Обмін полоненими: вдалося повернути додому 44 людини, серед них четверо вінничан

Обмін полоненими: вдалося повернути додому 44 людини, серед них четверо вінничан
  • Україна повернула з російського полону ще 44 полонених, серед яких 2 цивільних.
  • Серед звільнених з полону четверо вінничан.

Як повідомляє керівник Офісу президента Зеленського Андрій Єрмак, серед звільнених 36 рядових та сержантів і 6 офіцерів. Це військові, прикордонники, нацгвардійці, моряки. Люди захищали Маріуполь, «Азовсталь», Херсонщину, билися з ворогом на Сході,

— Також ми звільнили двох цивільних, — йдеться у повідомленні.

Народна депутатка Ірина Борзова повідомляє, що серед звільнених з полону четверо вінничан.

Відео дня
cript async src="https://telegram.org/js/telegram-widget.js?22" data-telegram-post="vn20minut/13059" data-width="100%" data-single>

За даними Омбудсмена Дмитра Лубінця, це четвертий обмін цього місяця.

— Серед звільнених є поранені, яких російська сторона катувала у полоні. Безперечно, що ми зафіксуємо факти порушення прав військовослужбовців, — зазначив Лубінець. — Україна працює для того, аби кожен громадянин повернувся додому з неволі!

 

Серед звільнених є двоє чоловіків, дружин яких раніше звільнили з полону.

— Наша команда, Координаційний штаб з питань поводження із військовополоненими, продовжуємо виконувати задачу Президента Володимира Зеленського, яка звучала чітко: «повернути додому всіх», — продовжує Єрмак. — Сила держави вимірюється тим, як вона цінує своїх людей. Наш принцип — українці є найвищою цінністю. Повернемо всіх.

 

 

Довідка
За даними Координаційного штабу, загалом на 26 квітня з полону звільнено вже 2280 українців, триває робота з підготовки наступних обмінів. У штабі рекомендували дотримуватися режиму інформаційної тиші. 

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також: 

На війні біля Бахмута загинув військовий Олександр Волос з Браїлова

«Він був ідеальним прикладом для дітей»: пам'яті Героя Володимира Гаврилюка

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up