З листопада за доставку газу треба буде платити іншій компанії. Кому?

З листопада за доставку газу треба буде платити іншій компанії. Кому?
  • Нацрегулятор встановив, що з 1 жовтня розподілом газу для вінничан займатиметься вінницька філія «Газорозподільних мереж України».
  • Через це зміняться реквізити для оплати доставки газу. Залишаються без змін тариф, особові рахунки споживачів та подання показників лічильника.
  • І ще цікаво те, що вінницькі «Газмережі» знаходяться у тій же будівлі, що і «Вінницягаз»

З 1 жовтня розподіл природного газу споживачам на території Вінницької області (за виключенням кількох населених пунктів) та в місті Гайворон надає новий оператор ГРМ – Вінницька філія товариства «Газорозподільні мережі України». Про це повідомили на сайті Вінницької ОВА.

Оновили реквізити для оплати

Підстава — дію ліцензії АТ «Вінницягаз» на розподіл газу припинено. Натомість Нацкомісія держрегулювання комунальних послуг затвердила, що тепер послуги з розподілу газу надаватиме Вінницька філія «Газорозподільних мереж». Про це йдеться в постанові Нацрегулятора від 29 вересня 2023 року №1777.

І через це змінилися реквізити для оплати доставки газу. Тепер вони такі:

Відео дня
  • Вінницька філія ТОВ «Газорозподільні мережі України»
  • код за ЄДРПОУ 45165321, МФО 302076, АТ «ОЩАДБАНК» 
  • п/р UA553020760000026032301473821 - для побутових споживачів (населення): 
  • п/р UA603020760000026033300473821 для непобутових споживачів 

Сплатити за розподіл газу можна через особистий кабінет на сайті my.grmu.com.ua (станом на 3 жовтня не можна зареєструватися на цьому сайті, оскільки Вінницької філії немає серед операторів ГРМ - авт.); додатки «Приват24» і Ощад «24/7»; сервіс Єдиного рахунку для вінничан pay.vn.ua; каси банків, Укрпошти, термінали самообслуговування.

Зауважимо, що платити за доставку газу, за оновленими реквізитами, потрібно буде в листопаді, коли отримаємо платіжки за жовтень.

«Друковані платіжки для оплати послуг з новими реквізитами Вінницької філії ГАЗМЕРЕЖ споживачі отримають після 12 жовтня. Разом з ними – заяви на приєднання до типового договору розподілу газу, які потрібно заповнити та передати новому Оператору ГРМ», — йдеться в повідомленні на сайті Вінницької ОВА.

Що не змінюється від переходу до нової компанії

Натомість залишаються незмінними: номери особових рахунків споживачів, тариф на розподіл газу (він складає 2,112 грн за куб на місяць), потреба подавати показники лічильників щомісяця, з 1 по 5 число.

Щодо останнього, то подати показники можна через сервіси Газопостачальної компанії «Нафтогаз України»:

  • в особистому кабінеті my.gas.ua;
  • через чатботи GASUA у Viber, Telegram та Messenger Facebook;
  • SMS-повідомленням на номер 4647.
  • за телефонами контакт-центру: 066-300-2-888 (Vodafone), 098-300-2-888 (Kyivstar), 093-300-2-888 (Lifecell), 057-708-01-87 (Укртелеком); 056-747-36-35 (Укртелеком).

Вінничани можуть також передати показники через муніципальну систему єдиного рахунку pay.vn.ua.

Куди звертатися із питаннями

Ще у повідомленні на сайті Вінницької ОВА додали, що якщо у споживача є борг за розподіл природного газу перед АТ «Вінницягаз», його потрібно сплатити за старими реквізитами.

Маєте питання, наприклад, щодо переплати за доставку газу? Тоді варто звернутися до контакт-центру «Нафтогазу» за номерами: 066-300-2-888; 098-300-2-888; 093-300-2-888.

Передісторія

З 18 липня вінницький облгаз, що раніше був в складі групи «РГК» Дмитра Фірташа, перейшов до «Нафтогаз України». 

Компанію націоналізували на підставі рішення суду в травні цього року. Слідство виявило, що облгази олігарха були залучені до схеми з незаконного відбору газу із державної газотранспортної системи. І це завдало збитків державі у розмірі 3,4 мільярда гривень.

Спочатку «Вінницягаз» передали Агентству з управління та менеджменту активів (АРМА). Пізніше відомство передало 26 облгазів «дочці» НАК «Нафтогаз» — компанії «Чорноморнафтогаз».

А у вересні для «упорядкування та гармонізації газорозподільної мережі» Нафтогаз створив товариство «Газорозподільні мережі України».

«ТОВ «Газорозподільні мережі України» покликане створити автономного та незалежного Національного оператора газорозподільної системи України з метою дотримання державницької позиції щодо розвитку та забезпечення функціональності, безперервності робіт, цілісності, стійкості об’єктів критичної інфраструктури, у тому числі постійного забезпечення споживачів послугами з розподілу природного газу», — йдеться про компанію на сайті «Газмережі».

За даними YouControl, вінницьку філію «Газмереж» очолив Михайло Левонід (він у статусі виконувача обов’язків директора). Фірма зареєстрована за адресою у Вінниці провулок Костя Широцького, 24. Тобто в тій самій будівлі, що і АТ «Вінницягаз».

Раніше, нагадаємо, ми розповідали, що плата за доставку газу зменшилася для деяких побутових споживачів.

 

Читайте також:

Водоканал попередив про відключення у трьох мікрорайонах. АДРЕСИ

«Син хоче передати вам «Жигулі» — учень купив для себе авто, але подарував його військовим

«До поранених військових державі немає діла»: велике інтерв'ю з морпіхом Веніаміном Бондарчуком

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (31)
  • Серж Ткач

    Ха-ха, а в платіжках за вересень вже нова компанія. Хоча в Приваті, коли шукаєш ту компанію, також пише, що для нарахувань з 1.10. Знову якась шахрайська схема, як p тим клятим переходом на постачальника "останньої надії". Потім скажуть, що не туди заплатили, а між компаніями перекази за сплачені рахунки зробити юридично неможливо. А гроші - фіг повернуть.

    Серж Ткач reply Серж Ткач

    Хоча, по змісту статті (посилання на телеграм) виходить, що платити в жовтні вже новій компаній і платіжки з новими реквизитами будуть з 12 жовтня. Але в заголовку статті пише, що "З листопада за доставку газу треба буде платити іншій компанії". Хто писав статтю - мабуть сам не зрозумів, що написав))

    Cheshik Polek reply Серж Ткач

    Схоже, висновок: поки що нікому нічого не платити, щоб потім не довелось довго бігати і щось доказувати...
  • Зоя Войтюк

    І кому ж така халява.?
  • Сергей Чистяк

    Було по трубам, тепер в авосьц! т прямо п!д двер! помешканя?
  • Галя Заводюк Мовчан

    Один вже доставив, тепер буде другий доставляти)))

keyboard_arrow_up