Поїхали на турнір, якого не було. Як 97 вихованців школи «Темп» кинули в Болгарії

Поїхали на турнір, якого не було. Як 97 вихованців школи «Темп» кинули в Болгарії
Вихованці спортивної школи «Темп» приїхали на турнір в Болгарію, а їх ніхто не чекав
  • Вихованці дитячої спортивної школи «Темп» поїхали на міжнародний турнір у Болгарію, але їх там ніхто не чекав.
  • Хто винен у ситуації, куди поділися кошти батьків футболістів, чи повернулися діти додому, — дізнавалися журналісти  «20 хвилин».

«97 дітей «відфутболили» у Болгарії». Під таким промовистим заголовком сьогодні опублікував пост у Фейсбуці голова вінницької ОДА Сергій Борзов і розповів деталі неоднозначної ситуації, яка сталася сьогодні із юними вінницькими футболістами в Болгарії. 

«Сьогодні мене просто шокував телефонний дзвінок,— пише губернатор.— Втрутитись і допомогти повернути дітей з Болгарії просили батьки вихованців спортивної школи «Темп», яка базуються у Вінницькому міському палацу дітей та юнацтва (по Хмельницькому шосе, 22). Юні футболістів  поїхали на міжнародний турнір у Болгарію. Але от там їх ніхто не чекав…

Ошукана футбольна команда в Болгарії

«По 260 € ми скидались — це проїзд, проживання і харчування. З’ясувалось, що організатор нічого не проплатив, — розповів батько Дмитро Барановський. — У Вінниці зробили свої збори батьків, і відправили гроші, щоб діти не ночували на вулиці. А сьогодні перевізник відмовився везти додому — з ним теж не розрахувались. Тому звертаємо до губернатора. Допоможіть…»

Відео дня

Сергій Борзов у допису повідомив, що сьогодні о 17 годині вінницькі спортсмени виїхали додому. Вдалось домовитись з тернопільським перевізником, який пішов на зустріч і погодився сьогодні ж відвезти дітей на Вінницю. Також керівник області обіцяв з'ясувати, хто винен в цій ситуації, справу доручив начальнику Головного управління Нацполіції у Вінницькій області Івану Іщенко.

Вихованці спортивної школи «Темп» повернулися додому. батьки футболістів почали активно коментувати пост губернатора.

«Нас всюди «відфутболили»

«А нічого, що там більше 300 дітей зі всієї України виявилися в цій ситуації?! — гостро відреагувала на пост мама одного із членів команди Даша Горбунова.— Ми дзвонили багато разів в Консульство, Посольство, приходили до Вінницької влади — і нас всюди «відфутболили». У підсумку, батьки самі доплачували гроші за проживання і повернення додому. І ніяких турнірів не було! Пару раз дітей не пускали їсти в ресторан, так як не було проплат. І всі хто був на місці скидалися і купували. Наша група приїхала додому тільки що і за свій рахунок! Ніякої допомоги не було!».

Юні футболісти повернулися в Вінницю

Батьки юних футболістів в цій жахливій ситуації звинувачують тренера ФК «Темп» Дмитра Малиновського.

«Це абсолютна правда так як сама особисто з дитиною їздила в цю поїздку. І нас там було не 98 а 264 людини. Нас обдурили запевнили що все оплачено але це була брехня. Дітей не пускали на вечерю і ми платили своїми силами. Організатор всього цього кошмару Малиновський Дмитро. І автобус теж шукали своїми силами в мерії нам відмовили в допомозі і Папа нашого хлопчика знайшов своїми силами. Ми вже слава богу вдома! Так само будемо звертатися до органів», — опублікувала коментар під дописом губернатора Ірина Гонтаренко.

«Ця людина якщо я не помиляюсь просила ще в мене позичити кошти на цю поїздку» — додав вінницький активіст Володимир Затайдух.

