«Рахуємо голоси до ночі»: скільки бюлетенів вже опрацювали у ТВК

«Рахуємо голоси до ночі»: скільки бюлетенів вже опрацювали у ТВК
  • Три дні тому, 25 жовтня, в країні відбулись місцеві вибори.
  • Наразі триває найвідповідальніший процес — підрахунок голосів та визначення партій, які пройдуть.
  • Розповідаємо, на якому етапі підрахунок бюлетенів у територіально виборчій комісії. 

У територіальній виборчій комісії щодня з дев’ятої ранку опрацьовують бюлетені з усіх дільниць міста та області 18 членів комісії. За словами голови Вінницької територіальної виборчої комісії Дмитра Шевчука, наразі, 28 жовтня, опрацьовано 73 дільниці із 170. Тобто, це близько 45 %. 

— Процес затягується у часі, бо є дуже багато уточнень по протоколу. На те, щоб їх опрацювати, потрібен час, — пояснює Дмитро Шевчук. — Також підрахунок триває довго через низьку підготовку членів дільнично-виборчої комісії і просто арифметичні помилки. Крім того, очевидно, що цьогоріч дуже великі протоколи і ми вносимо дуже багато відомостей, а це забирає час. 

Відео дня

На опрацювання одного протоколу, за словами Шевчука, потрібно приблизно 5-8 хвилин. Нагадаємо, нова виборча система змінила й вигляд бюлетенів. Бюлетенів цьогоріч було чотири. Мешканці обласного центру та приміських сіл, що об’єднують в міську ОТГ, обирали — міського голову Вінниці, депутатів міської ради, обласної ради й ради Вінницького району. Відповідно і протоколи для ТВК більші, ніж у минулих роках. 

— Раніше протокол складався з двох сторінок, а зараз дев’ять, — каже Роман Шевчук. —  Працюємо ми 09.00 ранку, а вчора пішли додому близько 01.00. У понеділок взагалі добу не виходили з ТВК. Намагаємось якомога більше прийняти, сьогодні швидше закінчимо роботу, бо вже дуже втомлені. 

Додамо, приміщення, де зберігаються вже опрацьована документація, під охороною. У кімнаті є опломбовані грати на вікнах та облаштована гучна сигналізація. Крім того, бюлетені та протоколи охороняють правоохоронці. 

Коли мають бути результати?

Пояснимо, на першому етапі підрахунків всі ДВК мають здати документацію щодо всіх видів виборів до територіальної виборчої комісії, яка створювала дільничні комісії. Тоді всі ТВК мають встановити підсумки голосування в межах своїх територіальних округів. Крайній термін, коли можна здати цю документацію – 3 листопада. Після цього встановлення підсумків по всім обласним, сільським, селищним та районним радам має завершитись не пізніше, ніж на 12 день після дня виборів, тобто 6 листопада.

За словами голови ТВК, попередньо важко сказати, чи впораються вони з підрахунком швидше, ніж 6 листопада. Але, каже, у строки точно вкладаються. 

Що кажуть екзит-поли? 

У Вінниці таких в день голосування, 25 жовтня, зробили щонайменше три екзит-поли. Їх проводили: Комітет виборців України, на замовлення студії Шустера та наш екзит-пол «20 хвилин». Далі — результати екзит-полів про кандидатів у мери. 

Екзит-пол Комітету виборців України  

Сергій Моргунов (чинний мер, Українська стратегія Гройсмана) — 68,8% 

Сергій Кудлаєнко (Європейська Солідарність) — 13,2% 

Сергій Борзов (Слуга народу) — 7,4% 

Наталія Солейко (Батьківщина) — 3,9% 

В'ячеслав Узєлков (ОПЗЖ) — 3,2% 

Екзит-пол на замовлення студії Шустера 

Сергій Моргунов (Українська стратегія Гройсмана) — 66% 

Сергій Кудлаєнко (ЄС) — 11,87% 

Сергій Борзов (Слуга народу) — 9% 

В'ячеслав Узелков (ОПЗЖ) – 4,68%

Олександра Устінова (Голос) – 3,66% 

Екзит-пол «20 хвилин»

Сергій Моргунов — 66,47% 

Сергій Кудлаєнко — 11,4%

Сергій Борзов — 6,63%

В’ячеслав Узєлков — 4,62% 

Наталія Солейко — 4,22%

За посиланням ви також можете дізнатися, що показують екзит-поли про прохідні політсили. 

Читайте також: 

Кабінки для хворих, муки з бюлетенями і президентські питання. Репортаж з вінницьких дільниць

Вибори-2020. Як вінничани ходили на дільниці в умовах карантину

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Вячеслав Волинець

    А як же безперервне засідання? (
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up