На ремонт «СКА» хочуть виділити 8 мільйонів гривень. На що підуть гроші?

На ремонт «СКА» хочуть виділити 8 мільйонів гривень. На що підуть гроші?
Спорткомплекс готові здати в експлуатацію під кінець червня 2021 року. Однак, дата відкриття за роки будівництва переносилася вже, як мінімум, тричі
  • Через скорочення фінансування роботи по спорткомплексу на Янгеля, 48 майже не просувалися: об’єкт готовий на 60% говорили в січні, а зараз кажуть — готовність об’єкту 60-65%.
  • І щоб те, що було зроблено всередині пережило зиму, потрібно запустити систему опалення, якої ще немає у будівлі.
  • Яким «СКА» є всередині? Що вже зробили, а що ні? І коли об’єкт планують добудувати та відкрити для відвідувачів?

Реконструкція спорткомплексу на Янгеля, 48 триває з 2018 року. Її планували завершити до жовтня 2020 року, однак коронавірус вніс корективи — міська влада скоротила капітальні видатки по низці об’єктів, щоб закупити захист та деззасоби для медиків.

І, зокрема, через це реконструкція «СКА» за 8 місяців 2020 року суттєво не просунулась.

«Стан готовності об’єкту на 9 січня 2020 року — 60%», — повідомили чиновники у відповіді на наш запит ще на початку року.

Відео дня

— На сьогодні виконали близько 60-65% робіт. Зараз утеплюємо фасад, монтуємо спортивний паркет, плануємо запустити опалення, щоб не допустити руйнування того, що вже зробили. Усі складні роботи уже виконали, — говорив цього дня директор товариства «ТБС-ПРОФ» Олександр Юрківський.

Будівля «тріщала по швах»

Доповідав будівельник міським посадовцям, які відвідали об’єкт. Цю інспекцію транслювали на фейсбук-сторінці мера Вінниці Сергія Моргунова.

У ході оглядин можна побачити, що всередині приміщення частково проклали комунікації, почали тинькувати стіни, стоять вікна. Юрківський говорив міському голові, що усунули протяги у приміщенні й протягом вересня-жовтня збираються завершити зовнішнє утеплення будівлі.

Вмикайте запис з 04:50

На другому поверсі показали готову чашу басейну. З неї, раніше, зривали покриття та заливали бетоном, щоб прибрати тріщини в конструкції.

І ще побачили одну з гімнастичних зал спорткомплексу, де робітники вже викладають паркет.

— Протягом зими робітники зможуть виконувати внутрішні роботи в будівлі, якщо ми запустимо опалення. На квітень-травень в нас заплановані вже роботи з благоустрою, щоб здати об’єкт в експлуатацію у кінці червня 2021 року, — звітував директор департаменту капітального будівництва Ігор Кравець.

Ціна «СКА» — майже 70 мільйонів

Загальна вартість реконструкції — близько 70 мільйонів гривень. Підрядник протягом 2018-2019 років витратив 23,5 мільйона гривень; а за умовами другого тендеру фірмі «ТБС-ПРОФ» мали передати на матеріали й роботи ще 46,2 мільйона гривень з міського бюджету.

Через скорочення видатків та перерозподіл видатків на боротьбу з COVID-19, будівельники отримали з цієї суми тільки чверть — 11 мільйонів 173 тисячі гривень (дані порталу .007).

— Я думаю, що у нас буде можливість дофінансувати цей об’єкт, щоб далі продовжилися роботи. Фактично підрядник уже тут працював, щоб підготуватися до зими і законсервувати об’єкт. Тому буду звернутися до депутатів міської ради, щоб під час сесії було виділено вісім мільйонів гривень. Ці кошти потрібні для того, щоб завершити оздоблювальні роботи та забезпечити теплом приміщення, — каже міський голова Сергій Моргунов.

На сайті міськради повідомляють, що в оновленому «СКА» зможуть проводити змагання з плавання та ігрових видів спорту. Тут буде перший муніципальний 25-метровий басейн у місті, який зможе відвідувати до 300 людей на добу. Також передбачено два гімнастичні, атлетичний та ігровий зали, глядацькі балкони. Важливо, що спорткомплекс буде адаптований для людей з інвалідністю та маломобільних груп, адже тут облаштують пандус і підіймач.

У жовтні цього року, нагадаємо, планують запустити відремонтований спорткомплекс «Здоров’я», що на Старому місті.


 

Читайте також:

На петицію «Залишити Замкову гору вінничанам» відповіли у міськраді. Що саме?

Парк біля Бугу, очистка озер та воркаут. Проекти від вінничан, які можуть зробити у 2021 році

Мега-парковка з міні-сквером. Що є біля нового «Епіцентру» у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Леся Українка

    Шо-о-о-о, опять?!!
  • Иван

    цена СКА - почти 70 млн..это пипец....объясните, как такое может быть???? хотя , чему удивляться...интересно, сколько из этих 70 распилили ? В Польше видел собственными глазами, жаль не сфоткал, возле нового суперсовременного спорткомплекса ( по размерам и функционалу похож на СКА ) висит табличка, что построено на деньги ЕС за 2 млн.евро!!!!!! Построено с нуля !!!! А у нас еще и этих 70 не хватит, а если хватит, то через год-другой начнут вылазить бока....Самый комфортный город для жизни, однако....
  • Nord Kirsten

    Все правильно. Отремонтировать и закрыть на карантин. А когда карантин закончится, то выяснится, что ... впрочем, какой закончится, не закончится он уже))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up