У Вінниці виділять 90 тисяч гривень на лабораторну перевірку якості води

У Вінниці виділять 90 тисяч гривень на лабораторну перевірку якості води
  • У Вінниці виділили 90 тисяч гривень на проведення лабораторної перевірки якості води з місцевих водойм.
  • Воду, як обіцяє місцева влада, будуть перевіряти регулярно, щоб виявляти забруднення та відхилення якості.

Вчора, 8 червня, виконком затвердив рішення виділити 90 тисяч гривень на проведення лабораторних досліджень якості води поверхневих водойм у межах громади. Про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради.

 

Максим Мартьянов, директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради, підкреслив необхідність комплексного підходу до водокористування та дослідження якості поверхневих водойм в межах громади. 

Відео дня

«У зв’язку з останніми подіями в Україні дбати про довкілля повинні всі і, сподіваюся, нам вдасться досягти поставлених цілей. Наразі ж маємо на меті провести лабораторні дослідження якості води поверхневих водойм у межах Вінницької громади», — додав він.

Враховуючи глобальні процеси зміни клімату, зростання інтенсивності господарської діяльності та збільшення потреб у використанні води як в промислових, так і побутових цілях, такий підхід є необхідним для забезпечення стійкого водопостачання і збереження якості водних ресурсів. Планується проведення комплексних досліджень та розробка відповідних стратегій, спрямованих на раціональне та ефективне використання водних ресурсів в місті.

Довідка:

У Вінниці діє Програма охорони навколишнього природного середовища ВМТГ на 2021-2023 роки. Вона передбачає заходи, пов’язані безпосередньо зі збереженням довкілля спільними зусиллями муніципалітету та громади, зокрема й охороною та раціональним використанням водних ресурсів.

У Вінниці, нагадаємо, провели моніторинг якості води у громадських криницях. Виявили порушення по мікробіологічних та санітарно-хімічних показниках. Де безпечно попити джерельної, читайте далі.

 

Читайте також:

Тур «Гостинне Поділля»: деталі, маршрут та як долучитися

Вінничани почистили від борщівника береги малої річки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up