«Дитина чекає 1,5 години на зупинці». Пускати школярів у переповнений транспорт вкотре пропонують у Вінниці

«Дитина чекає 1,5 години на зупинці». Пускати школярів у переповнений транспорт вкотре пропонують у Вінниці
До мера Вінниці звернулася мама школяра зі Старого міста. Скаржиться, що «зараз на вулиці холодно, дитина чекає на зупинці, а транспорт проїжджає повз»
  • У вінницькому транспорті знову пускають тільки на сидячі місця. Через це на зупинках, в години-пік, утворилися черги.
  • Щоб школярі не чергували на зупинках, вінничани пропонують пускати дітей навіть у переповнений транспорт.
  • Які ще можуть бути альтернативи? Та щоб ви змінили у міському транспорті, який діє під час карантину? Беріть участь в нашому опитуванні.

Оглядаючи звернення до чиновників міськради, бачимо, що вінничан наразі турбують дві проблеми — відсутність опалення в деяких будинках та карантинні обмеження в муніципальному транспорті.

Відтак, вінничанка зі Старого міста звернулася до мера Вінниці Сергія Моргунова з проханням пускати школярів навіть у переповнений транспорт.

«Велике прохання до Вас від мами, дитина якої не може доїхати на Старе місто з Соборної громадським транспортом в час-пік зі школи ввечері, — пише жінка. — Доводиться 1-1,5 години стояти, а автобус №7 і №21 навіть не зупиняються на зупинці навпроти міськради. Зараз на вулиці холодно. Прохання посприяти, щоб дітей брали навіть в переповнений автобус».

Відео дня
Звернення до мера Моргунова / Скріншот з сайту vmr.gov.ua

«Пускатимемо школярів у першу чергу»

Варто зауважити, що до міськради подавали петицію з подібним проханням. І звернення про те, щоб  пускати школярів у заповнений громадський транспорт, набрала необхідну кількість підписів всього за два дні. Чиновники мають дати відповідь не пізніше 7 листопада.

Петиція про те, щоб пускати школярів у заповнений транспорт / Скріншот з сайту електронних петицій

Тим часом, керівник «Вінницької транспортної компанії» Михайло Луценко у коментарі журналісту говорив, що будуть «намагатися запускати дітей в першу чергу».

— Ми вже, у першу чергу, пускаємо медиків, вчителів. Безумовно, якщо на певних маршрутах транспорту є багато школярів, то, звісно, ми постараємося запускати спочатку дітей, — сказав Луценко.

Альтернативи

Журналіст разом з керівником транспортної компанії, обговорювали різні можливості, як прибрати черги із зупинок.

Натомість директор «Вінницької транспортної компанії» Михайло Луценко пропонував запровадити розмежування для школярів та працюючих вінничан.

— Треба, щоб школярі ходили в різний час до школи та люди починали працювати не тільки з 8-ої ранку, а й з 9-ої, 10-ої тощо. Таке вже було раніше, під час минулого локдауну, — розказує Михайло Луценко. — І взагалі, питання з нестачею транспорту було б знято, якби були послаблені обмеження карантину і щоб всі пасажири не їхали одночасно, в годину-пік.

За його ж словами, корпорація «Укрелектротранс» (об’єднує комунальні ТТУ України) звернулася до уряду з пропозицією переглянути карантинні обмеження в транспорті: замість того, щоб пускати пасажирів тільки на сидячі місця, транспортники пропонують запускати пасажирів на 50% від пасажиромісткості транспорту. Тобто, разом з «сидячими» пасажирами, запускати в салон і «стоячих».

Опитування

Щоб ви змінили в роботі громадського транспорту під час карантину?

 

Читайте також:

Зрада і перемога тролейбусу на Писарівку. Чому скаржаться на маршрут 12А?

«Скупчення людей на вході та виході»: чи змінили у Вінниці правила проїзду в транспорті

«На маршрути випустили все, що є». Як прибрати черги з вінницьких зупинок

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Ruslan Fawkes

    Вділи намордніки й пішли,чи вже мало?
  • Читач79

    Чому взагалі діти йдуть до школи? Вони що, не хворіють чи безсмертні? Як можна дізнатись хто біля дитини в транспорті поряд здоровий а хто хворий?

    Сергей Сторожук reply Читач79

    Щоб не бути такими - і деякі коментатори....
  • Brigand com

    Це куди ваша дитина півтори години добирається??
  • Галина Галина

    Для чего пускать детей в  рассадник  вируса? Пускай сидят дома Здоровее будут!

keyboard_arrow_up