«Скупчення людей на вході та виході»: чи змінили у Вінниці правила проїзду в транспорті

«Скупчення людей на вході та виході»: чи змінили у Вінниці правила проїзду в транспорті
  • Обурені люди, черги та довге очікування — саме так після посилення карантину виглядають зупинки громадського транспорту. Чи будуть знову відкриватися всі двері у трамваях, тролейбусах та автобусах?

Через посилення карантинних заходів, минулого тижня у Вінниці повернулися до практики: вхід та вихід з громадського транспорту для пасажирів лише через передні двері. На зупинках почали утворюватися довжелезні черги, чи не кожного разу, очікуючи прибуття транспорту, можна почути суперечки обурених людей, які ніяк не можуть поїхати, адже кількість пасажирів має бути пропорційною кількості сидячих місць. 

Далеко не всі містяни схвально оцінили нові-старі правила користування транспортом. Чи не під кожною нашою статтею про карантинні обмеження можна прочитати критичні відгуки: «Негативно ставлюся до таких обмежень. Скупчення на передніх дверях при вході й на виході. Сьогодні водій не зупинився на зупинці, не побачив людей, які мали виходити», — пише Олена Кордон. 

«А толку з цього? Відстань між сидячими місцями точно не та, яку потрібно дотримуватися», — реагує Катерина Глушко. Інша вінничанка, Іоанна Носаль обурюється іншим: «Логіки ніякої, люди будуть стояти мерзнути, піде перехолодження і вони захворіють». 

Відео дня

Дехто не витримує тривалого очікування й викликає таксі. Особливо це стосується тих, хто вранці не хоче запізнитися на роботу. Якщо, до прикладу, порівнювати літні ціни на проїзд у таксі та вартість проїзду восени, бачимо, що цінники поповзли вгору в середньому на 5-10 гривень. 

Одним із варіантів поліпшення ситуації, була вимога пасажирів збільшити кількість транспорту на маршрутах, принаймні у годину-пік. Втім, керівник Вінницької транспортної компанії Михайло Луценко розповідав нашому журналісту, що на лінії випустили весь можливий транспорт. 

«Це 133 тролейбуси, 74 трамваї та 69 автобусів. Резерв є (додаткові одиниці транспорту — авт.), але тоді не вистачить потужності трансформаторних підстанцій, — пояснював Михайло Луценко. — Тим більше ми вже починаємо вмикати опалення в салоні. А це значить, що зростає споживання електроенергії».

Покращити ситуацію, на думку Луценка, зможе «перекидання» громадського транспорту з найменш завантажених на найбільш завантажені напрямки. Про заборону користування громадським транспортом у годину-пік пенсіонерам, каже чиновник, наразі мови не йде. 

Напередодні виходу цієї публікації, ситуацію на своєму фейсбуці прокоментував депутат Вінницької міської ради Віктор Перлов. Він, зокрема, пише про те, що постійна комісія міської ради з питань промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг на черговому засіданні дала доручення департаменту транспорту:

  • забезпечити безперешкодний вихід пасажирів через усі двері. Це має прибрати скупчення людей біля передніх дверей та значно прискорити посадку/висадку.
  • забезпечити проїзд школярів незалежно від заповнення вагонів. Довге очікування транспорту є неприпустимим і в холодну пору року несе загрозу для здоров'я дітей.

Незрозумілим наразі залишається, коли це доручення дійте до керівника Вінницької транспортної компанії. Зараз Михайло Луценко каже, що ніяких додаткових доручень з цього приводу він не отримував.

— Є розпорядження Кабінету міністрів України. Там сказано, що кількість пасажирів в салоні не має бути більшою за кількістю сидячих місць, — розповідає директор ВТК. — Ми не знаємо, як можна контролювати це, окрім як відкриваючи лише одні двері. 

Читайте також:

Ми перевірили: як отримати COVID-сертифікат через застосунок «Дія»

У Вінниці запрацювали чотири камери автофіксації порушень. Карта розташування

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (29)
  • Rayisa Skaprovska

    А проплата за проїзд?  Людина яка їде 1раз у рік,що їй робити? де білет купити? Ш Т Р А Ф ?  Повірте пішком  від Урожаю до цент. автовокзалу.

    Ols Kat reply Rayisa Skaprovska

    купити квиток через термінал.
    Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/Podii/kvitok-za-gotivku-povertayut-u-transport-vinnitsi-ale-e-nyuansi-11247325.html

  • Сергій Романов

    Ще б хто людям в Вінниці поясним що таке черга.
    Таке враження що крім стадо ми нічого не знаємо.
  • Марія Собчук

    Знищують людей різними обмеженнями
  • Олег Игнатенко

    Майданутые недоумки -наша власть.У Белорусов учитесь.

keyboard_arrow_up