«Перетворюють Вінницю в тягучку». У соцмережах критикують нову площу Гагаріна

«Перетворюють Вінницю в тягучку». У соцмережах критикують нову площу Гагаріна
Проект з реорганізації руху на Гагаріна ще не завершений. Там мають прокласти пішохідні переходи через центр площі та запустити 23 світлофори
  • Асфальтове «поле» на Гагаріна отримало нову розмітку, стовпчики, що звужують дорогу та делінеатори, якими відгородили колію від автомобілів.
  • У мерії сподіваються, що вкупі це знизить аварійність на цьому перехресті. Однак поки нова організація руху збирає негативні коментарі у соцмережах.
  • При цьому проект ще не завершений: тут мають поставити 23 світлофори й по-новому прокласти пішохідні переходи.

На площі Гагаріна з 17 серпня тривають роботи з реорганізації руху. Спочатку там встановили стовпи для світлофорів, прокладали під землею електромережу. Згодом — паралельно трамвайним коліям поставили делінеатори, які обмежують заїзд авто на рейки.

З останніх новацій — нова розмітка, якою «побілили» ледь не увесь простір та стовпчики, якими звузили заїзди за напрямками Хмельницьке шосе — Соборна та Пирогова — Соборна.

Відео дня

Крім того, примітили, що над площею вже висять світлофори, яких за проектом тут має бути 23: десять для транспорту, десять для пішоходів та три світлофори для трамваїв.

У мерії розраховують, що нова організація руху дозволить підвищити безпеку руху на площі (за минулий рік тут сталося 13 аварій, що є антирекордом), забезпечить стабільну роботу транспорту (зокрема, трамваїв), вдасться по центру площі прокласти пішохідні переходи.

Водночас нова організація руху, яка ще остаточно не зроблена, вже викликала хвилю обурень в соцмережах.

«Була єдина ділянка дороги в центрі без пробок. І аварій там не густо. Тепер, щоб з’їхати з Соборної буде затор на всю вулицю. Хіба для цього експериментують?», — пише Віра Гребінна.

«Навмисне звуження проїзної частини, невігластво. Бездумне впровадження обмежень призведе до більших проблем», — вважає Андрій Дядіков.

«Сьогодні декілька раз проїжджала перехрестя, і кожен раз був затор, і всі один одному сигналили», — пише Вікторія Бойко.

«Тиждень тому спостерігала, як ремонтували тролейбусну лінію в годину-пік. Машини помалу роз'їжджалися по розмітці. Зараз там наставили стовпчиків. І все, в разі ДТП чи іншої ситуації всі просто стануть», — коментує Людмила Тихонюк.

І ще у соцмережі публікують відео, як через стовпчики не змогла проїхати «швидка».

Щоправда, у тому ж дописі з опитуванням також зазначали, що «Соборна закрита для проїзду приватного транспорту» і те, що «оцінювати треба тоді, коли усе дороблять». Були поодинокі коментарі, що нова організація руху на Гагаріна «подобається», бо там привели до ладу розмітку.

Площа Гагаріна, нагадаємо, вже кілька років є «рекордсменом» за кількістю ДТП: у 2019 році — 13 ДТП, у 2018-му — 9, а у 2017 році взагалі антирекорд — 15 аварій. Водії винуватять в цьому зміну пріоритетів руху: головною дорогою з червня 2017 року стала Пирогова-Соборна замість Соборної-Хмельницьке шосе. Вони неодноразово подавали петиції до міської влади, щоб повернути старі пріоритети руху.

Однак у мерії вважають, що це не виправило б ситуацію. Тому запланували зробити проїзд на Гагаріна повністю регульованим: поставити 23 (!) світлофори для кожного потоку: автотранспорту, пішоходів, трамваїв. Вони мають бути «розумними»: тривалість зеленого сигналу буде збільшуватися на тому напрямку, де найбільше скупчення транспорту. 

Разом з цим на площі Гагаріна прокладуть нові пішохідні переходи та зменшать кількість смуг для проїзду: заїхати на Соборну з вулиці Пирогова можна буде лише по одній смузі.

Водійська спільнота прогнозує появу заторів, як це було зі світлофором на Театральній-Соборній та «транспортний колапс», якщо на новій площі Гагаріна трапиться аварія — адже звільнені від машин ділянки асфальту збираються перекрити стовпчиками.

На реорганізацію площі збираються витратити близько 2 мільйонів гривень з бюджету Вінниці. Кілька місяців нова система руху працюватиме у «тестовому режимі», яким передбачена наладка інтервалів роботи світлофорів.

Опитування

Як ставитесь до нової організації руху на Гагаріна?


 

Про зміну руху на Гагаріна писали у матеріалах:

Епіцентр ДТП стане осередком заторів? Що не так з планами на площу Гагаріна

Тестовий режим та 23 світлофори. Що робитимуть з площею Гагаріна

Коло — не варіант. Як і навіщо змінюють схему руху на площі Гагаріна

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (109)
  • Юрий Пархомчук

    На Соборній вже років три не був автомобілем. Бо заборонено ПДР. Раз якось тільки проїздив уночі. Хто всі ці люди, які репетують про корки та незручності доїзду на Соборній? Ви якісь особенні? Може почнемо все ж з дотримання правил?

    Veronika Orlova reply Юрий Пархомчук

    А двигаться по театральной, соборной и дальше на пирогова тоже запрещено?
  • Vendetta Alive

    Отправьте этих долбаёбов в Европу, пусть научаться разметки на сложных перекрестках делать! Дыбилизм крепчает, маразм не проходит у баранов.
  • Dmytro Pavlovskyi

    Пішло 30млн.долларів

    AK reply Dmytro Pavlovskyi

    На круасани?
  • Svitlana Lankl

    Не має бажаючи відмити гроші та побудувати підземнуназемну парківкудля тих кому треба в центр? Погане місто для життя
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up