться у рішенні виконкому №180 від 26 січня 2023 року.

Хоча на зведення будинку не витрачають гроші з бюджету громади, про що раніше говорив заступник міського голови Андрій Очеретний.

— «Муніципальне житло» — це пайове будівництво, де, як і в інших ЖБК, майбутні власники квадратних метрів фінансують зведення новобудови, — пояснив журналісту посадовець. — А головною відмінністю є те, що міська влада у такому пайовому будівництві виступає гарантом якості об’єкта, дотримання державно-будівельних норм, його здачі в оговорені терміни та створює під кожен об’єкт програми окремий фонд фінансування будівництва.

Кому найбільше продадуть квартир

Усього в багатоповерхівці буде 181 квартира. Цим же рішенням виконком розподілив їх по квотах: різні категорії людей матимуть право купівлі квартир в цьому об’єкті.

Так, учасники бойових дій в російсько-українській війні зможуть придбати 34 квартири у «Муніципальному житлі». Члени першого ступеня спорідненості сімей загиблих учасників бойових дій російсько-української війни – чотири квартири.

Жеребкування на право викупу квартири в новобуді на 600-річчя / Фото: vmr.gov.ua

Працівники правоохоронних органів (СБУ, поліції, ДСНС) — шість квартир. Судді та працівники судів — чотири квартири.

Працюючі або самозайняті (ФОП) внутрішні переселенці — 18 квартир. Молоді сім’ї (віком до 35 років) — 10 квартир. Багатодітні сім’ї — дві квартири. 

Медики та освітяни — 27 квартир. Працівники виконавчих органів Вінницької міськради — 14 квартир. Люди з інвалідністю 1 групи — дві квартири.

Інші категорії громадян (працівники бюджетної сфери та комунальних підприємств; ветерани праці; особи з інвалідністю; учасники бойових дій, які проходили військову службу в Афганістані; особи, які належать до постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи; громадяни (сім’ї), які перебувають на обліку, як ті, що потребують поліпшення житлових умов) — 15 квартир.

Чому саме такі квоти визначають для продажу нерухомості?

— Традиційно, військові найбільше подають заявок на придбання квартир в «Муніципальному житлі», — говорив журналісту заступник міського голови Андрій Очеретний. — По дев'ятому об'єкту програми, на 600-річчя, найбільше квадратних метрів закріплені за такими категоріями: 21% квартир придбали учасники бойових дій, 20% — освітяни та медики, 16% — вимушені переселенці; 15% — працівники органів місцевого самоврядування; 9% — молоді сім'ї. 

При цьому частину квартир для продажу в будинку на Привокзальній отримають — замовник будівництва МКП «Вінницький фонд муніципальних інвестицій» (дев’ять квартир); товариство «Муніципальний фонд управління та фінансування будівництва» (36 квартир).

Як зареєструватись на відбір

З 13 по 24 лютого триватиме прийом заяв та реєстрація кандидатів на участь в програмі «Муніципальне житло». Після цієї дати проведуть жеребкування — відбір між людьми, які хочуть отримати право на купівлю житла у багатоповерхівці на Привокзальній.

Місце реєстрації кандидатів: в приміщенні будівлі по вулиці Соборна, 36 (ліве крило І поверху), понеділок – п’ятниця з 9:30 год до 17:00 год, обідня перерва з 13:00 до 14:00.

Телефони для довідок щодо умов участі та необхідних документів: (068) 642-83-80, (043) 269-99-03.

Ознайомитись з умовами програми «Муніципальне житло» можна за цим посиланням.

Раніше, нагадаємо, ми розповідали про будівництво ще одного муніципального будинку на вулиці 600-річчя.

 

Читайте також:

Відбудова Будинку офіцерів і створення підземного паркінгу. Обговорять плани на площу Перемоги

У центрі зводять найвищу у Вінниці багатоповерхівку. Вона вже має висоту 19 поверхів

Понад 50 мільйонів гривень витратять на капремонти доріг у Вінниці. Де саме?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Natasha Makarova

    паркинг на сколько авто? Остальные куда девать собираются?
  • Tetyana Oortman

    Kwartura, nawit ne chata
  • Vova Rudenko

    Ціни як в premier tower 😉
  • Анатолий Гордий

    особено  нуждаются  вжилье   судейские  и  прокурорские   бездомные  бедняги

keyboard_arrow_up