Понад дві тонни риби, а саме 45 750 екземплярів, загинуло на Ладижинському водосховищі

Понад дві тонни риби, а саме 45 750 екземплярів, загинуло на Ладижинському водосховищі
  • На Вінниччині у різних місцях фіксують мор риби. Вчора ми писали про Степашки, сьогодні стало відомо, що така ж ситуація у селі Новоселівка. Там загинуло понад дві тонни риби.

Як інформує Вінницький рибоохоронний патруль, 7 вересня їх повідомили про загибель риби на річці Південний Буг, поблизу села Новоселівка Тульчинського району.

Для перевірки факту та відповідного реагування на місце події прибули працівники Управління Держрибагентства у Вінницькій області. Спеціалісти оглянули водойму та провели попередній підрахунок кількості загиблої риби.

Відео дня

— При обстежені вищевказаної ділянки Ладижинського водосховища були виявлені загиблі екземпляри карася сріблястого середньою вагою 50 грамів, плітки середньою вагою 40 грамів, судака середньою вагою 100 грамів, окуня середньою вагою 40 грамів та ляща середньою вагою 80 грамів, про що складено відповідний акт, — зазначають у повідомленні. — В ході підрахунку загиблої риби встановлено, що на обстежуваній ділянці водосховища загинуло 1 800 екземплярів карася сріблястого, 33 тисяч екземплярів плітки, 1 500 екземплярів судака, дев'ять тисяч екземплярів ляща та 450 екземплярів окуня, загальною вагою понад дві тонни.

Наразі проводяться підрахунки загиблих біоресурсів для визначення розміру збитків. Про даний факт повідомили екоінспекцію.

Вінницький рибоохоронний патруль закликає громадян при виявлених явищах замору риби терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (068) 018 37 52.

Нагадаємо, що минулої доби мор риби виявили у селі Степашки. Відео з водойми та деталі дізнавайтеся у наших матеріалах:

У серпні стало відомо, нагадаємо, про масову гибель риби у двох районах Вінницької області. На місця події виїжджали спеціалісти.

Чому гине риба у воді і що робити з мертвим «сріблом» з'ясовував наш журналіст. Деталі читайте за посиланням.

 

Читайте також:

З 15 серпня на Вінниччині заборонено ловити раків. Що чекає на порушників

У Вінниці виділять 90 тисяч гривень на лабораторну перевірку якості води

Вода в громадських криницях на «Вишеньці». Де безпечно попити джерельної?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (26)
  • Vitaliy Donchak

    Цікаво а хто буде відповідати
    ,,,,🥺
  • Володимир Годованець

    Брехня! Майже все водосховище вистелене дохлою рибою!
  • Давидов Юрій

    Де відстежити висновки екологічної експертизи?
  • Olha Pastushyn

    Чому не пишуть яка причина?

keyboard_arrow_up