Що треба вміти, аби стати успішним в сучасному світі? (Новини компаній)

Що треба вміти, аби стати успішним в сучасному світі?  (Новини компаній)

У даній статті поговоримо про те, які навички успішності, на думку експертів, слід “прокачувати” в 21 столітті. Але почнемо з невеликої байка: “Жили були Вася і Коля. Виросли на одній вулиці, ходили до однієї школи, сиділи за однією партою. Вася вчився на відмінно, математику знав краще за всіх в класі, перемагав у міських олімпіадах з фізики, закінчив школу з золотою медаллю та вступив до крутого столичного вишу Його друг Коля був дуже компанійським хлопцем, але вчився препаскудно.

Вічно прогулював уроки, завжди був на межі вигнання зі школи, але умів Коля домовитись із вчителями, тому все ж отримав диплом про середню освіту. Пройшло 10 років, і от, зустріч випускників. Вася запізнився, бо тролейбус потрапив у затор, та ще й на роботі начальник затримав. Вася працює 6 днів на тиждень, з 9:00 до 18:00. Коля ж прибув на вечірку вчасно, бо на власному авто - Лексусі останньої моделі, у Колі немає начальника, він сам собі господар, так як очолює власну фірму, тож графік роботи встановлює собі сам…” Було б дуже весело, якби це не було правдою. І у кожного з нас знайдеться знайомий “трієчник Коля”, який досяг успіху в житті, і “розумник Вася”, який, попри свій інтелект, вимушений працювати за копійки, на “папу Карло”. І стає питання, які ж навички потрібні у сучасному світі, для того, щоб досягти успіху? Чи все, чому ми навчаємось у школах, університетах, академіях, дійсно стане для нас гарантією процвітання особистого та професійного. 

Ще 100 років тому вміння читати та писати визначало успішність людини. Але світ змінюється, тепер такими навичками у резюме ви не здивуєте роботодавця. Так що ж потрібно вміти у сучасному світі, щоб відбутись?

Ми живемо в епоху цифрової економіки, коли працівники повинні однаково добре вміти вирішувати складні завдання в рамках своїх обов'язків і ефективно спілкуватися з різними людьми. Науковці розділили навички людини на Hard та Soft skills.

Hard skills - це знання і вміння, без яких не обійтися на конкретній посаді. Наприклад, для дизайнера - робота з графічними редакторами, для програміста - вміння кодувати, для кондитера - працювати із тістом.

Soft skills - це міжпрофесійні універсальні навички, які корисні для будь-якого виду діяльності. Вперше про них заговорили в США в 1960-і роки. Тоді в місцевих збройних силах помітили, що успіх різних груп солдатів частіше залежить від методики управління їх командира, а вже потім - від спритності володіння військовою технікою. У XXI столітті soft skills зацікавили керівників бізнесу. Відтоді потреба на людей з розвиненою емпатією, ораторськими здібностями і вмінням знаходити спільну мову з командою росте з року в рік.

Вчені Гарвардського і Стенфордського університетів, а також дослідники Фонду Карнегі з'ясували, що soft skills - це 85% успіху в професії. Це такі навички, як: ораторське мистецтво, вміння переконувати, креативність, емоційний інтелект, тайм- менеджмент, адаптивність та вміння працювати в команді. Згідно досліджень компанії Microsoft на першому місці серед soft skills - це  КОМУНІКАТИВНІСТЬ та ВМІННЯ ГОВОРИТИ ПУБЛІЧНО.

Саме тому останнім часом дуже популярними стали різноманітні “прокачки особистості”, різного роду тренінги та курси, де можна опанувати ті чи інші навики. Э такі і у Вінниці. Приміром, таке затребуване на ринку ораторське мисатецтво  можна вивчити на курсах Ольги Сольвар. Відома вінницька ведуча та тележурналіст пів року тому започаткувала курс під назвою ARTspeaker. Разом із своїми учнями Ольга долає страхи публічного виступу, опановує майстерність слова та комунікації. Дівчина навіть заснувала спікер-клуб. За словами Ольги, ARTspeaker - це не лише про ораторське мистецтво, це про вміння знаходити спільну мову з людьми цілому.  І результат перевершив усі очікування. “Люди починають говорити легко, змістовно, сміливо”- каже Ольга. Курс став дуже популярним, бажаючих опанувати мистецтво красномовства виявилось чимало. Це представники абсолютно різних сфер. Зокрема,  beauty-майстри, які хочуть заснувати власні навчальні курси; вчителі, які бажають покращити свої навички; працівники сфери IT, бо у цій галузі від прокачки Soft skills напряму залежить зарплата та можливості кар’єрного росту. Нині Ольга набирає ще одну групу, навчання стартує 16 травня. Усі подробиці можна знайти за посилання тут: http://s2020.tilda.ws/page12878040.html

Фахівці з персоналу погоджуються: соціальні, або софт, компетенції – це переваги майбутнього. Згодом навіть у теоретичних дисциплінах більш успішним буде той, хто вміє спілкуватися та розуміється на командній роботі. І він же, найімовірніше, зробить більше успіхів у кар’єрному просуванні. А час та гроші, витрачені на здобуття універсальних компетенцій, обов’язково окупляться, і не лише у професійній реалізації, а й у щоденному житті.

 

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up