Скільки грошей витратили на міські ремонти, а скільки на ЗСУ? Аналіз витрат бюджету Вінниці

Скільки грошей витратили на міські ремонти, а скільки на ЗСУ? Аналіз витрат бюджету Вінниці
  • З вересня вінничани мітингують під міськрадою, де вимагають, щоб кошти з бюджету спрямовували на підтримку ЗСУ, а не на бруківку і подібні, на їхню думку, недоцільні ремонти.
  • Ми дізналися, що з початку повномасштабної війни, наше місто витратило на підтримку оборонців 759 мільйонів гривень. А скільки грошей з бюджету пішло на міські ремонти?

Люди незадоволені витратами бюджету Вінниці. У «Прозорро» вони бачать, що влада регулярно спрямовує кошти на ремонт доріг, благоустрій та облаштування нових зупинок.

Через це виходять на мітинги ледь не щоп’ятниці, де вимагають у депутатів спрямовувати «гроші на ЗСУ, а не на бруківку». І оскільки у суспільстві є запит на моніторинг витрат бюджету громади, то на початку жовтня ми подали власний інформзапит до міськради, щоб дізнатися:

  1. Скільки витратили грошей на підтримку армії за 2022 рік та за 9 місяців 2023-го?
  2. Скільки грошей витратили на благоустрій і ремонти у Вінниці за той самий період часу?

Відповідь на перше питання дали за п’ять днів після надсилання запиту. Розлого про це писали у матеріалі: Дрони або ремонти доріг? На що у Вінниці витрачають більше грошей

Відео дня

Якщо коротко, то мерія спрямувала гроші на ЗСУ через купівлю військових облігацій (496 мільйонів гривень) та через пряму підтримку військових частин, правоохоронців та інших військових формувань на території нашої області (263 мільйони гривень). Загалом: 759 мільйонів гривень.

А от відповідь щодо витрат на ремонти не надали. У міськраді пояснили це тим, що «є потреба в опрацюванні великого обсягу інформації» і пообіцяли надіслати інформацію пізніше. Свою обіцянку виконали 26 жовтня.

«Загальний обсяг коштів, спрямований з бюджету Вінницької громади на благоустрій та ремонти, за період 2022 рік і по кінець вересня 2023 року, складає 810 мільйонів 91 тисяча гривень», — про що повідомили у відповіді на запит журналісту.

Тобто, пропорція між витратами на ЗСУ і ремонти є наступною:

Анонс нового мітингу під лозунгом «наші податки на ЗСУ»

Активістка Міла Поворознюк анонсувала черговий мітинг під стінами Вінницької міської ради. Він відбудеться цієї п’ятниці, 27 жовтня, з 9.00 до 10.00.

«Це буде мирна зустріч, на якій ми нагадаємо нашим слугам народу, що їх основна ціль — забезпечувати добробут тих, хто виплачує їм зарплатню, — написала Поворознюк на своїй instagram-сторінці. — Наш пріоритет сьогодні — забезпечення військових усім необхідним, від касок до дронів, від аптечок до машин. Адже вони нині значно корисніші для нашої держави, ніж армія депутатів».

 

Читайте також:

Тендери на 113 мільйонів: для чотирьох дитсадків у Вінниці побудують протирадіаційні укриття

«Вирок суду будемо оскаржувати» - Мати Героя Майдану Шимка не згодна з тим, як покарали вбивцю її сина

Муніципальний дім на Привокзальній — скільки квартир тут отримають наші захисники?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Маша Распутна

    Хто голосував за Моргунала та команду Гросі? То тепер ідіть та питайте вимагайте що б гроші в першу чергу на потреби тих хто боронить державу.
  • Людмила Колосовская

    Військові облігації продають через Ощадбанк населенню. А те що мерія купила на 800 мл. Я дуже сумніваюсь.

    Tatyana Oleynik reply Людмила Колосовская

    Облігації - це не допомога військовим. Там є аукціони і юридичним особам.

    Це допомога державі і кошти потім повертаються через 8 місяц чи рік, тому це маніпуляції чистої води, що нібито вони рахують їх як допомога. Гроші то потім повернуться
  • Наталія Синицька

    І стає зрозуміло, що нашій владі війна та потреби ЗСУ та наших захисників до одного місця. Бо на благоустрій витрати більші, ніж на підтримку захисників! Для чого цей благоустрій-дерибан, коли гинуть ЛЮДИ?????
  • Таня Танюшка

    а хлопцям,чоловікам які в самому пеклі,яким на голови з дронів скидають все що вибухає що до тих ремонтів,вони хочуть жити! 🤬🤬🤬🤬🤬

keyboard_arrow_up