Вбиральні та душові. Вінницькі пляжі майже готові до відкриття сезону, а вода?

Вбиральні та душові. Вінницькі пляжі майже готові до відкриття сезону, а вода?
  • До літа активно почали готувати три пляжі у Вінниці — «Центральний», «Гонти» та «Хімік». Цього року з міського бюджету виділили півмільйона гривень на облаштування зон відпочинку.
  • Що чекає на вінничан на пляжах та чи можна буде купатися у річці  — читайте в матеріалі.

На місцевих пляжах Вінниці вже пофарбували лавочки та роздягальні, перевірили на справність спортивні майданчики та прибрали сміття, дно річки перевіряють водолази. Комунальники активно готуються до відкриття літнього сезону, на яке міська влада виділила  півмільйона гривень.

— За ці гроші на пляжах встановлять туалети та душові кабінки. Ці санітарні блоки будуть підключені до каналізації та водопостачання, цим якраз займаємося. Люди зможуть ними користуватися безкоштовно, — кажуть в комбінаті комунальних послуг, на балансі якого й перебувають міські пляжі.

Окрім того, на пляжах будуть чергувати два рятувальники-водолази та медпрацівники, які слідкуватимуть за порядком та допоможуть у разі необхідності.

Відео дня

Однак, окрім зовнішнього вигляду, для відкриття пляжного сезону потрібен і дозвіл від Держпродспоживслужби. Фахівці вже цього тижня планують перевіряти придатність води до купання.  Відбирати воду будуть не лише на популярних пляжах, а й на Вишенському озері.

— Воду ми ще не відбирали, плануємо на цьому тижні це зробити. Погода стала на заваді, занадто волого через дощі. Окрім пляжів, перевіряти будемо воду і на Вишенському озері, хоча там пляжу по суті немає. Міська рада його не відкриває до сезону, бо треба робити реконструкцію, — сказала заступниця начальника Вінницького міського управління Держпродспоживслужби Людмила Крутікова.

За словами фахівчині, в попередні роки якість води не відповідала санітарним вимогам одразу в кількох категоріях, а тому й купатися не рекомендували.

—Вода не відповідала вимогам по мікробіологічним показникам, вмісту лактозно-позитивних паличок, по водному показнику рН та  по запаху, — розповіла Людмила Крутікова. —  Ми відбираємо воду і порівнюємо результати зі стандартами. Якщо вода не відповідає нормі, то й купатися ми не рекомендуємо.  Відповідні листи та таблички були на пляжах, аби відпочивальники могли ознайомитися з інформацією.

Людмила Крутікова наголошує на тому, що не варто наражати себе на небезпеку. Адже невідповідність води санітарним вимогам може загрожувати здоров’ю людей.

— Наприклад, люди пірнають і ковтають воду, таке з дітьми часто трапляється. Якщо у воді є лактозно-позитивні палички,  то забруднена вода при потраплянні в ротову порожнину чи шлунково-кишковий тракт може викликати гастроентероколіт. Тоді підвищується температура, виникають болі у животі, — каже Людмила Крутікова.

За її словами, уникнення забруднення води фактично неможливе в наш час.

— Вода забруднюється за рахунок поверхневого стоку . Були дощі і все, що було на поверхні — все змилося в річку. Водойма не встигає самоочиститися, вона замулена. До того ж пестициди та інші хімікати, які потрапляють у підземні води, теж впливає на якість води у річці, — сказала Людмила Крутікова.

Читайте також:

Огляд п’яти найпопулярніших місць для купання у Вінниці

Завтра у Вінниці подорожчає проїзд у маршрутках. ОПИТУВАННЯ
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Наталия Войт

    Виленское озеро не готово
  • Леся Українка

    А літо готове?
  • Оксана Шкуріна

    Скоро цих пляжів взагалі не буде, ці застройки  і забори, ростуть як гриби,вже і висотка виросла на Гонтах,каналізація  і рядом тіпа" пляж "  для людей
  • Елена Вадимовна

    Сезона только нет
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up