Парк біля Бугу, очистка озер та воркаут. Проекти від вінничан, які можуть зробити у 2021 році

Парк біля Бугу, очистка озер та воркаут. Проекти від вінничан, які можуть зробити у 2021 році
Активно користуються «Громадським бюджетом» жителі Масложиру. Біля комбінату зробили спочатку спортивний стадіон, який з часом доповнили пішохідною алеєю, волейбольним майданчиком та площею з фонтаном.
  • З 1 до 15 жовтня триватиме голосування за проекти, які розробили вінничани та будуть реалізовувати у Вінниці в наступному році.
  • Серед них — реконструкція парку «Панорама», очистка озер на Старому місті, скейт-парк на Тяжилові.
  • Але ці проекти чи інші будуть робити, якщо їх підтримають своїм голосом вінничани. До речі, на реалізацію проектів городян виділяють 8 мільйонів гривень.

Шостий рік поспіль у Вінниці проводять конкурс «Бюджет громадських ініціатив» — проекти розбудови міста пропонують вінничани, і якщо отримують підтримку під час голосування, то гроші на реалізацію дають з міського бюджету.

І днями експертна група при міськраді розглянула нові проекти вінничан: з 67 ініціатив допустили до голосування 45 проектів.

— Ідеї, які підтримають вінничани, будуть реалізовані в 2021 році, — говорив голова експертної групи, заступник міського голови Андрій Очеретний. — На ці потреби в бюджеті міста на наступний рік буде передбачено 8 мільйонів гривень.

Відео дня

Оскільки карантин в Україні триватиме до 31 жовтня, то цього року голосування відбудеться виключно онлайн. Воно триватиме з 1 по 15 жовтня на платформі «Громадський бюджет». Жителі Вінницької міської ОТГ (Вінниця + Десна) зможуть підтримати чотири різні проекти — два великих та два малих. Голосувати дозволять людям, віком від 16 років. Ось тут інструкція як користуватися онлайн-голосуванням.

Передивилися перелік проектів, які пропонують до голосування і розставили їх по мікрорайонам, де їх планують реалізувати.

Вишенька

«Спорт для всіх на свіжому повітрі». Сергій Скиба пропонує поставити вуличні тренажери та комплекс для занять воркаутом (вуличною гімнастикою - авт.) в парку Дружби народів. Вартість — 465 тисяч гривень.

«Театрально-культурний простір під небом». Поставити вуличну сцену в парку Дружби народів пропонує Владислав Головащенко. Крім того, там він пропонує встановити глядацьку зону, дитячі атракціони, зробити «Дитячий будинок казок» та поставити шафу з книгами. А разом з лавами повісити гамаки між деревами. Увесь проект оцінили у 959 500 гривень

«Box&Fit»Wellness студія». Відомий боксер Роман Головащенко хоче започаткувати проект, під час якого будуть проводити тренування за методикою RG«Box&Fit». Крім того, в проекті заплановані заходи для патріотичного виховання молоді, проведення майстер-класів для дітей, віком 6-18 років з малозабезпечених сімей, дітей-сиріт та з інших соціально незахищених категорій. Місце реалізації проекту — на територій Військового госпіталю, за адресою — вулиця Скалецького,41. Вартість — 526 тисяч 600 гривень.

Нові внутрішні подвір’я у Медичному містечку, що на Хмельницькому шсое. Автор проекту Сергій Бельц вбачає у Медмістечку комфортну зону відпочинку, де будуть об’єкти для відвідувачів різних вікових груп — лави, дитячі майданчики, вуличні тренажери. Вартість: 303 тисячі 290 гривень.

«Чистий район – чисте місто». Авторка проекту Жанна Голубович пропонує зробити місце для проведення просвітницьких заходів, спрямованих на підвищення еко-свідомості серед вінничан. Тому хоче встановити створити сквер біля школи №15, що на Келецькій, 62, де буде композиційний майданчик «Ми і планета Земля», лави, тротуарні світильники, міні-смітники та декоративні насадження. Вартість — 1,1 мільйона гривень.

