«Хто ваш мер?» Післявиборче опитування вінничан провели журналісти «20 хвилин»

«Хто ваш мер?» Післявиборче опитування вінничан провели журналісти «20 хвилин»
  • Власний екзит-пол зробила редакція. Наші журналісти провели післявиборче опитування на шести виборчих дільницях у різних мікрорайонах Вінниці.
  • Ставили два питання: про вибір мера і партії до міської ради. Результати опитування звели в таблиці, і подивіться, що вийшло.

Під час виборчої кампанії серед вінничан поширювали різні рейтинги. Лідер у них був один, а от хто на другому місці? Це залишається загадкою до останнього. Що не рейтинг – то другим, за результатами різних опитувань, був інший кандидат.

Тож, щоб не вводити наших читачів в оману, редакція навмисне не публікувала тих даних.

Натомість ми вирішили провести власне опитування мешканців Вінниці у день виборів, на виході з виборчих дільниць. Залучили для цього журналістів, які попрацювали під шістьма дільницями у різних мікрорайонах міста. За мету поставили кожному опитати не менше 100 людей.

Відео дня

Дотримання правил, яких вимагає методика проведення екзит-полу (опитували кожного 10-го), не дозволила би нам опитати велику кількість виборців. Через відносно невисоку явку в першій половині дня наші журналісти підходили до кожного п’ятого. Хтось назбирав відповіді двох сотень виборців, а хтось і менше ста. Надвечір ми звели усі дані й почали підрахунок…

І у підсумку маємо майже 700 респондентів (678), частина з яких відмовилася відповідати, що ми також фіксували у таблиці результатів опитування. В ній ми прописали чотири графи: стать виборця, обраний мер, обрана політсила до міськради і відмова відповідати.

Отож, як за кандидатів у мери проголосували опитані нами вінничани? Дивіться результат у інфографіці нижче. Додамо, що відмовилися відповідати на наше перше питання «За кого з кандидатів у мери ви проголосували?» 180 людей. А це 26,5 відсотків.

 


Розподіл голосів у відсотках

Сергій Моргунов 66,47%
Сергій Кудлаєнко 11,4%
Сергій Борзов 6,63%
В’ячеслав Узєлков 4,62%
Наталія Солейко 4,22%
Олександра Устінова 2,21%
Ірина Котова 0,4%
Сергій Кармаліта 0,2%
Валентин Юзва 0,2%
Валентин Щекотунов 0%
Відмовилися відповідати  180 людей

(відсоток рахували від тих, хто відповів на питання)

П'ятірка лідерів виглядає ось так:

Результати опитування про вибір партії

На друге питання нашого екзит-полу, про партію, відмовилися відповідати трохи більше людей. Ось так розподілилися голоси за партію до міської ради опитаних нами виборців:

партія «Українська стратегія Гройсмана»

254

49,7%
партія «Європейська солідарність» 70 13,7%
партія «Батьківщина» 45 8,81%
партія «Слуга народу» 36 7,05%
партія «Опозиційна платформа — За життя» 27 5,28%
«Партія Вінничан» 8 менше 5% 
партія «Сила і Честь» 7 менше 5%
«Партія Шарія» 7 менше 5%
партія «Голос» 6 менше 5%
партія «Народний рух України» 5 менше 5%
партія «Свобода» 5 менше 5%
Радикальна партія Олега Ляшка» 4 менше 5%
партія «Рух справедливості» 2 менше 5%
партія «За Майбутнє» 2 менше 5%
партія «Наш Край» 1 менше 5%
«Українська партія честі» 0  
партія «Адвокат» 0  
партія «Воля» 0  
відмовилися відповідати  197 людей  
Опитали усього 678 людей, з них 315 чоловіків та 363 жінки

По партіям відсотки рахували також без відмовних голосів. І п'ятірка прохідних політсил, за опитуванням «20 хвилин», виглядає так: 

  1. партія «Українська стратегія Гройсмана» — 49,7%,
  2. партія «Європейська солідарність» — 13,7%,
  3. партія «Батьківщина» — 8,81%,
  4. партія «Слуга народу» — 7,05%,
  5. партія «Опозиційна платформа — За життя» — 5,28%.

Довідка 

Екзит-полом називають післявиборче опитування — опитування виборців на виході з виборчих дільниць у день голосування, щоб спрогнозувати його результати до оголошення офіційних даних виборчими комісіями.

Ми опитували виборців на умовах нерозголошення. Виходячи з припущення, що більшість відповідає правдиво, дані таких опитувань використовують для порівняння з офіційно оприлюдненими результатами голосування.

Екзит-пол не слід ототожнювати з паралельним підрахунком голосів виборців на виборах, оскільки це часткова вибірка. Також варто зважати похибку співвідношення голосів респондентів у 5%.

 

Читайте також:

Кабінки для хворих, муки з бюлетенями і президентські питання. Репортаж з вінницьких дільниць

На Вінниччині тривають місцеві вибори 2020. Хроніка порушень (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Непокоїть низька явка виборців і некомпетентність комісій, — представник КВУ Владислав Телень

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Valery Teilor

    Ну вот люди , которые за экологию переживают .. Это люди просто супер)Потому что с недавнего времени я стала обладательницей электроавтомобиля https://ecars24.info/novosti/tesla-priobrela-masshtabnyj-uchastok-pod и я счастлива от этого)Потому что на нашей планете не так много чистой воды и чистого воздуха, а мы только усугубляем..(

    Nom reply Valery Teilor

    Я посмотрю на ваше счастье когда надо бкдет заменить батарейку на вашем ато! И про экологию потом поговорим...
  • Вінничанин

    Как же так????!!!??? По версии 20извилин мэром и рекламируемых ею рейтингов, на мэрское кресло Винницы должен был снизойти Кармалита!!! Как же так?.. ай-яй-ай...
  • Торонтуй

    Расскажите про что тут.
  • Торонтуй

    проапроапро апр оа апро апр апро апро

    Торонтуй reply Торонтуй

    проверка, сорри.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up