Не всі згодні на валідатори. Вінничанин проти 100% безготівкової оплати в транспорті

Не всі згодні на валідатори. Вінничанин проти 100% безготівкової оплати в транспорті
  • Іван Супряга написав петицію до міськради з вимогою залишити оплату готівкою в громадському транспорті. 
  • За його словами, є люди, які принципово не хочуть користуватися валідаторами.
  • І, до речі, у суді досі розглядається справа, де понад 100 вінничан хочуть скасувати е-квиток у Вінниці.

Вінничанин Іван Супряга написав петицію до міськради з вимогою залишити готівкову оплату в громадському транспорті.

«Далеко не всіх вінничан влаштовує безготівкова форма оплати проїзду, яка змушує витрачати час на оформлення картки, — пише автор петиції. — Крім того, стаття 24 Конституції України гарантує рівноправність громадян. Якщо буде прийнято рішення про скасування готівкової форми оплати проїзду в міському транспорті, то таким чином будуть порушені конституційні права громадян, які принципово не бажають користуватися електронними носіями».

Станом на 19 квітня його петицію підтримали 88 людини. Для розгляду цього звернення в міськраді, воно має набрати щонайменше 350 підписів. Підтримати петицію можна за цим посиланням.

Відео дня

Пільговики проти е-квитка

Тим часом, в окружному адмінсуді розглядається справа пільговиків проти е-квитка. Понад 100 вінничан судяться з міськрадою, аби скасувати рішення мерії, яким ще в 2018-му законодавчо запровадили електронний квиток у Вінниці.

Люди стверджують, що ця система обмежує їхні права на пільговий (безкоштовний) проїзд у громадському транспорті. Серед позивачів є чимало вірян, які вбачають в електронному квитку «число Диявола». У мерії ці звинувачення спростовують.

Підготовчі засідання закінчилися 5 березня. Тоді головуючий суддя Ірина Поліщук ухвалила, що до слухання справи залучили загалом 110 третіх осіб на боці позивача без власних позовних вимог. І того дня судді ухвалили рішення про закриття підготовчого провадження, щоб перейти до слухання справи по суті.

Наступне засідання призначили на 19 березня. Але воно не відбулося, оскільки головуюча суддя була на лікарняному. Нової дати судового засідання ще не призначили. Однак і справа не закрита, тому доля е-квитка у Вінниці остаточно не визначена.

Про суть справи можете прочитати в матеріалі з передостаннього засідання: Пільговики проти е-квитка. З мерією судяться вже понад 100 вінничан

Збираємо питання про систему

Раніше ми писали, що з 1 травня платити за проїзд в громадському транспорті можна буде лише через валідатори. У тролейбусах, автобусах і трамваях оплату прийматимуть тільки з «Муніципальних карток вінничанина», банківських карток і смартфонів з NFC-чіпом.

Комунальне підприємство «Вінницякартсервіс», яке курує запуск електронного квитка в місті, готове відповісти на всі питання 21 квітня. У цей день буде онлайн-брифінг. А ми все ще збираємо питання від вінничан, які ви можете написати у коментарях до цієї новини: Тільки через валідатори. З 1 травня змінюють оплату проїзду в транспорті Вінниці (ОНОВЛЕНО)

 

 

Читайте також:

Розвиток транспорту Вінниці став «на паузу». Під питанням — нові VinLine і турецькі автобуси

На е-квиток витратили 2,9 мільйона євро. Коли «відіб’ють» ці гроші?

Вінницьких кондукторів «викреслили» з правил громадського транспорту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Влад

    Смішно... Конституцію порушують)))
    А я ось принципово не люблю готівкою користуватись і далеко не у всіх магазинах можу сплатити карткою (наприклад, мережа кіосків "Преса"), то може теж потрібно написати петицію, що порушують статтю 24 Конституції відносно мене???
    Дістали налічкоботи, світ не стоїть на місці і все переходить "у цифру", тому я вважаю це рішення цілком правильним. А ті хто кричать, що немає змоги оплатити безготівково, то знайте що такі особи отримують доходи не зовсім легально!
    P.S. Безконтактну картку можливо отнимати безкоштовно у багатьох банків, головне бажання, иосу все інше - відговорки!
  • Олександр Во

    одним словом,щоб мати змогу просто оплатити проізд у транспорті(що є цілком нормально і який функціонує на наші податки до речі) маємо внести спочатку 60 грн,але й впевненості у технічній справності валідаторів не має на жаль зараз
  • Порошок

    Нехай ходять пішки, якщо не влаштовує
  • Алекс

    Как классно придумали кондукторов отпустили на карантин и сразу с 1 мая только валидаторы и уже консультанты не нужны Довольно таки подло в отношении людей Посмотрим что наша власть получит на выборах
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up