Муніципальний дім на Привокзальній. Скільки квартир тут отримають наші захисники?

Муніципальний дім на Привокзальній. Скільки квартир тут отримають наші захисники?
  • З літа минулого року триває будівництво на Привокзальній, 30. Раніше тут була вечірня школа, а нині — будівельний майданчик.
  • Відомо, що тут зводять десятиповерхівку, в якій ще діятиме підземний паркінг-укриття.
  • Загалом буде 181 квартира. А скільки отримають квартир наші Захисники та Захисниці у цьому муніципальному житлі?

На вулиці Привокзальній триває будівництво «Муніципального житла». Там будівельники вже звели підземний паркінг, провели інженерні комунікації та зараз встановлюють вертикальні елементи третього поверху будинку.

Про це на своїй facebook-сторінці повідомив заступник міського голови Андрій Очеретний.

«Стартували роботи на цьому об’єкті влітку 2023 року. Зараз маємо підземний паркінг подвійного призначення (можна буде використовувати ще й під укриття - авт.), два повноцінні поверхи та підведення інженерних комунікацій. А у двох секціях – зведений і третій поверх. Всі роботи йдуть паралельно», — пише посадовець.

Відео дня
Візуалізація новобудови на Привокзальній, з сайту vmr.gov.ua

Десятиповерхівка на вулиці Привокзальній, 30 буде каркасно-монолітною і важливими складовими тут є енергозбереження та екологічність.

«У квартирах та під’їздах встановлять якісні вікна, які захищатимуть від низьких температур та шуму, — розказав Андрій Очеретний.

Уже розподілили 66 квартир

До участі в програмі «Муніципальне житло» на Привокзальній, 30 долучилися уже майже 70 людей. 

«Найбільшу кількість квартир отримали учасники бойових дій в російсько-українській війні – 25 квартир», — написав Андрій Очеретний.

Решта з учасників з наступних категорій:  п’ять — працюючих або самозайнятих (ФОП) переселенців; 10 — працівники закладів освіти та охорони здоров’я; п’ять — працівники правоохоронних органів; чотири людини — члени першого ступеня спорідненості сімей загиблих учасників бойових дій російсько-української війни; дві людини з інвалідністю 1 групи; 15 людей — інші категорії громадян. Про що повідомили на сайті Вінницької міськради.

Але варто зауважити, що квартири в муніципальному будинку не роздають, а продають. Вартість квадратного метра у будинку на Привокзальній складає 27 тисяч 900 гривень. У міськраді наголошують, що це одна з найнижчих цін на нову нерухомість у місті. 

Однак за даними порталу dom.ria.com, у Вінниці вартість житла на ринку нерухомості стартує від 24-25 тисяч гривень за «квадрат» у новобудовах.

Хто замовник і забудовник?

Раніше, нагадаємо, ми дізналися, що у багатоповерхівці на Привокзальній, 30 буде 181 квартира. З них 136 розподіляють між учасниками програми, про що писали у рішенні виконкому міськради від 26 січня 2023 року № 180.

Решту — 45 квартир — отримають для реалізації на ринку нерухомості замовник будівництва «Вінницький муніципальний фонд інвестицій» і товариство «Муніципальний фонд управління та фінансування будівництва» (управитель фонду фінансування будівництва - авт.). Обидві компанії засновані виконавчими органами Вінницької міськради.

Андрій Очеретний, заступник міського голови Вінниці

— «Муніципальне житло» — це пайове будівництво, де, як і в інших ЖБК, майбутні власники квадратних метрів фінансують зведення новобудови. Бюджетні кошти не витрачають на цей об’єкт, — пояснював раніше журналісту заступник міського голови Андрій Очеретний. — А головною відмінністю є те, що міська влада у такому пайовому будівництві виступає гарантом якості об’єкта, дотримання державно-будівельних норм, його здачі в оговорені терміни та створює під кожен об’єкт програми окремий фонд фінансування будівництва.

Забудовником муніципального будинку на Привокзальній, 30 є товариство «ВМБУД». Це підприємство до кінця серпня 2022 року належало забудовником з Києва, поки не було перереєстровано на вінничанина Віталія Булаєнка. 

Зараз компанією керує Михайло Лепей, у статусі виконувача обов’язків директора. Засновницею та основною бенефіціаркою є Альона Дзигун, для якої «ВМБУД» є єдиною фірмою.

Де побудують наступний муніципальний будинок

Уже також відомо, де планують побудувати наступний дім програми «Муніципальне житло». Він буде знаходитися за адресою Родіона Скалецького, 29. Йдеться про територію, де розміщена одноповерхова будівля «Муніципальної варти».

Так от, рішенням виконкому від 12 жовтня 2023 року № 2629, встановили, що нерухомість за цією адресою знесуть, усе майно — спишуть, а кошти, отримані після списання, використають на покриття витрат, пов’язаних із будівництвом нового муніципального будинку. Це рішення ще мають затвердити на черговій сесії міськради.

Ознайомитись з умовами програми «Муніципальне житло» можна за цим посиланням.

Раніше, нагадаємо, ми дізналися, що відомо про новий міст на Тяжилів.

 

Читайте також:

Майже удвічі пропонують збільшити територію Стадниці. Для чого?

З листопада за доставку газу треба буде платити іншій компанії — кому?

Що у Вінниці побудував Артинов? Тест до Дня архітектора від «20хвилин»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Людмила Пастушенко

    25 це дуже мсло.зтакoi кiлькостi квартир.дуже...😵‍💫🥺
  • Volodymyr Mayboroda

    25 квартир із 181 захисникам України... Аж 14 відсотків... Влада, не забагато?
  • Місцевий

    Дітище гройсмана, не можна позбавляти без персональних кабінетів на Скадецького 29, хіба що їм нададуть замість одного поверху два в новобудові.

keyboard_arrow_up