Нічна атака шахедами. На Хмельниччині прогриміли вибухи, є загроза нових пусків

Нічна атака шахедами. На Хмельниччині прогриміли вибухи, є загроза нових пусків
Фото ілюстративне
  • У ніч на середу, 21 червня, у низці областей України було оголошено повітряну тривогу.
  • Ворог знову атакував «шахедами».
  • ППО спрацювала в кількох областях, однак усі шість дронів було збито в Хмельницькій області.

Сьогодні, 21 червня, вночі тривога була оголошена у Сумській і Полтавській областях. Згодом вона поширилась на Київську, Черкаську та Вінницьку області.

Повітряні сили ЗСУ повідомили, що тривога в областях була оголошена через загрозу атаки дронами-камікадзе.

Уночі сили ППО збили шість шахедів в Хмельницькій області

У Хмельницькій області частина міста і кілька сіл без світла після нічної атаки. За попередньою інформацією, через влучання уламків вночі було пошкоджено будівлю в одній із громад Хмельницького району. Там виникла пожежа.

Відео дня

У Хмельницькій області вночі було чути вибухи.

— Уночі 21 червня ворог завдав удару з північного напрямку ударними дронами іранського виробництва «Shahed-136/131». Усі дрони-камікадзе знищено силами та засобами Повітряних Сил на Хмельниччині, — повідомили в Повітряних Силах ЗСУ. 

Та під час тривоги о 05.04 в області пролунали вибухи. Внаслідок падіння уламків в Старокостянтинові загорівся дах будівлі. В місті було видно стовп диму. Про це vsim.ua повідомили місцеві жителі. У телеграм-каналах додавали, що "чутно було тріск шиферу". 

— В Хмельницькій області було чутно вибухи. Залишайтеся в укриттях! — написали в телеграм-каналі обласної адміністрації. 

Згодом в Хмельницькій ОВА додали, що постраждалих внаслідок падіння уламів ворожого безпілотника немає. 

— Сьогодні, під час повітряної тривоги, ворог намагався завдати удару по нашій області. 6 дронів-камікадзе знищені силами і засобами Повітряних Сил на Хмельниччині. Дякуємо нашим ППО! На жаль, уламки впали на гараж та господарчу будівлю в одній з громад області. Постраждалих та загиблих немає, — йдеться в повідомленні. 

Наразі на місці падіння працюють усі відповідні служби. Підрозділи ДСНС вже загасили пожежу.

Додамо, що  уламок одного безпілотника впав на дах приватного гостьового будинку. Під час пожежі нікого не було в приміщенні, але згоріло 80 "квадратів" площі, побутова техніка та зимовий одяг. Про це повідомляє Суспільне. 

Тут і далі фото Суспільне Хмельницький

 

 

 

 

Крім того, за минулу добу, 20 червня, Сили оборони України «приземлили» 4 ворожі розвідувальні безпілотники різних типів.

 

Загроза нових пусків

Повітряні сили попередили про загрозу нових пусків «шахедів» з південного напрямку

Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється, додали у ранковому зведенні Генштабу, поки не озвучивши кількість застосованих дронів і ракет.

Нагадаємо, у ніч на 20 червня 2023 року Росія завдала удару іранськими баражуючими боєприпасами (дронами-камікадзе) Shahed-136/131 по військових та інфраструктурних об'єктах України.

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Наші Герої. Розвідник «Ca va» розповідає про Бахмут, війну та перемогу

«Дали зброю — і пішов служити»: історія військового Миколи, який має чотирьох дітей

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Віталій Гордаш

    А що на Вінниччині було ,булочки роздавали?
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up