Остання сесія міськради Вінниці. Що депутати розглянуть перед «відставкою»?

Остання сесія міськради Вінниці. Що депутати розглянуть перед «відставкою»?
На розгляд депутатам дають 42 питання. Їх розглядатиме нинішній депутатський корпус, бо ЦВК ще не оголосила результати місцевих виборів та прізвища нових депутатів / Фото ілюстративне, з фейсбук-сторінки Вінницької міської ради
  • Завтра, 30 жовтня, на сесію зберуться депутати міськради. Це буде їхнє останнє засідання як народних обранців сьомого скликання.
  • Вони планують розглянути 42 питання, серед яких є зміни до міського бюджету, перегляд статутів комунальних підприємств і чимало земельних питань.
  • Коли у Вінниці буде нова міськрада, яку визначили на цих місцевих виборах?

Традиційно, сесія міської ради збирається один раз на місяць — в останню п’ятницю. Якщо міський голова Сергій Моргунов не буде скликати позачергові засідання, то сесія 30 жовтня стане останньою для депутатського корпусу сьомого скликання.

До 6 листопада (включно) Центральна виборча комісія має оголосити результати місцевих виборів. Після цього мають скликати міську раду восьмого скликання для складання присяги. А поки, у міській виборчій комісії, досі рахують голоси вінничан.

А що пропонують розглянути депутатам міської ради 7-го скликання на їхній останній сесії? Переглянули список та склали короткий опис цікавих проектів рішень.

Відео дня

Зміни до бюджету-2020

Депутатам пропонують на розгляд зміни до програми розвитку Вінниці на 2020 рік. Зокрема, виділити 29 мільйонів гривень на добудову головного корпусу лікарні на Київській, 68; закласти кошти на будівництво мереж водопроводу і каналізації на вулиці Антонова, 2-му провулку Матросова, проспекті Космонавтів.

Добудова корпусу лікарні швидкої меддопомоги / Фото з фейсбук-сторінки Вінницької міської ради

Крім того, на сесії хочуть ухвалити зміни до міського бюджету-2020:

  • збільшити доходи міської казни на 4,1 мільйона гривень (передача коштів з обласного бюджету на лікування хворих на цукровий діабет інсуліном та нецукровий діабет десмопресином);
  • зменшити видатки загального фонду — на 12,9 мільйона; спецфонду — на 56,6 мільйона гривень;
  • поповнити статутні капітали комунальних підприємств: «Вінницякартсервіс» на 5,2 мільйона гривень; «Вінницяміськтеплоенерго» на 3 мільйонів гривень.
  • надати фінансову підтримку-дотацію міськтеплоенерго на 6 мільйонів гривень, «Вінницькій транспортній компанії» на 3 мільйони гривень; «ВІТА» — 150 тисяч гривень.

Сервіс для бізнесу та зміни в статутах

На сесії планують затвердити програму розвитку малого та середнього бізнесу на території нашої громади на 2021-2023 роки. Місцеві чиновники будуть навчати вінничан як започаткувати власну справу, міський голова буде зустрічатись з підприємцями на регулярній основі; органи місцевого самоврядування продовжать збирати пропозиції та зауваження про те, як покращити бізнес-клімат. 

Крім того, влада буде рекламувати товари та послуги вінницького бізнесу на різних виставках; поширювати історії успіху в медіа, просувати вінницькі бренди у містах, які є партнерами Вінниці.

До того ж в рамках програми планують розробити фонд підтримки малого та середнього бізнесу, який даватиме гроші підприємцям; продовжать діяти місцеві програми, де міська влада компенсує частину відсотків за кредитами. І на перспективу будуть пропонувати бізнесменам об’єднуватися в кластери (кооперативи) та створять Центр розвитку підприємництва на базі Інноваційного технопарку «Кристал».

Фото ілюстративне, з фейсбук-сторінки Вінницької міської ради

Міські програми «Основні напрямки соціальної політики», «Здоров’я вінничан», «Громада дружня до дітей та молоді», програми розвитку фізичної культури на території Вінницької міської ОТГ продовжують на 2021 рік. 

А ще вносять зміни до статутів кількох комунальних підприємств. Зокрема, для «Школяра» і «Меридіана» вносять нові види діяльності й хочуть дозволити торгувати продукцією з лотків. І збираються внести зміни у статут КП «Центральний міський стадіон» — хочуть затвердити скорочену назву КП «ЦМС» і розширити повноваження підприємства на територію всіх населених пунктів, що входять до Вінницької міської громади.

Питання землі та комунального майна

Дев’ять з 42 питань стосуються комунальної землі. Так, депутатам пропонують затвердити скасування плати за земельний сервітут на період березень — квітень 2020 року. Це один з заходів підтримки муніципальної програми «Вінничани важливі». Серед нових претендентів на «знижку» по земельному сервітуту 19 підприємців. Зокрема, власниці ресторану «Rich» — Тетяна Немировська та Даніела Дан.

Фото ілюстративне, з фейсбук-сторінки Вінницької міської ради

Іншим питанням планують дати дозвіл на розробку технічної документації на землю з подальшим викупом чи орендою. Це рішення зачепить 32 людини, розмір ділянок від 2 до 10 соток.

Питанням №28 пропонують затвердити вже розроблені проекти землеустрою. Розмір ділянок від 1 сотки до 10 соток, переважна частина землі передається у безкоштовну приватизацію, бо на ній розміщені об’єкти нерухомого майна заявників.

Наступне питання, яке є №29 у порядку денному, також про затвердження проектів землеустрою, встановлення земельних сервітутів. Цікаво те, що у проекті рішення є 182 відмови у наданні дозволу на виготовлення проекту землеустрою.

Іншими рішеннями передають земельні ділянки в оренду, встановлюють нові земельні сервітути тощо.

Окремим проектом рішення, який є в порядку денному під №34, виносять продаж землі, яка не є сільгосп призначення. У проекті є розцінки на землю, без ПДВ:

  • три сотки на Пирогова, 4А пропонують продати за 460 тисяч гривень;
  • одну сотку на Хуторянській, 2А за 77 тисяч гривень;
  • три сотки на Богуна, біля будинку №22 за 196 тисяч гривень;
  • п’ять соток на Маяковського, 66 за 323 тисячі гривень.

Ще п’ять питань, які мають розглянути міські депутати, стосуються комунального майна.

  • №36 — пропонують доповнити список інвестиційних проектів (будівництво, реконструкція, добудова, ремонт комунального майна) ще одним об’єктом — нежитлове приміщення №18 в будинку на вулиці Театральній, 47.
  • №37 — три криниці у Десні хочуть додати до переліку об’єктів комунального майна Вінницької міської громади.
  • №38 — дві під’їзні дороги на Карбишева пропонують взяти у комунальну власність. Нині — це державна власність.
  • №39 — у комунальну власність передають зовнішні водопровідні мережі, якими опікується ОСББ «Київська 164».
  • №40 — затвердити умови продажу підвального приміщення на Міліційній, 10, що у комунальній власності. Підвал, розміром 36 «квадратів», який переданий в оренду під художню майстерню, хочуть продати за 196 тисяч гривень (без врахування ПДВ).

На минулій сесії міськради, нагадаємо, депутати провалили голосування за одне земельне питання

 

Читайте також:

Тарифи, дороги та забудова. За що відповідає місцева влада у Вінниці?

Забудова біля Замкової гори. Міськрада затвердила нові обов’язки для інвестора

Для «консервації» СКА дають 8 мільйонів. Спорткомплекс добудують у 2021 році

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up