Фахівці Держпродспоживслужби перевірили декілька закладів на початку вулиці Брацлавської: кафетерій, кав’ярню, заклад зі стравами східної кухні (готують лише на виніс), ресторан та магазин харчових продуктів.
Перевіряли, чи є у закладах засоби дезінфекції, маски і рукавички у персоналу, а також наявність графіку прибирань і таблиці температурних скринінгів.
Також працівникам надали рекомендації: щоб на відкритому просторі не були одноразові стаканчики, кришки та соломинки. Меню має бути заламіноване, а відвідувачі мати вільний доступ до дезінфекторів. Також фахівці Держпродспоживслужби нагадали, що з 24 червня заклади харчування мають розпочинати свій робочий день можна з 10 ранку та перед початком роботи перевіряти температуру в усіх працівників.
Ці рекомендацію знали не всі перевірені заклади. У них виявили порушення:
— У результаті цієї перевірки фахівців Держпродспоживслужби склали два адміністративні протоколи статтею 42 КУпАП на ресторан та заклад зі стравами східної кухні, що тягне за собою накладання штрафу на громадян від одного до дванадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, — додають у повідомленні Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.
Нещодавно журналіст 20minut.ua взяв участь в інспекції, яку організувала Держпродспоживслужба і поліція, і побачив, як працівники ресторанів та магазинів нехтують встановленими правилами, говорять відверту неправду та отримують за це лише попередження.
Репортаж з перевірки знайдете тут: Від «Гостевії» до «Берлоги». Ми перевірили, як дотримуються карантину в ресторанах.
Читайте також:
В Україні за добу виявили 664 випадки COVID-19, на Вінниччині — 12
В області за добу виявили 12 нових випадків COVID-19: дані по Вінниці та районах
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
№ 17 від 24 квітня 2024
Читати номер