Замостя

«Благоустрій міста». На території скверу, що біля амбулаторії на Замостянській, 49, Наталя Вєтрова пропонує зробити нову зону відпочинку. У ній, за її планом, має бути фонтан, альтанка та лави. Ціна проекту — 1 мільйон 34 тисячі гривень

«Дитяча майстерня 3Д-друку та моделювання». У приміщенні дитячого клубу на Привокзальній 2/1 пропонують створити майстерню-простір з 3D-друком. Авторка проекту Катерина Волошина пише, що з цим приладдям можна буде створити різноманітні технологічні об’єкти в тривимірному зображенні, що будуть задіяні в інформаційно-технологічному житті міста Вінниця. Вартість: 360 тисяч 600 гривень

«Центр пляжного волейболу Вінниці». Автор проекту Євгеній Саричев пропонує зробити на пляжі «Хімік» волейбольний майданчик. Вартість — 1 мільйон 53 тисячі 600 гривень.

«Студія звукозапису». На базі ще одного дитячого клубу, що на Чайковського, 15А пропонують створити творчу студію звукозапису. Алла Солодка-Мельник пропонує закупити апарутуру, щоб потім залучити широке коло людей до створення якісного українського контенту: пісенні композиції, запис гри на різних музичних інструментах, озвучення інтерактивних презентацій, улюблених мультфільмів та кінострічок. Ціна проекту — 425 тисяч гривень

«3Д: діти, дозвілля, драйв». На базі бібліотеки №6 авторка проекту Лариса Богданюк хоче створити фітнес-зал з тренажерами та іншим спорт-інвентарем. Вартість проекту — 1 мільйон 55 тисяч 200 гривень.

«Воркаут-майданчик на Військовому містечку». Поблизу школи №12 авторка проекту Людмила Лепетун хоче поставити вуличні тренажери, якими, на її думку, будуть користуватися жителі ще й прилеглих районів — з Тяжилова та Масложиру. Ціна — 245 тисяч гривень.

«Реконструкція пішохідної зони та проїзної частини». Автор проекту Андрій Чуб пропонує відремонтувати тротуари та дорогу на перехресті Довженка-Стеценка. Крім цього, в цьому місці бажає отримати лави, нові ліхтарі, висадку нових дерев та газон. Усе це оцінили у 1 мільйон 83 тисячі 800 гривень

«Дитячий майданчик на Можайці». У подвір’ї будинку за адресою 1-й провулок Київський, 64 пропонують встановити дитячі гойдалки, скалодром, батут, пісочниці, каруселі та багато іншого. Проект, який подала Олександра Завід, оцінили у 968 тисяч гривень.

Тяжилів

«Тяжилівський скейт-парк – для дітей та молоді». Авторка проекту Наталія Полозук пропонує створити скейт-парк біля школи №27. Там, за її планом, має бути рампа, балка, подвійний бордюр, напіврампою та скіз. Будівельні роботи та матеріали оцінили у 690 тисяч 150 гривень

«Затишний сквер у Тяжилові». Ініціаторка проекту Ольга Козяр хоче біля автостанції «Східна» зробити невеликий сквер з лавками, смітниками, новим освітленням, огорожею та доріжками з бруківки. Проект оцінили у 340 тисяч 390 гривень.

«Затишний міні-сквер у Тяжилові». Ще один сквер в цьому районі, поблизу ЖК «Східна Перлина» хоче побудувати Валентина Соловіцька. У ньому буде чотири лавочки зі смітниками, брукована доріжка, нові ліхтарі за загальним кошторисом 250 тисяч гривень.

