«Мамулька, привіт, рідненька»: з полону звільнили вінничанина Михайла Калашника

«Мамулька, привіт, рідненька»: з полону звільнили вінничанина Михайла Калашника
  • Днями Україні вдалося провести черговий великий обмін полоненими. Серед сотні звільнених захисників та захисниць нашої Батьківщини був й житель Оратівщини Михайло Калашник. Зараз він проходить реабілітацію та чекає на першу зустріч з рідними.

«Мій любий сину, вітаю тебе з днем народження! Нехай ти далеко, але серцем і душею ти завжди поруч», — написала 12 листопада Людмила Калашник, мама українського захисника Михайла Калашника. На той час її 24-річного сина вже сім місяців як утримували в російському полоні. П'ятьма місяцями опісля її заповітна мрія здійсниться, і Михайла звільнять. Від першого синового дзвінка плакатиме не лише вона, але й всі українці, які бачили відео з їхньою зворушливою розмовою. 

«Мамулька, привіт, рідненька», — каже заплаканий, але щасливий та звільнений Михайло. У слухавці чуємо, як не тямиться від радості Людмила: «Синочка, де ти?», —  запитує мама. «Вже в Україні, мамуль», —  відповідає хлопець. Ці кадри їхньої розмови облетіли всі великі ЗМІ, ними поділилося чимало користувачів соцмереж. 

Згодом виявиться, що Михайло мешканець Оратівської громади. Голова громади Галина Лошак розповіла нам, що хлопець приєднався до лав Збройних Сил під час АТО, коли йому лише виповнилося 18 років. У перший же день повномасштабного вторгнення росії в Україну хлопець пішов добровольцем. 

Відео дня

— Його військовий квиток десь загубився, тому його спочатку не хотіли брати, але Міша відновив його за два дні. Так хотів йти захищати Україну, — говорить Галина Лошак.

Про конкретні напрямки, що на них боронив Батьківщину Михайло, не говорять, але відомо, що 9 квітня 2022 року хлопець зник безвісти. Згодом рідні дізнаються, що Михайло потрапив до російського полону, виконуючи бойове завдання на Донеччині. 

— Я добре знаю Мішину тітку, тому я бачила, як його чекали, як хвилювалися його рідні, і скільки зусиль вони докладали, аби просто дізнатися, де він і що з ним, — продовжує наша співрозмовниця. 

«Безмежна радість і щастя переповнюють серце! Я ще не знаю офіційних подробиць, але наш Михайло (наш Мішка) Калашник — повернувся з полону. Тепер я знаю, як буду радіти нашій  Перемозі!», — написала на своїй сторінці Галина Лошак після того, як стало відомо про звільнення земляка. Це сталося 10 квітня — за рік та один день Михайлового перебування в полоні. 

Найближчим часом Михайло проходитиме реабілітацію, лікуватиметься та відпочиватиме в інший області. У частині рідним пообіцяли, що дозволять їм провідати хлопця. Зустріч відбудеться вже найближчим часом. 

— Михайло сказав тітці, що дуже хоче її налисників, але попросив не розповідати мамі, що вони у неї найкращі, — сміється Галина Лошак. — Ще попросив, щоб напекли та привезли бабусиного хліба, бо вже дуже за ним засумував. 

Напередодні звільнення з полону Михайла, в його сестри народилася донька. Хлопець дізнався про це незадовго до того, як вперше зателефонував мамі. Незабаром він вперше зустрінеться й зі своєю племінницею. 

Нагадаємо, що 10 квітня звільнили 100 військових (80 чоловіків та 20 жінок), серед яких нацгвардійці, прикордонники, військовослужбовці Військово-морських сил ЗСУ, тероборонівці та військовослужбовці інших родів військ ЗСУ.

Читайте також:

«Завдяки протезу я продовжую повноцінно жити»: історія захисника на псевдо «Грозний»

«Операція тривала шість годин»: як почувається чоловік, якому у Вінниці пересадили серце

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up