З полону повернулись четверо вінничан: Денис, Олексій, Олександр та Павло

З полону повернулись четверо вінничан: Денис, Олексій, Олександр та Павло
  • Серед звільнених вчора захисників — чотири наших вінничан: Денис, Олексій, Олександр та Павло.
  • Дехто з хлопців вважався зниклим безвісти.

Про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов: «Звільнені отримують всю необхідну допомогу. Рідні вже повідомлені. Загалом, учора з полону своїх рідних дочекалися 16 сімей, які були на супроводі в Координаційному штабі Центрального регіону».

За словами народної депутатки Ірини Борзової, серед звільнених з полону захисники з Жмеринки, Літина, Могилева-Подільського.

Про звільнення 106 наших захисників, повідомив вчора, 25 травня, Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими та оприлюднив відео.

Відео дня

Зокрема, з полону вдалося визволити 98 воїнів Збройних Сил України, в тому числі 21 тероборонця, а також 7 прикордонників та 1 військовослужбовця Державної спеціальної служби транспорту.

Усі вони захищали нашу землю на Бахмутському напрямку. 68 з визволених воїнів вважалися зниклими безвісти.

Національне інформаційне бюро (НІБ) при Мінреінтеграції надає визволеним з полону особам допомогу у відновленні документів, банківських рахунків, сім-карт. І допомагає швидше зібрати документи для отримання від держави одноразової грошової допомоги у розмірі 100 тисяч гривень.

Нагадаємо, Україна 6 травня зуміла повернути з російського полону 45 військових, які захищали Маріуполь. Всі вони — бійці Нацгвардії, 35 рядових і сержантів, 10 офіцерів.

10 квітня, нагадаємо, додому вдалося повернути сотню українців. Серед сотні звільнених захисників та захисниць нашої Батьківщини був й житель Оратівщини Михайло Калашник:

На Великдень відбувся ще один обмін полоненими. Додому повернулися 130 українських військових. Серед них є наші земляки. Їх вісім. Стали відомі імена трьох. 

 

Читайте також:

Прикордонника Олександра Крамаренка нагородили орденом «За мужність». Посмертно

Військовослужбовець «Снайпер» розповів про війну на Східному напрямку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

  • Пустоцвіт Оксана

    Серце кровʼю обливається,дорогі наші захисники ,хай береже вас Господь, щоб ви не стикалися більше з болю і горем.

keyboard_arrow_up