«Рахуємо голоси до ночі»: скільки бюлетенів вже опрацювали у ТВК

«Рахуємо голоси до ночі»: скільки бюлетенів вже опрацювали у ТВК
  • Три дні тому, 25 жовтня, в країні відбулись місцеві вибори.
  • Наразі триває найвідповідальніший процес — підрахунок голосів та визначення партій, які пройдуть.
  • Розповідаємо, на якому етапі підрахунок бюлетенів у територіально виборчій комісії. 

У територіальній виборчій комісії щодня з дев’ятої ранку опрацьовують бюлетені з усіх дільниць міста та області 18 членів комісії. За словами голови Вінницької територіальної виборчої комісії Дмитра Шевчука, наразі, 28 жовтня, опрацьовано 73 дільниці із 170. Тобто, це близько 45 %. 

— Процес затягується у часі, бо є дуже багато уточнень по протоколу. На те, щоб їх опрацювати, потрібен час, — пояснює Дмитро Шевчук. — Також підрахунок триває довго через низьку підготовку членів дільнично-виборчої комісії і просто арифметичні помилки. Крім того, очевидно, що цьогоріч дуже великі протоколи і ми вносимо дуже багато відомостей, а це забирає час. 

Відео дня

На опрацювання одного протоколу, за словами Шевчука, потрібно приблизно 5-8 хвилин. Нагадаємо, нова виборча система змінила й вигляд бюлетенів. Бюлетенів цьогоріч було чотири. Мешканці обласного центру та приміських сіл, що об’єднують в міську ОТГ, обирали — міського голову Вінниці, депутатів міської ради, обласної ради й ради Вінницького району. Відповідно і протоколи для ТВК більші, ніж у минулих роках. 

— Раніше протокол складався з двох сторінок, а зараз дев’ять, — каже Роман Шевчук. —  Працюємо ми 09.00 ранку, а вчора пішли додому близько 01.00. У понеділок взагалі добу не виходили з ТВК. Намагаємось якомога більше прийняти, сьогодні швидше закінчимо роботу, бо вже дуже втомлені. 

Додамо, приміщення, де зберігаються вже опрацьована документація, під охороною. У кімнаті є опломбовані грати на вікнах та облаштована гучна сигналізація. Крім того, бюлетені та протоколи охороняють правоохоронці. 

Коли мають бути результати?

Пояснимо, на першому етапі підрахунків всі ДВК мають здати документацію щодо всіх видів виборів до територіальної виборчої комісії, яка створювала дільничні комісії. Тоді всі ТВК мають встановити підсумки голосування в межах своїх територіальних округів. Крайній термін, коли можна здати цю документацію – 3 листопада. Після цього встановлення підсумків по всім обласним, сільським, селищним та районним радам має завершитись не пізніше, ніж на 12 день після дня виборів, тобто 6 листопада.

За словами голови ТВК, попередньо важко сказати, чи впораються вони з підрахунком швидше, ніж 6 листопада. Але, каже, у строки точно вкладаються. 

Що кажуть екзит-поли? 

У Вінниці таких в день голосування, 25 жовтня, зробили щонайменше три екзит-поли. Їх проводили: Комітет виборців України, на замовлення студії Шустера та наш екзит-пол «20 хвилин». Далі — результати екзит-полів про кандидатів у мери. 

Екзит-пол Комітету виборців України  

Сергій Моргунов (чинний мер, Українська стратегія Гройсмана) — 68,8% 

Сергій Кудлаєнко (Європейська Солідарність) — 13,2% 

Сергій Борзов (Слуга народу) — 7,4% 

Наталія Солейко (Батьківщина) — 3,9% 

В'ячеслав Узєлков (ОПЗЖ) — 3,2% 

Екзит-пол на замовлення студії Шустера 

Сергій Моргунов (Українська стратегія Гройсмана) — 66% 

Сергій Кудлаєнко (ЄС) — 11,87% 

Сергій Борзов (Слуга народу) — 9% 

В'ячеслав Узелков (ОПЗЖ) – 4,68%

Олександра Устінова (Голос) – 3,66% 

Екзит-пол «20 хвилин»

Сергій Моргунов — 66,47% 

Сергій Кудлаєнко — 11,4%

Сергій Борзов — 6,63%

В’ячеслав Узєлков — 4,62% 

Наталія Солейко — 4,22%

За посиланням ви також можете дізнатися, що показують екзит-поли про прохідні політсили. 

Читайте також: 

Кабінки для хворих, муки з бюлетенями і президентські питання. Репортаж з вінницьких дільниць

Вибори-2020. Як вінничани ходили на дільниці в умовах карантину

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Вячеслав Волинець

    А як же безперервне засідання? (
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up