З 15 серпня на Вінниччині заборонено ловити раків. Що чекає на порушників

З 15 серпня на Вінниччині заборонено ловити раків. Що чекає на порушників
  • Заборона на лов раків у водних об’єктах в районі діяльності Вінницького рибоохоронного патруля діятиме протягом періоду з 15 серпня до 30 вересня 2023 року. На порушників чекають штрафи.

— Заборону встановлено з метою забезпечення охорони цього виду водних біоресурсів під час природного відтворення, створення сприятливих умов для виношування ікри, збільшення їх запасів з урахуванням рекомендацій Інституту рибного господарства НААНУ, — зазначають у повідомленні рибоохоронного патруля. — Наукові дослідження Інституту рибного господарства НААН України стверджують, що друга линька зазвичай починається з другої половини липня до другої-третьої декади вересня в залежності від погодних умов. У зв’язку із затримкою проходження першої линьки раків (до 15 діб) та швидкістю їх росту, що, в свою чергу, вплинуло на терміни проходження другої линьки.

Тим, хто порушить цю заборону, доведеться відповідати перед законом.

За вилов раків під час у цей період покарання від адміністративного штрафу до кримінальної відповідальності. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 332 грн за кожного виловленого рака.

Відео дня

Ви помітили порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» за номерами: (068) 018-37-52.

 До редакції, нагадаємо, звернулася наша читачка Вікторія. Вінничанка повідомила, що скидають нечистоти у головну річку Вінниці, від чого вода вкрита коричневою піною та білими пузирями. Усе це відбувається усього за 200 метрів від Сабарівської греблі.

Деталі у матеріалах:

До речі на Сабарівському водосховищі мор риби. Воду перевіряють у лабораторії. Деталі ТУТ.

 

Читайте також:

У Вінниці виділять 90 тисяч гривень на лабораторну перевірку якості води

Вода в громадських криницях на «Вишеньці». Де безпечно попити джерельної?

Вінничани почистили від борщівника береги малої річки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up