На Вінниччині нащадками гетьмана Мазепи оголосили себе 174 родини

На Вінниччині нащадками гетьмана Мазепи оголосили себе 174 родини
Нащадків 12-го Гетьмана України Івана Мазепи на Поділлі знайшлося аж 174 родини. Спадкоємці великого українця проживають у п'яти районах області.

- Досліджено, що на Вінниччині у п'яти районах проживають 174 родини гілки Мазепи. Рід Мазепи об'єднався у Міжнародну громадську організацію "Родина Мазеп" і розшукує своє родове коріння по всій Україні. Як відомо, нащадки Гетьмана наразі проживають також на Чернігівщині, Львівщині, Рівненщині, Житомирщині, Київщині, - поділився очільник МГО "Родина Мазеп" на Вінниччині Володимир Лебедевич.

Пошуки нащадків українського Гетьмана продовжуються. Відтак, можливо «родина Мазеп» на Вінниччині поповниться. За словами Лебедевича, започаткував ці дослідження очільник МГО «Родина Мазеп», киянин Ігор Мазепа, який вже 15 років досліджує історію козацтва та української шляхти.

- Офіційно вважається, що у Івана Мазепи не залишилося дітей. Але майже у кожному селі існувала легенда про походження від гетьмана або наявність родинних зв’язків. Але головне, що показують дослідження сучасних Мазеп, це те, що всі вони походять від спільного предка, який з’явився на Волині в кінці XIV століття, а родина гетьмана – це одна із гілок, що переїхала до Білої Церкви з князем Пронським, - розповів нащадок гетьмана Мазепи - Ігор Мазепа.

Відео дня
>Довідка
МГО «Родина Мазеп» була заснована у 2008 році. Мета організації – об’єднати родину Мазеп, дати їй можливість вивчити історію свого роду і передати її нащадкам. Членами організації є всі, хто носить прізвище Мазепа або має Мазеп у своєму роду.

Іван Степанович Мазепа – 12-й гетьман України, військовий, політичний і державний діяч (4 серпня 1687р. — 6 листопада 1709 р.) Під патронатом московського царя Петра І проводив курс на відновлення козацької держави Війська Запорозького в кордонах часів Хмельниччини. Тривалий час підтримував Московське царство у Північній війні зі Швецією, але 1708 року перейшов на бік шведів. Після поразки під Полтавою врятувався у Молдавії. Народився на хуторі Мазепинці Київського воєводства (неподалік Білої Церкви). Мазепа користувався успіхом серед жіноцтва. У деяких джерелах вказано, що він навіть зачарував саму польську королеву, француженку за походженням Марію-Людовіку.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    "Все дело в том какой отец - я сын лейтенанта Шмидта" (с)
  • Anonymous

    Оголосити себе зрадниками українства,шведськими холуями -це 174 родини шизофреніків

    Anonymous reply Anonymous

    про зрадників, як не ти - маргінал-холуй. Забудь про "україство", рашестрадатель.

    Anonymous reply Anonymous

    А это Полтаву часом не шведы осаждали целых 2 месяца? А укр-патриёт.

    Anonymous reply Anonymous

    Что то маловато, почему не 1000?
  • Anonymous

    Чергова маячня рядженого клоуна Лебедевича.
  • Anonymous

    То пращурами, чи нащадками? Невже в редакції нема грошей, щоб найняти коректора?!?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up