Послаблення карантину. Як буде возити транспорт з 11 травня у Вінниці (ОНОВЛЕНО)

Послаблення карантину. Як буде возити транспорт з 11 травня у Вінниці (ОНОВЛЕНО)
  • У Вінниці готуються до послаблення карантину: з понеділка відкриють літні майданчики кафе, салони краси та по-новому буде їздити транспорт.
  • В мерії розповіли, що змінять правила роботи і «Прозорих офісів». А от блокпости навколо міста залишаться, поки Кабмін не вирішить інакше.
  • Водночас, маємо зростання кількості людей, які одужали, і збільшення нових випадків інфікування коронавірусом.

Цієї п’ятниці, 8 травня, міський голова Сергій Моргунов провів брифінг, де розповів як борються з пандемією у Вінниці та що зміниться з 11 травня, разом з послабленням карантину, яке раніше ухвалив Кабмін.

Повністю трансляцію можна подивитися в цьому відео. А далі в тексті публікуємо найголовніші тези з його виступу.

Відео дня

Статистика

У Вінниці, станом на 8 травня, 259 пацієнтів, що мають коронавірус. З них 151 людина вже одужала. На жаль, двоє людей померли від коронавірусу у Вінниці — їм було 73 і 66 років. За словами Моргунова, пацієнти мали багато супутніх патологій. 

При цьому найчастіше хворіють люди у віці 40-60 років. Це 47% від загальної кількості випадків захворювання. Нині 35 вінничан лікуються в лікарнях, а 71 людина — вдома, на амбулаторному лікуванні під наглядом сімейного лікаря.

— За останніх два-три дні у нас збільшилося кількість нових випадків. Якщо раніше було 2-3 людини на добу, то за минулий день отримали 20 нових інфікувань коронавірусом. Прошу всіх уважно ставитися до свого здоров’я та до всіх правил, пов’язаних з карантином, — зазначив міський голова.

Як будемо виходити з карантину

Більшість питань, які Моргунов отримав від ЗМІ, були пов’язані з тим, як місто буде жити і працювати після 11 травня, коли заплановано послаблення карантину в Україні. Зокрема, мер Вінниці відповів, що транспорту з понеділка стане суттєво більше.

— Були відповідні обмеження щодо користування громадського транспорту: їздити могли люди, що мали спецперепустки. Ми зменшили випуск громадського транспорту. У будні дні виходить 185 одиниць, у вихідні — 101. З 11 травня ми передбачаємо збільшення випуску на лінії транспорту, як це було до карантину — 265 одиниць.

Комісією буде визначено, що пасажири мають заходити через передні двері, проїхати в транспорті можна лише у засобах індивідуального захисту, і за умови — що є вільне сидяче місце. Окрім того, на час карантину запроваджується оплата проїзду виключно безготівково: через валідатори, SMS та QR-коди, — сказав Сергій Моргунов.

А от чи зможуть всі вінничани їздити у транспорті з понеділка? Міський голова Сергій Моргунов не сказав, що в нових правилах проїзду залишаться спецперепустки. Але у прес-службі міськради на наше питання відповіли, що «детально про правила проїзду в транспорті буде визначено у рішенні міської комісії з питань безпеки», яка збирається сьогодні, 8 травня.

ОНОВЛЕНО. На сайті міськради опублікували протокол комісії з безпеки. Так, у цьому рішенні, з 11 травня, вказано, що пускатимуть в транспорт всіх вінничан, але певні обмеження залишаються: люди мають заходити через передні двері, мають бути в захисних масках та за умови, що в салоні є вільне сидяче місце. Розрахунок — через валідатори, SMS та QR-коди.
Щодо проїзду пільговиків, то залишається в дії попереднє рішення комісії: їхній безкоштовний проїзд дійсний з 10.00 до 17.00. Якщо люди хочуть проїхати в інші години, то мають платити за свій проїзд.
Плюс, новим рішенням міської комісії внесли корективи й в роботу ринків. Попередній графік роботи — з 10.00 до 14.00 в будні, а з 10.00 до 16.00 у святкові та вихідні дні — вирішили скасувати. Ринки з 11 травня повернуться на звичайний час роботи, однак всі інші обмеження — температурний скринінг, наявність засобів захисту в продавців та покупців, дистанція у 1,5 метри тощо, залишаються в силі.

Коли відновлять роботу «Прозорі офіси»?

— Ми плануємо частково зняти суворі обмеження на роботу ЦНАПів. Будуть оформлені нові правила їх роботи вже сьогодні, на міській комісії. 

Прийом відвідувачів буде за попереднім записом. В приміщеннях — не більше 15 відвідувачів у масках і рукавичках. Однозначно буде проводитися температурний скринінг. Консультації — лише в телефонному режимі. Далі будемо визначатися як змінити обмеження для Прозорих офісів.

Коли демонтують блокпости на в’їздах у Вінницю?

— Їх поставили за рішенням обласної комісії з питань безпеки і постанови КМУ. Тому їхній демонтаж буде здійснено після прийняття відповідної постанови. Світовий досвід передбачає комплексні заходи і в тому числі, обмеження руху автомобілів та створення таких незручностей. Але це вимушена міра, щоб ми змогли побороти коронавірус.

Втрати бюджету і плани на літо

Через карантин школи працювали дистанційно. Чи передбачено для них організовані форми оздоровлення?

— Головний санлікар Віктор Ляшко зазначив, що школи і дитсадки почнуть працювати з 1 вересня. Ми не маємо права відкривати позашкільні табори на базі наших закладів, як ми це робили в попередні роки. Але якщо карантин послаблять, то ми ухвалимо відповідні рішення і запустимо такі табори влітку.

Зокрема, 210 дітей пільгових категорій отримають путівки для відпочинку на Чорному морі та в Карпатах.