Батьки членів команди в коментарях переконують, що вищеназваний тренер організував не один такий «вдалий» закордонний турнір.

«Не знаю, хто і яким чином причетний до такого «організаторства», але маю чіткі підозри, бо це прізвище вже неодноразово прозвучало в коментарях, — поділилася вінничанка Оксана Поліщук.— Два роки тому мій син займався в цьому клубі і в цього тренера. Була організована поїздка в Польщу начебто на дуже поважні турніри. Дітей набрали 100500 чоловік іще трішечки. Старші пильнували молодших. Медичного працівника з дітьми не було. Жили діти в жахливих умовах в якомусь селі, хоча обіцяно було готель для спортсменів. Спали на підлозі в спортзалі якоїсь школи по 70 дітей разом. Харчувалися їжею, приготованою на вулиці по типу барбекю — не всім вистачало. За словами мого сина, за весь тиждень вдалося один раз взяти участь в якомусь турнірі, та й самих турнірів там особливо не було — щось типу грали, а з ким і як, то хз... самі діти не зрозуміли, чого вони туди приїхали. Далі цікавіше. Діти почали хворіти і травмуватися — кажу ж, медпрацівника там не було. Захворів і мій. Я по голосу одразу це зрозуміла, та тренер, який виміряв йому температуру (38,5) попросив мамі не казати — мовляв, щоб не переживала!!! Я два дні ледь не чокнулась, поки вони приїхали - дитину з автобусу забрала одразу в лікарню, тяжкий стан, температура вже в Вінниці сягнула 40, бактеріальна ангіна. Син розповідав, що в залі, де вони всі спали на підлозі, хворіли його сусіди, теж ангіна і висока температура. Тренер давав «якісь» пігулки, хоча я в телефонному режимі строго-настроено заборонила давати щось окрім того, що було спаковано синові з собою в дорогу, із перевірених медикаментів. Як виявилося, температуру йому збивали не в безпечним нурофеном, а ... аспірином. Жах. Жах. І ще раз жах. Поки ми намоталися по лікарнях, я вже не мала сил з‘ясовувати стосунки... просто мовчки припинила ці «тренування» — після всього син і сам не хотів ніякого футболу. До речі, тренер міг би і проявити людяність і хоча б постфактум поцікавитися станом дитини, яка захворіла в поїздці... А мій син там такий був не один. Короче, це не тренування спортсменів і достойні спортивні подорожі, а циганський табір і тотальна безвідповідальність»

«Все нормально»

Тренер ФК «Темп» Дмитро Малиновський

Зв'язатися з тренером ми не змогли, він все ще знаходиться в Болгарії. Та спілкуватися у Фейсбуці все ж спробували.

На сторінці Дмитра Малиновського гнівливих дописів батьків маленьких футболістів не бачимо, лише привабливі літні пропозиції дитячого відпочинку в Болгарії. Сам тренер ФК «Темп» переконує, що ситуацію зможе прокоментувати після повернення, 6-го липня.

— В мене заїзди до 5 липня. Тут все нормально,— написав Малиновський.— Я приїду і все поясню.

Журналісти сайту «20 хвилин» найближчим часом дізнаються відповіді на всі запитання, і обов'язково розкажуть читачам деталі та продовження цієї історії.

                                                                                                                   Фото з мережі Фейсбук

Читайте також:

«Футбол проти наркотиків». До соціальної акції приєдналося 15 команд

Вінницька «Нива» шукає футбольне поле для тренувань

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Виталий Кк

    В какой город ездили дети?
  • Viktoriya Ostrovska

    А к Гройсману почему не обратились? Он любит поддерживать молодёжь чтобы бвть в тренде.
  • Виталий Копач

    Нормальний стартап)
  • Tonia Muntyan

    Будь ласка, дайте хоч хтось відповідь-ДЕ ДІТИ?ВОНИ ВЖЕ ПОВЕРНУЛИСЯ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up