Сергій Кудлаєнко підтримав благодійну акцію для дітей учасників АТО (Прес-служба Сергія Кудлаєнка)

Сергій Кудлаєнко підтримав благодійну акцію для дітей учасників АТО (Прес-служба Сергія Кудлаєнка)

На майдані Костянтина Могилка у Вінниці другого червня зібралися близько 500 представників силових структур: СБУ, Нацгвардії, прокуратури, поліції, військових, рятувальників, фіскалів. Деякі були у традиційній амуніції, інші – у спортивній формі.

Силовики, вихованці місцевих спортшкіл та усі інші вінничани, які підтримують здоровий спосіб життя, доєдналися до благодійного забігу "Чужих дітей не буває". Його учасники отримували номерки і кидали благодійні внески на підтримку дітей Донбасу у скриньки.

Відпочинок у «Подільському Артеку»

Ініціаторами заходу виступили громадська спілка «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» і громадська організація «Українська асоціація інвалідів АТО». Захід підтримав народний депутат-вінничанин Сергій Кудлаєнко та мерія Вінниці.

– З нагоди Дня захисту дітей ми вирішили провести благодійний забіг, зібрати на ньому кошти на оздоровлення 80 дітей із Луганської і Донецької областей. Плануємо залучити близько 400 тисяч гривень та влаштувати малечі відпочинок у таборі «Подільський Артек» протягом 24 днів. Це гарне місце, на березі Південного Бугу, – зазначив голова громадського об’єднання «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО», вінничанин Анатолій Слівінський. 

– На відпочинок відправимо дітей із міст Золоте, Щастя, Старобельськ, Новоайдар, Станиця Луганська. Вони знаходяться на підконтрольній Україні території, але на межі бойових дій, – уточнив Микола Греков, мер окупованого міста Олександрівськ (Луганська область), офіцер запасу Збройних Сил України, колишній боєць батальйону «Айдар», голова громадського руху учасників АТО та громадян з тимчасово окупованих територій. 

Сергій Кудлаєнко розповів, що міська та обласна влада підтримали благодійний захід.  

– Але головне, що ініціатива його проведення пішла від громадських організацій. Я вдячний команді та голові правління Спілки «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» - Анатолію Слівінському за ініціативу, організацію та супровід цього благодійного заходу. Вони неодноразово ініцювали гарні проекти, для мене честь – допомогти у добрих корисних справах. Приємно, що до забігу приєдналися представники практично всіх силових структур, що є на Вінниччині. Недарма його гасло: «Чужих дітей не буває», – каже Сергій Кудлаєнко. – Ми домовилися, що цього дня діти учасників бойових дій Вінниччини зможуть пообідати, покататися на паркових атракціонах і відпочити у розважальних закладах міста. Зокрема, побігати на роликах, пострибати на батутах. І все це – безкоштовно. 

Стартували навіть жінки і діти

Настрій в учасників спортивного свята був по-справжньому святковим. Полковник, командир полку спеціального призначення імені Івана Богуна з Калинівки (колишній полк спецпризначення «Ягуар») Богдан Вакулко розповів, що з його частини на забіг прибули близько 150 добровольців. 

– Ми провели роз’яснювальну роботу. І відгукнулися багато охочих. До скриньки всі кидали різні суми – хто 20 гривень, а хто – й 200, – інформує Богдан Вакулко. – Допомагали готувати цей захід протягом двох місяців. Всі раді можливості допомогти діточкам. Водночас бійці біжать запропоновану дистанцію із задоволенням. Для них це – як гарна розминка. 

Були серед бігунів жінки та діти, як правило, родичі силовиків. 

– Я регулярно бігаю, займаюся спортом. Тому дистанцію благодійного забігу можу подолати легко. Взяти участь у ньому мені запропонував батько – голова спілки ветеранів десантних військ. Я залюбки приймаю участь у таких заходах, – каже 23-річна Катерина Станкевич, яка навчається на офіцера запасу і служить у частині 3008 Нацгвардії України.

12-річний Антон Шишенков розповів, що намагається приймати участь у всіх стартах. 

– Адже люблю легку атлетику, і особливо довгі дистанції. Можу подолати відстань до 10 км. Цією акцією ми допомагаємо дітям Донбасу, яким погано живеться. Всі їм співчувають, – ділиться Антон Шишенков. 

Перемога стала несподіванкою 

Спортсмени подолали дистанцію у три кілометри – від «Літака» на Лісопарку до арки Центрального парку.  Чемпіони серед чоловіків і жінок несподівано для себе отримали від організаторів сертифікати на 500 у.о.  Першими до фінішу дісталися капітан Марина Горпиніч та молодший сержант Костянтин Бабій.

27-річний Костянтин Бабій служить у військовій частині, яка базується у Гнівані. Він розповів, що спортивних досягнень раніше не мав. 

– Бігаю виключно для себе, це просто захоплення. Брав участь у напівмарафонах, але не досягав результатів. Тому перемогти зараз не очікував. Думаю, першим став за рахунок відповідного бойового настрою, – радіє Костянтин Бабій.   

Святковий концерт і «польова кухня»

По завершенню благодійного забігу організатори та спонсори акції організували святковий концерт. Він проводився для дітей учасників АТО і волонтерів з усіх районів Вінницької області. А також для всіх, хто долучився до доброї справи — допомоги дітям, постраждалим від війни. На свято прибуло 12 автобусів малечі із різних районів нашого краю. 

Окрім яскравого концерту, для дітлахів провели розважальні акції та конкурси. Дітей учасників АТО і волонтерів запросили на «польову кухню», яка розташувалася біля концертного залу «Райдуга». Дітлахів пригощали кашею, пиріжками, піцою, солодкою водою та різними смаколиками.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up