Якими будуть втрати міського бюджету через коронакризу?

— Неодноразово говорив, що сам карантин і криза уповільнює розвиток економіки міста. За результатами першого півріччя очікуємо 370 мільйонів гривень. У березні це склало — 12 мільйонів, а в квітні — понад 160 мільйонів гривень. Це пов’язано з тим, що бюджет недоотримав заплановані податки з акцизу, нерухомості та землі. Нині ми розробляємо пільгові програми підтримки бізнесу. Але нам всім важливо ефективно розпоряджатися обмеженим ресурсом міського бюджету.

Яка ситуація з реконструкцією аеропорту «Вінниця»?

— У нас є два проекти: реконструкція аеровокзалу і посадкової смуги. Уряд Гройсмана передбачив 300 мільйонів гривень на реконструкцію злітної смуги. Ми зробили документацію, пройшли перевірку, обрали виконавця, який мав зробити роботи на 875 мільйонів гривень.

Але, на жаль, Уряд Гончарука ці кошти зняв. І на сьогодні реконструкція злітно-посадкової смуги відкладена на невизначений час. У бюджеті Вінницької міської ОТГ немає грошей на такі масштабні роботи, враховуючи карантин і коронакризу. Проект з реконструкції злітно-посадкової смуги відклали на невизначений час.

Реконструкцію нашого летовища, нагадаємо, доручили фірмі, яка будувала донецький аеропорт.
 

Читайте також:

У транспорті досі можна проїхати за готівку. Чому нічого не змінилося

ДТП на карантині. Чи стало менше аварій у Вінниці під час пандемії

Обіцянки на 300%: чи отримали вінницькі медики «ковідні» надбавки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (31)
  • Алёна Алена

    Де в протоколі міської ради #23 від 08.05.20 вказано що проїзд у міському транспорті без перепусток буде з 11.05?

    Logeximo company reply Алёна Алена

    6. Встановити з 1 1 травня поточного року наступні умови функціонування
    міського електричного (трамвай, тролейбус) та автомобільного транспорту,
    що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах:
    6.1. Наявність у водіїв та пасажирів засобів індивідуального захисту, зокрема
    респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно.
    6.2. Кількість пасажирів - в межах кількості місць для сидіння, передбаченої
    технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в
    реєстраційних документах на цей транспортний засіб.
    6.3. Безготівковий розрахунок за проїзд.
    6.4. Вхід/вихід пасажирів до/з транспортного засобу через передні двері.
    6.5. Дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

    Logeximo company reply Алёна Алена

    На сайті міськради опублікували протокол комісії з безпеки. Так, у цьому рішенні, з 11 травня, скасовується проїзд в громадському транспорту за спецперепустками.
    Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/Podii/poslablennya-karantinu-yak-bude-voziti-transport-z-11-travnya-u-vinnit-11057723.html

  • Александр Сулима

    Торгові центри будуть працювати чи ні?

    Оксана Гула reply Александр Сулима

    Александр Сулима тц будуть працювати.

    Людмила Марценюк reply Александр Сулима

    Александр Сулима ,торгівельні центри працюватимуть,а перепустки для проїзду знову потрібні:

    Ruslan Konovalyuk reply Александр Сулима

    Александр Сулима Торгові центри поки що під забороною.
  • Sasha Sinelnikv

    С такой логикой типа почти все выходят на работу - а в транспорт будут брать только по 20 человек - означает лишь ОДНО общественный транспорт будет ходить от конечной до конечной и больше не сможет никто в него зайти - клоуны.

    Logeximo company reply Sasha Sinelnikv

    там 30 мест для сидіння.в автобусах та тролейбусах а в трамваях не знаю.
  • Oleksandr Chovhan

    МОЖНА: індивідуальних тренувальних занять (біг, хода, їзда на велосипеді, фігурне катання, рух на активних візках спортсменів з інвалідністю), навчально-тренувальних зборів спортсменів національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських, національних видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю за умови забезпечення учасників засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;”

    Жора reply Oleksandr Chovhan

    А "Охота на лис" тоже в масках бегать ?

    Logeximo company reply Жора

    а я вважаю що цю вашу охоту треба заборонити. це жива душа а ви вбиваете це не можна робити.тварин треба захищати а не вбивати заради свого интересу и хобі.а вот людей можна які насилуют наших дітей та наших дружин .

    Анатолий Белоус reply Logeximo company

    В даному випадку ніхто нікого не вбиває!
    Спортивная радиопеленгация, также известная как охота на лис — группа спортивных дисциплин радиоспорта.
    https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B0%D1%8F_%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F

    Logeximo company reply Анатолий Белоус

    добре спасибо за информацию а то я уже подумал що він про охоту на тварин иде и питає що в маске ити.треба спортивну дисципліну спорту название поменять на нормальное

    Юрій Калініченко reply Logeximo company

    Мозги тебе надо поменять на нормальные...

    Logeximo company reply Юрій Калініченко

    давай бабло поменяю.я не в курсе був що це спортивна дисципліна була.реально вчора узнал
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Для вінничан на травень приготували 11 екскурсій і турів. РОЗКЛАД 20:02 У Вінниці на благодійному ярмарку зібрали 39 тисяч гривень на потреби ЗСУ 19:39 Шляхом Наталі Добринської. Вінничани борються за путівки на чемпіонат світу з багатоборства 19:00 Втік з частини? Нові деталі мобілізації 21-річного хлопця з Тульчина Від читача 16:40 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" 18:24 Вінничан попереджають про планове відключення газу на кількох вулицях міста 17:15 Чоловіки за кордоном: як новий закон про мобілізацію в Україні вплине на них? 15:49 Безпека на Великдень: які заходи посилять в регіоні на свято та проводи 15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду у прикордоння 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up