Виявили масову гибель риби у двох районах області. Що відомо

Виявили масову гибель риби у двох районах області. Що відомо
  • Сьогодні, 24 серпня, стало відомо про масову гибель риби у двох районах Вінницької області. На місця події виїжджали спеціалісти.

На Гайсинщині у річці Південний Буг виявили гибель риби. Ситуація роз'яснила голова районної державної адміністрації Людмила Головашич.

— Був здійснений забір проб води на проведення аналізу. Про результати окремо проінформуємо. Попередньо — рибі не вистачає кисню, через аномальну спеку в нашому регіоні та відсутності притоку «свіжої» води, — повідомила очільниця.

Відео дня

Згодом з'явилося ще одне схоже повідомлення. Державна екологічна інспекція у Вінницькій області
інформує про масову загибель риби на Ладижинському водосховищі.

— На адресу інспекції 23 серпня 2023 року надійшло повідомлення про мор риби на Ладижинському водосховищі р. Південний Буг в межах сіл Новоселівка та Маньківка, Тульчинського району, — зазначають у повідомленні. — Цього ж дня спеціалістами Інспекції був здійснений виїзд для обстеження зазначеної водойми та відбору проб води в місцях загибелі риби.

У повідомленні підкреслюють, що на місці події спеціалісти виявили масову загибель риби та склали відповідний акт обстеження водного об’єкту. 

Відзначають: «Наразі проводиться інструментально-лабораторне дослідження відібраних проб на вміст забруднюючих речовин. Про результати дослідження буде повідомлено додатково».

До редакції, нагадаємо, звернулася наша читачка Вікторія. Вінничанка повідомила, що скидають нечистоти у головну річку Вінниці, від чого вода вкрита коричневою піною та білими пузирями. Усе це відбувається усього за 200 метрів від Сабарівської греблі.

Деталі у матеріалах:

До речі на Сабарівському водосховищі мор риби. Воду перевіряють у лабораторії. Деталі ТУТ.

 

Читайте також:

З 15 серпня на Вінниччині заборонено ловити раків. Що чекає на порушників

У Вінниці виділять 90 тисяч гривень на лабораторну перевірку якості води

Вода в громадських криницях на «Вишеньці». Де безпечно попити джерельної?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Николай Колодеев

    А від чого нестача кисню? А від того що скинули щось у воду , що спонукає нестачу кисню, наприклад скид органіки з курятників, чи що там ще є, що призводить до аномального росту водоростей і забору кисню ними
  • Олександр Берестюк

    Люди травлятся водою теж вiд нестачi кисню ?
  • Олександр Ахмед

    В ставках малих на пару гектар вистачає кисню а такій річці ні?
  • Саша Сапожник

    Вже не перший рік в таку пору року , така шляпа!

keyboard_arrow_up