У Вінниці школярів не будуть пускати на стоячі місця у транспорті. Чому?

У Вінниці школярів не будуть пускати на стоячі місця у транспорті. Чому?
Фото ілюстративне, з відкритих джерел
  • Наприкінці жовтня у Вінниці знову запровадили правило про перевезення пасажирів тільки на сидячих місцях.
  • Вінничани звернулися до влади, щоб школярів пускали навіть у переповнений транспорт. Оскільки діти часто залишаються на зупинках, бо є «зайвими пасажирами».
  • У мерії відповіли, що пускати на стоячі місця дітей не будуть. Чому і яку запропонували альтернативу?

У жовтні в місті знову запровадили правило про те, що пасажирів варто пускати тільки на сидячі місця. Тоді ж вінничани написали звернення до влади, щоб школярів пускали навіть на стоячі місця.

«Водії закривають двері перед дітьми і школярі змушені, навіть у темну пору року, залишатись на зупинці. 20-30 хвилин чекають наступного рейсу і є ймовірність того, що будуть зайвими пасажирами знову», — вказала на проблему вінничанка Людмила Нагорна.

Восьмого листопада вінницька мерія дала розлогу відповідь, чому школярів не будуть пускати на стоячі місця у громадський транспорт. Якщо коротко, то на це немає підстав у карантинній постанові уряду. Пояснюємо:

Відео дня

До 31 грудня 2021 в Україні діє адаптивний карантин і режим надзвичайної ситуації, про що вказано у постанові Кабміну №981 від 22 вересня.

З 29 жовтня Вінниччина знаходиться у «помаранчевій зоні» карантину. Відтак, «перевезення пасажирів міським громадським транспортом має здійснюватися в межах кількості місць для сидіння (...) за умови обов’язкового використання пасажирами засобів індивідуального захисту. Про це вказано у підпункті 8 пункту 22 постанови Кабміну №1236 від 9 грудня 2020 року.

Якщо цю норму не виконувати, то настає адміністративна відповідальність — стаття 44-3 Адмінкодексу. Штраф за недотримання карантинних обмежень — 17-34 тисячі гривень для громадян, 34-170 тисяч гривень для посадовців.

Втім, певне рішення все-таки буде і на користь дітей:

«Вінницькій транспортній компанії» та приватним перевізникам, які виконують рейси на території міської громади, наголошено на необхідності забезпечення школярів правом першочергового проїзду в міському пасажирському транспорті», — йдеться наприкінці відповіді на петицію із підписом заступника міського голови Миколи Форманюка.

Раніше, нагадаємо, ми провели опитування вінничан про те, щоб вони змінили у роботі громадського транспорту під час карантину.

Найпопулярніші відповіді: «Мають пускати школярів навіть у переповнений транспорт» (29,62%), «Треба не пускати пенсіонерів у години-пік» (25,48%), «Треба створити виключно «шкільні автобуси» (21,02%), «Треба відкривати всі двері» (21,02%).

 

Читайте також:

Зрада і перемога тролейбусу на Писарівку. Чому скаржаться на маршрут 12А?

«Скупчення людей на вході та виході»: чи змінили у Вінниці правила проїзду в транспорті

«На маршрути випустили все, що є». Як прибрати черги з вінницьких зупинок

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (57)
  • Читач55

    Слава богу, у меня ребенок уже не школьного возраста..но , если бы была такая ситуация - не пускают, я бы и ребенка не пускал тогда в школу..а вообще не зря каждый микрорайон относился раньше к конкретной школе, и все было в пешей достижимости...а теперь всем подавай "модные" школы...а родителям пофиг, что ребенку надо полгорода в переполненном транспорте ехать..зато учимся в 1 школе или тех.лицее и т.д... Ума хватило отдать ребенка на другой конец города в школу, то должно хватить ума заработать на собственное авто или такси.. А в противном случае, нечего скулить..
  • Алена Ратушняк

    Фашизм процвітає!

    Владимир Свиридов reply Алена Ратушняк

    спочатку взнайте що цей термін означає, не туліть його куди треба і не треба, не будьте вптніком!

    vik n reply Владимир Свиридов

    придурок  ватни мозхы у  тебе,и поплавлени - путрийот укроиномовный .фашизм був у  др.рими  и византии-це колы влада плюе на  социум и робить  що  хоче  займаясь тильки поборами.подив.фильм фантоци 1975 ,де фантоци с "укр."флагом,на 30:17  а на самому  дили це  флаг  нижньои австрии.вся твоя украиньска  история -це миф.и рабство пид  империями.
  • Оксана Янковець

    Як завжди проблема не вирішена,ні для кого,лише прикрили свою жопу,що вони петицію бачили і дітей не образили,а те ,що насправді нікому нічим не допомогли,а люди будуть сваритися за місце в транспорті і всіх можна зрозуміти,бо всі спішать,всім холодно і треба їхати

    Ols Kat reply Оксана Янковець

    Чиновники нiкуди не спiшать, їм i так прекрасно, вони в мерседесах не мерзнуть взагалi
  • AK

    Тупорила вдлада зелених. Неспроможна вугілля навіть на зиму купити, вже мовчу про вкрадену у дітей освіту.

    Ols Kat reply AK

    Для чого владi вугiлля, в них газовi котли в особняках

    Oksana Tsaruk reply AK

    Абсолютно згодна !!!!

keyboard_arrow_up