На Гагаріна поставили стовпи під світлофори. Там їх буде 23

На Гагаріна поставили стовпи під світлофори. Там їх буде 23
Крім 23 світлофорів, які регулюватимуть рух кожного потоку, запланували змінити розташування переходів та нову розмітку для транспорту. З Пирогова на Соборну можна буде проїхати лише по одній смузі руху
  • З цього тижня розпочали роботи з реорганізації руху на площі Гагаріна. 
  • Там мають нанести нову дорожню розмітку, перенести пішохідні переходи ближче до центру та встановити світлофори для кожного потоку.
  • Усі роботи триватимуть, як мінімум, до кінця вересня. І тільки після того, як усе зроблять, почнеться «тестовий режим».

На площі Гагаріна з 17 серпня розпочали роботи з реорганізації руху транспорту. Неподалік від трамвайної зупинки та з боку Арки встановили п’ять стовпів, під якими залишили червоні будівельні конуси. На них встановлять світлофори, про що розказав керівник вінницької дільниці з організації дорожнього руху Сергій Чернов.

— Проектом передбачається облаштування світлофорного об’єкта для безконфліктного регулювання потоків і, зокрема, проїзду громадського транспорту та переходу пішоходів, — каже виконувач обов’язків директора КП «СМЕД ОДР». — Роботи виконуємо в комплексі — будуть світлофори, нові пішохідні переходи, зміщені до центру площі, нова дорожня розмітка, дорожні знаки, делінеатори тощо.

Відео дня

За словами Чернова, роботи по монтажу світлофорів та перетяжці кабелів виконуватимуть вночі та у вихідні. Обіцяють також не обмежувати рух на площі в години пік.

— Скільки триватимуть роботи по облаштуванню нової площі? Сказати важко, бо ми тільки почали. Але це буде, як мінімум, до кінця вересня. Однозначно, світлофори не увімкнуть поки ми все не доробимо, — розказав Сергій Чернов.

Площа Гагаріна, нагадаємо, вже кілька років є «рекордсменом» за кількістю ДТП: у 2019 році — 13 ДТП, у 2018-му — 9, а у 2017 році взагалі антирекорд — 15 аварій. Водії винуватять в цьому зміну пріоритетів руху: головною дорогою з червня 2017 року стала Пирогова-Соборна замість Соборної-Хмельницьке шосе. Вони неодноразово подавали петиції до міської влади, щоб повернути старі пріоритети руху.

Однак у мерії вважають, що це не виправило б ситуацію. Тому запланували зробити проїзд на Гагаріна повністю регульованим: поставити 23 (!) світлофори для кожного потоку: автотранспорту, пішоходів, трамваїв. Вони мають бути «розумними»: тривалість зеленого сигналу буде збільшуватися на тому напрямку, де найбільше скупчення транспорту. 

Разом з цим на площі Гагаріна прокладуть нові пішохідні переходи та зменшать кількість смуг для проїзду: заїхати на Соборну з вулиці Пирогова можна буде лише по одній смузі.

Водійська спільнота прогнозує появу заторів, як це було зі світлофором на Театральній-Соборній та «транспортний колапс», якщо на новій площі Гагаріна трапиться аварія — адже звільнені від машин ділянки асфальту збираються перекрити стовпчиками.

На реорганізацію площі збираються витратити близько 2 мільйонів гривень з бюджету Вінниці. Кілька місяців нова система руху працюватиме у «тестовому режимі», яким передбачена наладка інтервалів роботи світлофорів.

Опитування

Як варто змінити рух на площі Гагаріна?

Про зміну руху на Гагаріна писали у матеріалах:

Епіцентр ДТП стане осередком заторів? Що не так з планами на площу Гагаріна

Тестовий режим та 23 світлофори. Що робитимуть з площею Гагаріна

Коло — не варіант. Як і навіщо змінюють схему руху на площі Гагаріна

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (28)
  • Александр Владимирович

    Вот идиоты! Создали очередную пробку.
  • Лев Чандр

    Кому були потрібні опитування голосування по площі Гагаріна. Наша мерія зробить все одно по-своєму. А ви люди добрі розпинайтесь тут в в коментарях
  • Ольга Доценко

    Поділіться одненьким-двома з Привокзальною, аби пішоходи на ходили по проїжджій частині (хоч і по пішохідному переході), як по тротуару, гляди і затори зникнуть.
  • Андрій Макоїд

    Давно пора було їх там поставити

    Андрій Макоїд reply Андрій Макоїд

    Анатолий Бучек для маршруток не запрещен

    Анатолий Бучек reply Андрій Макоїд

    И не надо там было главную дорогу менят!!!

    Анатолий Бучек reply Андрій Макоїд

    Андрій Макоїд на соборную проезд запрещён!

    Андрій Макоїд reply Андрій Макоїд

    Анатолий Бучек а не, ждать пол часа в час пик, пока проедешь с хмельницкого на соборную

    Анатолий Бучек reply Андрій Макоїд

    Андрій Макоїд зачем?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up