«Благоустрій парку Інтеграл (2 етап)». Артем Завальний пропонує продовжити оновлення паркової зони на Тяжилові, і хоче там нові лавки, смітники, тротуарні доріжки, місця для вигулу собак, нове освітлення. І також вуличні тренажери та дитячі гойдалки. Вартість: 1 мільйон 99 тисяч 710 гривень.

«Площа для відпочинку в парку «Інтеграл». Той же Артем Завальний пропонує ще один проект розбудови парку — облаштувати вхід у парк у вигляді Арки, клумбу з квітами. Ціна — 968 тисяч гривень.

Старе місто

«Комфортна зона відпочинку та прогулянки для пацієнтів лікарні №3». Автор проекту Костянтин Гончарук пропонує поставити лави з урнами та прокласти нові тротуарні доріжки у внутрішньому подвір’ї лікарні. Проект оцінили у 223 тисячі 495 гривень

«Очистка озера Староміське». Автор проекту Сергій Бойчук хоче, щоб за гроші міського бюджету почистили озеро біля вулиці Покришкіна. Там, він пропонує поглибити дно, врегулювати рівень води, щоб його можна було використовувати і як природній пожежний резервуар. Роботи оцінили у 1 мільйон гривень.

«Молодіжний вуличний спорт – запорука здорової громади!». Автор проекту Андрій Дручинський пропонує на території школи №19 оновити спортивну інфраструктуру: поставити майданчик для воркауту та для занять стріт-болом. З цих дисциплін ініціатор проекту пропонує, надалі, провести місцеві турніри та чемпіонати. Ціна проекту — 1 мільйон 100 тисяч гривень

«Мальовничий берег Південного Бугу». Максим Тимощук пропонує створити набережну з лавами, урнами, ліхтарями та прогулянковими доріжками поблизу вулиці Квітучої, що на Старому місті. Ціна проекту — 1 мільйон гривень.

«Розчистка та благоустрій озера на Старому місті». Максим Тимощук подав ще один проект, за яким пропонує почистити озеро, що на вулиці Костя Широцького та навести порядок на його узбережжі — поставити лавки, прокласти доріжки, нове освітлення тощо. Вартість — 1,1 мільйон гривень.

«Сквер на площі Шкільний». На однойменній площі, що на Старому місті, Наталя Федоришена хоче отримати сквер. Проект умовно ділить площу на зону активного відпочинку та релакс-зону з лавочками і зеленими насадженнями, родзинкою якого є декоративний напис «Я люблю Старе місто». Вартість: 1 мільйон 100 тисяч гривень 

Центр

«Реставрація скверу Панорама». Ініціатор проекту Володимир Бєлов пропонує зробити реконструкцію скверу, що на Оводова, 1. А саме: відновити сходи Артинова, пішохідні доріжки, поставити нові лавки та ліхтарі. Ціна проекту — 1 мільйон гривень.

«Еко – сад для здоров’я та розвитку малят». На території дитсадка №21 авторка проекту Леся Палій хоче висадити декоративні та фруктові дерева, щоб підвищувати еко-свідомість у дітей; проводити просвітницькі заняття у сфері біології, екології та охорони природи. Крім того, на базі цього скверу хоче поставити лави, метеорологічне приладдя для занять тощо. Проект оцінили у 1 мільйон 71 тисячу гривень.

«Набережна Рошен для всіх». Авторка проекту Людмила Нецкіна пропонує змінити набережну так, щоб на ній могли знаходитися і люди з інвалідністю. Тому хоче, аби разом зі сходами були й пандуси, установлені за державними нормативами. Ціна проекту — 685 тисяч гривень

Масложир

«Улаштування наземного батута біля дитячих гірок, на вулиці Волошковій». Таку ідею пропонує авторка проекту Лариса Коваль. Вартість — 225 тисяч 710 гривень.

«Улаштування ігрового комплексу». Максим Ясюк пропонує встановити тренажери, ігровий комплекс, гумові фігури та канатні конструкції на вільній ділянці по вулиці Сергеєва-Ценського. Вартість — 1 мільйон 8 тисяч 684 гривні.

