Не було звістки майже три місяці: з полону повернувся 27-річний Олексій Вагін зі Жмеринки

Не було звістки майже три місяці: з полону повернувся 27-річний Олексій Вагін зі Жмеринки
Фото /Суспільне
  • Україна повернула із російського полону 25 травня наших захисників. Серед них 27-річний жмеринчанин Олексій Вагін з 56-тої окремої мотопіхотної Маріупольської бригади. Він був у полоні з 3 березня цього року.

Олексій вважався зниклим безвісти. Від нього не було звістки майже три місяці. Про це розповіла мама оборонця Тетяна Суспільному.

За словами матері, востаннє вони спілкувалися 28 лютого цього року. З 1 березня зв'язок із сином обірвався. Жінка розповідає, що до 25 травня нічого не знала, говорили, що Олексій загинув.

— Я відмовлялася у це вірити. Удома всі чекали на його повернення: його брати, сестричка. Я до останнього молилася за сина і вірила, що він живий. Навіть було таке, що він мені привидівся у військовій формі і сказав: «Мамочка, не переживай, я живий і здоровий», — розповідає мама оборонця Тетяна.

Відео дня

У четвер, 25 травня, Тетяні зателефонували та повідомили, що її син знайшовся, він був у полоні і його обміняли.

— Сказали, що він уже в Україні та перебуває на реабілітації. Коли змогла вперше із ним поговорити, сказав: «Мамочка, я радий, що тебе почув. Я живий, не переживай, зі мною все добре». У мене сльози були, на роботі усі вітали. Слава Богу, син перебуває у гарному стані, без поранень. Дуже чекаю, коли він приїде додому після реабілітації, — каже матір бійця.

Олексій Вагін пішов служити за контрактом на три роки. Він мав завершитися наприкінці березня минулого року. Але почалася війна, тому продовжив службу, розповідає Тетяна.

Нагадаємо, Україна 25 травня зуміла повернути з російського полону 106 військових. Серед звільнених вчора захисників — чотири наших вінничан: Денис, Олексій, Олександр та Павло. Дехто з хлопців вважався зниклим безвісти.

10 квітня, нагадаємо, додому вдалося повернути сотню українців. Серед сотні звільнених захисників та захисниць нашої Батьківщини був й житель Оратівщини Михайло Калашник:

На Великдень відбувся ще один обмін полоненими. Додому повернулися 130 українських військових. Серед них є наші земляки. Їх вісім. Стали відомі імена трьох. 

 

Читайте також:

Прикордонника Олександра Крамаренка нагородили орденом «За мужність». Посмертно

Військовослужбовець «Снайпер» розповів про війну на Східному напрямку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Людмила Врасій-Рябокінь

    Господи Слава Богу.
  • Галина Музика

    Дякувати  Богу!
  • Люда Гриник Бойко

    Слава Богу🙏🙏🙏
  • Альона Миколаюк

    Дякувати Богу ,що повернувся

keyboard_arrow_up