«Нафтогаз» з 1 травня накрутить ціни на газ. Скільки платитимуть вінничани?

«Нафтогаз» з 1 травня накрутить ціни на газ. Скільки платитимуть вінничани?

«Нафтогаз України» не зможе виконати одну з останніх рішень уряду про зниження вартості газу для населення.

Про це заявив глава газового дивізіону «Нафтогазу» Андрій Фаворов.

Примітно, що мова йде про зниження ціни на газ для населення відповідно до постанови №293, а воно не скасовує режим спецзобов’язань, покладений на НАК постановою №867. Цим режимом також передбачено, що з 1 травня вартість газу для побутових споживачів повинна скласти близько 9,7-9,8 тисяч гривень за тисячу кубометрів. І це при тому, що уряд на початку місяця розпорядився знизити її до 8,38 гривень за кубометр.

«Нам доведеться дотримуватися чинного постанови №867, яким на нас покладені спецзобов’язання. Однак наша позиція залишається незмінною. НАК вважає, що газ повинен продаватися за ринковою ціною, яку визначає попит і пропозицію. Цей рівень може бути як вище ціни, встановленої Кабміном, так і нижче», - підкреслив Фаворов.

Відео дня

Слід зазначити, що з 1 квітня вартість газу за куб газу для вінничан становить 8,35 грн.

Чому газові лічильники вінничан обертаються з шаленою швидкістю, дивіться у сюжеті:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Александр

    К качеству газа у меня вопросов нет а вот к цене + еще и "нормализацию" газа добавляют хоть и вроде нельзя... а это по скромному + 5-7 % к цене.
  • Георгий

    Посмотрел видео и на счет того что хуже греет или газ того нестоит. Прям в видео одни эксперты собрались. Почему у меня на работе на котлах газ как горел 5 лет назад, так и горит синим пламенем, если горит желтым, приезжает Котлогаз, настраиваает горелки и все стает на свои места, расход топлива остался на том же месте. Дома газ горит синим пламенем, газовой поверхности Whirlpool уже 10 лет, за все время сломался один датчик горения и две термопары, отопление дома газо/электрическое(резервирование)...захотел включил газовый котёл, захотел электрический. Дом утеплили по программе с горисполкомом, сейчас люди у которых есть центральное отопление скидываются баблом на установку счетчиков тепла, по подьездно.
  • Руслан Ильченко

    Хай их розiрве вже...
  • Серж Волчег

    где порохоботы ? чо тут не лижете?)

    Поpошок reply Серж Волчег

    Клоун іди працювати, а не по дахам лазити і зацеперством займатись
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? photo_camera Від читача 19:49 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 18:00 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося? 16:09 Матір, яка намагалася втопити у річці сина, помістили в психлікарню play_circle_filled 15:06 Які зарплати та що мають мери міст на Вінниччині? Третя частина огляду декларацій 14:08 У Писарівці зник 11-річний Денис Єрьомін (ОНОВЛЕНО) 13:16 Вінничан попереджають про можливі аварійні знеструмлення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up