Одна здача крові рятує три життя: вінничанам, які здаватимуть кров, будуть дарувати подарунки

Одна здача крові рятує три життя: вінничанам, які здаватимуть кров, будуть дарувати подарунки
фото: Тернопільський обласний центр переливання крові
  • У Вінницькому обласному центрі служби крові даруватимуть подарунки тим, хто прийде здавати кров, завтра, 14 червня. 
  • У цей день у світі відзначають День донора. Оскільки, до здачі крові потрібно готуватися, ми нагадуємо вам напередодні, як це робити. 

Про подарунки для тих, хто здаватиме кров у День донора, дізнаємося з фб-сторінки Вінницького обласного центру служби крові. Як читаємо у дописі, кожному донору, що у цей день завітає у Центр крові, подарують тематичний браслет. 

«П’ятдесятий та сотий донор отримує термочашку. Двадцятий, сороковий, шістдесятий та вісімдесятий донор — керамічну чашку з тематичним малюнком. Десятий та тридцятий — записник та ручку. Сімдесятий та дев’яностий — екосумку», — йдеться у анонсі. 

Відео дня

Де знаходиться Центр здачі і хто може бути донором? 

Як читаємо на сайті МОЗ, донором може бути будь-хто віком від 18 років. Ваша вага має бути не менше 50 кілограмів, інакше після здачі вам може стати погано. 

Перед здачею ви маєте пройти доволі швидке медичне обстеження у Центрі здачі та у вас немає бути протипоказань, визначених МОЗ України.

Центр знаходиться за адресою: вулиця Пирогова, 48. Телефон (067)492-00-34. Інформацію про актуальні потреби крові можна знайти ТУТ. Здавати кров можна з будь-якою пропискою. Після донації ви отримаєте 90 гривень на харчування і за бажанням довідку на роботу.

Як потрібно готуватися до здачі крові? 

Підготовка до донорства крові не є складною. Ось цих правил потрібно дотримуватися до здачі: 

  • за три дні до донації відмовтеся від прийому анальгетиків і аспірину а також ліків, що містять їх (ці речовини погіршують зсідання крові);
  • намагайтеся обмежити вживання жирної, смаженої та молочної їжі напередодні та в день здачі крові;
  • не приходьте здавати кров, якщо відчуваєте нездужання;
  • обов’язково виспіться і з’їжте легкий сніданок (солодкий чай, дієтичне печиво, каша на воді);
  • не вживайте алкоголь за 48 годин до донації;
  • не паліть за 2 години до донації.

«Під час огляду лікарем перед донацією відверто відповідайте на запитання і не приховуйте інформацію про вживання ліків, алкоголю, наркотичних речовин і перенесені захворювання. Під час здачі крові повідомте персонал, якщо ви почуваєте себе недобре. Обов'язково повідомляйте лікаря про можливі ускладнення під час здавання», — читаємо на сайті МОЗ. 

Ось ТУТ можете прочитати протипоказання до донорства. Якщо ж у себе ви їх не виявили, то рекомендуємо прямувати завтра у Центр здачі. Адже один донор крові може врятувати життя трьох людей. 

Читайте також: 

«З дитинства я страшенно боюся голок»: історії вінничан, які стали почесними донорами

«Не збідніє рука, що дає...»: як наш журналіст вирішив стати донором і пішов здавати кров 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Igor Sapognikov

    А тысячный получит вышиванку с автографом Потрошенка, Виру на плечи и Томос на рыло! Смешно же такое постить, хотя это же Украина и тут уже тяжело чему то удивиться))

    Iurii Basiuk reply Igor Sapognikov

    Лично Вам - тройная икона с потретами Ленина-Сталина-Путина

    Igor Sapognikov reply Iurii Basiuk

    Для меня лично один Господь Бог важен, а не всякие мудаки типа Членина, Сралина и прочих Бандер. А так же важна пенсия рядового пенсионера, а не всякие сказки про "томос", виру, язык и тряпочки разного цвета, будь то вышиванки двуколор или триколор. На этом сущем бреде для ЛОХОВ сильную страну не построить. Да и скакать по майданах также дуристика. Я сам, идиот в 2004ом ездил на майдаун за Юща и мне за это СТЫДНО, как лох себя повел, просто РАЗВЕЛИ!
  • Наталья Горошко

    Как дешево оценили три жизни
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up