Нічна атака: в Україні збили 32 шахеди, у Львові влучання в критичну інфраструктуру

Нічна атака: в Україні збили 32 шахеди, у Львові влучання в критичну інфраструктуру
Збиття «шахеда» в небі Києва, 20 червня 2023 року (Фото:Reuters)
  • У ніч на вівторок, 20 червня, у більшості областей було оголошено повітряну тривогу через загрозу атак БПЛА. Росія намагалася вдарити «шахедами» по Києву, Львівській області, інших центральних і західних регіонах України.

Загалом в Україні вночі вдалося збити 32 із 35 запущених Росією «шахедів», з них близько 20 — над Києвом. Такі підсумкові дані Повітряних сил ЗСУ.

У ніч на 20 червня 2023 року Росія завдала удару іранськими баражуючими боєприпасами (дронами-камікадзе) Shahed-136/131 по військових та інфраструктурних об'єктах України.

Пуски здійснювались з північного та південного напрямків — це Брянська область РФ та східне узбережжя Азовського моря, повідомили в Повітряних силах ЗСУ

Відео дня

Загалом окупанти застосували 35 ударних дронів. 32 вдалось знищити протиповітряній обороні. 30 «шахедів» знищено силами та засобами Повітряних Сил, ще два — підрозділами Сухопутних військ.

Протиповітряна оборона сьогодні працювала у більшості областей України, утім основним напрямком атаки іранських дронів була Київщина, де знищено понад два десятки «шахедів».

Крім того, уночі російські окупанти завдали удару по Запоріжжю балістикою — ракетами Іскандер-М/С-300.

Львів 

Мер Львова Андрій Садовий розповів про наслідки нічної атаки «шахедами» по місту. «Маємо влучання в обʼєкт критичної інфраструктури. Пожежники, ДСНС та комунальники працюють на місці. Жертв немає. Більше інформації, на жаль, поки дати не можемо. Прошу не повідомляти та не публікувати фото/відео з місця загорання», — закликав Садовий.

Запоріжжя

За попередніми даними Генштабу ЗСУ, Росія вночі вдарила по Запоріжжю сімома ракетами з комплексів С-300. Раніше повідомлялося про руйнування комунікацій, майна та техніки сільськогосподарського і фермерського господарства, а також популярного місця відпочинку.

Анатолій Куртєв, секретар Запорізької міської ради, розповів про ситуацію в місті станом на ранок 20 червня.

Київ

У Києві «через пошкодження зовнішніх комунікацій» не працюють комплекси самообслуговування в метро. Чи пов’язане пошкодження з наслідками нічної атаки, в КМДА не уточнили.

Як збивали «шахеди» над Києвом у ніч проти 20 червня — фоторепортаж Reuters:

REUTERS/Gleb Garanich
Фото: REUTERS/Gleb Garanich
REUTERS/Gleb Garanich
Фото: REUTERS/Gleb Garanich
REUTERS/Gleb Garanich
Фото: REUTERS/Gleb Garanich
REUTERS/Gleb Garanich
Фото: REUTERS/Gleb Garanich

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.


Читайте також:

«Дали зброю — і пішов служити»: історія військового Миколи, який має чотирьох дітей

Не було звістки майже три місяці: з полону повернувся 27річний Олексій Вагін зі Жмеринки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up