Перевірили три вінницькі пляжі. Де можна спокійно купатися та засмагати

Перевірили три вінницькі пляжі. Де можна спокійно купатися та засмагати
  • Фахівці Держпродспоживслужби обстежили пляжі міста Вінниця на їх готовність до літнього сезону. Про результати прозвітували на своїй офіційній сторінці.

Перевірки пройшли 15 червня на трьох пляжах міста: Хімік, Гонти та Центральний. Про це у фейсбук пише Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

— В ході обстеження було встановлено, що на пляжах Гонти та Хімік організовано щоденне прибирання територій, встановлені урни та контейнери для збору побутових відходів, роздягальні, лавочки, тіньові навіси, громадські туалети та душові кабіни, санітарно-технічне обладнання яких підключено до централізованих мереж водопостачання та каналізації. Забезпечено роботу медичних пунктів та рятувальників, — йдеться у повідомленні.

У Держпромслужбі виділяють три найбільш недоліки:

Відео дня
  • На території пляжу Гонти є лише антисептики для рук, а дезінфікуючі засоби для прибирання санітарно-побутових приміщень та роздягалень відсутні.
  • На пляжі Центральний відсутній громадський туалет та контейнери для збору твердих побутових відходів (на території пляжу є лише урни). Не організовано медичний пункт та рятувальну станцію.
  • На момент обстеження підсипка пляжів Гонти, Хімік, Центральний чистим піском не проведена.

— Враховуючи викладене, на адресу начальника комунального підприємства Вінницької міської ради «Комбінат комунальних підприємств» направлено лист про необхідність забезпечити підсипку пляжів Гонти, Хімік, Центральний чистим піском та придбати дезінфікуючі засоби з метою проведення прибирання туалетів, душових кабін, роздягалень, медичних пунктів на територіях пляжів. Обладнати громадський туалет (або біотуалети), медичний пункт та рятувальну станцію на території пляжу Центральний, — додають у повідомленні. — Слід відмітити, що фахівцями Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області в червні поточного року були відібрані проби води на пляжах міста та з Вишенського озера.

Результати лабораторних досліджень якість води річки Південний Буг на пляжі Гонти та Вишенського озера відповідає санітарним вимогам.

— На пляжах Хімік та Центральний якість води річки Південний Буг не відповідає санітарним вимогам лише по запаху, який становить 2 бали, при нормі не більше 1 бала. Інші показники – вміст лактозопозитивних кишкових паличок, кишкової палички в 1 куб.дм води, водневий показник (рН), забарвлення, розчинений кисень, біохімічна потреба в кисні знаходяться в межах допустимих величин, вода на пляжах може використовуватись для купання людей, — відзначають у Держпродспоживслужбі.

Цього року, нагадаємо, з міського бюджету виділили півмільйона гривень на облаштування зон відпочинку.

 

Читайте також:

Укрзалізниця пустила додатковий поїзд до Одеси, який курсує через Вінницю

Без холодної та гарячої води залишили 20 будинків. Перелік адрес

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Олеся Олег Кравченко

    Возле 29школы проверять надо примерно в 6часов утра,когда Водоканал скидает отходы.
  • Торон Туй

    На вкус?
  • Юрий Анатольевич Ефременко

    В каждое воскресение около 00 часов в Сабарове за плотиной есть труба посмотрите что течёт в наш Юж Буг
  • Людмила Николаевна Онофрійчук

    Ірина ну і в тебе черпак)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up