На який маршрут випустять новий VinLine? Загадка від мерії Вінниці

На який маршрут випустять новий VinLine? Загадка від мерії Вінниці
Сьомий VinLine тестують на вулицях міста. Після цього йому присвоять постійний маршрут, який наразі невідомий / Фото: фб-сторінка Сергія Моргунова
  • Нещодавно у місто випустили новий тролейбус «ВінЛайн».
  • Транспорт низькополий, має плавний хід та можливість проїхати 20 кілометрів без підключення до контактної мережі.
  • Після тестування його поставлять на маршрут. На який саме? У мерії поки не кажуть. Але ми знаємо ймовірну відповідь на це питання.

На вулицях Вінниці тестують новий VinLine з бортовим номером «053». Це вже сьомий тролейбус, який склали в депо «Вінницької транспортної компанії».

Як і попередні тролейбуси – він має запас автономного ходу 20 км, тобто може їздити без «рогів», не маючи контакту з лінією електропередач, повідомляють на facebook-сторінці мера Вінниці Сергія Моргунова.

«Тролейбус низькополий, з комфортним салоном, більш плавним ходом та безшумним компресором», — йдеться в дописі міського голови.

Відео дня

Куди поїде сьомий VinLine

Наразі тролейбус тестують на вулицях міста. Після цього він вийде на свій постійний маршрут. Який саме? Зараз це загадка.

«Дізнайтесь незабаром. Розглядаємо можливість додати напрямок в один з мікрорайонів», — читаємо з тексту повідомлення мера Вінниці.

Запуск тролейбусу до Писарівки / Фото: vmr.gov.ua

Ймовірно, тролейбус пустять по вулиці Юзвинській. Про таку можливість у вінницькій мерії говорили під час запуску маршруту до Писарівки.

— Наш наступний крок — збільшити кількість громадського транспорту на маршруті 15-А. Цей маршрут іде до ДПЗ — на Зулінського через вулицю Батозьку, — казав Сергій Моргунов. — Я думаю, що ми його пустимо через Юзвинську до Барського шосе і в зворотному напрямку. Ми вивчимо потребу, адже там теж є приєднані території і суміжна територія Агрономічного, звідки люди також звертаються за покращенням сполучення муніципальним транспортом.

Доказом нашого припущення є те, що міська влада збирається побудувати три зупинки транспорту на Юзвинській: «вулиця Святошинська», «провулок Малиновий», «провулок Парковий».

Ймовірно тролейбус розвертатиметься на колі Юзвинська-Гніванське шосе. Або ж буде їхати до Аграрного університету, де буде нова кінцева зупинка маршруту №15А

«Гілка» маршруту Юзвинська-Барське шосе — це орієнтовно шість кілометрів шляху в одному напрямку, який тролейбус проїжджатиме без «ріг». Якщо цю ділянку додадуть до маршруту 15А — то це буде один з найдовших маршрутів вінницького тролейбуса.

Хто постачальник складових VinLine

«Вінницька транспортна компанія» повинна мати «у запасі» запчастини для складання ще трьох тролейбусів VinLine.

Навесні цього року наші транспортники провели тендери на закупівлю десяти кузовів МАЗ, десяти тягових батарей та стільки ж систем керування двигунами. Постачальником є фірма з Броварів «Політехносервіс». З компанією підписали договори (1, 2, 3) на загальну суму 66 мільйонів гривень.

Товариство «Політехносервіс» зареєстровано у Броварах, діє з 2009 року. Основний вид діяльності 30.20 Виробництво залізничних локомотивів і рухомого складу. Статутний капітал — 62 тисячі 500 гривень. Власниками компанії є Юрій Бомбандборов, Олександр Томашук та громадянин Чехії Мілослав Черни, повідомляє Opendatabot.

Фірма бере активну участь в закупівлях на ProZorro. З 2016 року вони поставили запчастини для комунального транспорту Одеси, Львову, Івано-Франковську, Полтави, Миколаєва, Кременчуга, Вінниці на загальну суму 319 мільйонів гривень. «Вінницька транспортна компанія» раніше придбала у «Політехносервісу» запчастин на 59 мільйонів гривень. Переважна частина закупівель — для складання тролейбусів VinLine, про що йдеться на порталі Clarity Project.

Близнюки нашого VinLine їздять у Харкові. Фото: https://izvestia.kharkov.ua

Цікаво і те, що компанія «Політехносервіс» і сама виробляє тролейбуси. Харків замовив у цього підприємства 50 тролейбусів, які візуально є зеленими «близнюками» VinLine.

 

Читайте також:

На виробництво п’яти VinLine хочуть взяти кредит. Застава — муніципальний транспорт

Зрада і перемога тролейбусу на Писарівку. Чому скаржаться на маршрут 12А?

У Вінниці школярів не будуть пускати на стоячі місця у транспорті. Чому?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Vovan Malchenko

    Загадкова Стрижавка.
  • Vladislav Shafranskiy

    На Старый город 🏁
  • Сергій Поліщук

    Так міська влада у нас не тільки інноваційна, а ще й загадкова...

keyboard_arrow_up