Десна

«Зручний пандус». Олена Щуровська пропонує поставити пандус для доступу людей з інвалідністю та батьків з дитячими візками до приміщення місцевої амбулаторії. Ціна — 200 тисяч гривень.

«Літні читання на пленері». Віра Броніцька пропонує створити зону для читання та дозвілля на свіжому повітрі. Місце розташування — Десна, Гагаріна,2. На її думку, облаштована зона відпочинку прикрасить територію в адміністративному центрі містечка. Ціна проекту — 249 тисяч 865 гривень.

Академічний

«Облаштування зони відпочинку на Академічному». Петро Чайковський пропонує облаштувати сквер з фонтаном, лавами та новими ліхтарями біля будинку, що на Тимофіївській, 4. Вартість проекту — 1 мільйон 100 тисяч гривень.

Військове містечко

«Сучасне спортивне поле». Володимир Кулеша хоче, щоб старе футбольне поле, що на Шимка, 1 повністю оновили — облаштувати штучне покриття, огородження, освітлення для занять ігровими видами спорту (футбол, баскетбол, волейбол). Вартість — 1 мільйон 98 тисяч 440 гривень

Слов’янка

«Оновлення пішохідної та проїзної зони, біля зупинки Максимовича» Автор Родіон Ємельянов хоче відремонтувати територію на перехресті Максимовича-Хмельницьке шосе. Асфальтування, нові тротуарні доріжки з бруківки, бордюри та озеленення оцінили у 1 мільйон 88 тисяч гривень.

Поділля

«Алея здоров’я». Авторка проекту Наталія Палій хоче, аби між вулицями Юківка та Зодчих був багатофункціональний простір для відпочинку та заняття спорту. Там, за її планом, потрібно прокласти тротуарну доріжку, довжиною майже 700 метрів; вуличні тренажери та турніки, освітлення, урни тощо. Вартість проекту — 1 мільйон 72 тисячі 400 гривень.

ВПЗ

«Нове будівництво стріт воркаут майданчика». На території мікрорайону, на думку Сергія Сергійчука, не вистачає майданчика для занять вуличною гімнастикою. Крім того, у своєму проекті він пропонує створити ще й поля для міні-футболу, баскетболу та волейболу. Вартість проекту — 1 мільйон 74 тисячі гривень.

Проекти для жителів всієї Вінниці

Реалізація проектів, про які далі в тексті, на думку їх ініціаторів «буде стосуватися всіх мешканців Вінницької міської ОТГ».

«Вінниця в мистецтві художнього слова». Авторка проекту Ніна Поляруш пропонує запустити літературно-мистецький конкурс, в якому будуть роботи з краєзнавства Вінниці та нашої області. Ціна проекту — 100 тисяч гривень.

«3D-моделювання і його використання для протезування кінцівок». Автор проекту Дмитро Семенець пропонує навчати школярів та студентів комп’ютерному моделюванню. У циклі лекцій, зокрема, розглянуть застосування цієї технології для виготовлення протезів. На базі Педуніверситету готові провести конкурс з 3D-моделюванняю. А трьом людям, які втратили кінцівки, виготовлять безкоштовні протези. Вартість проекту — 200 тисяч гривень

«Подільський центр прав дитини». Тетяна Кронівець пропонує проводити лекції та семінари для підвищення правової обізнаності дітей й молоді. Вартість проекту — 165 тисяч гривень.

«Правильний вибір! – курси для дітей учасників бойових дій та загиблих учасників АТО/ООС». Авторка проекту Наталія Заслоцька пропонує розробити і впроваджувати психосоціальні заходи, спрямовані на подолання психологічних наслідків травматичних подій в учасників АТО/ООС та їхніх сімей. Вартість проведення таких курсів — 141 тисяча 415 гривень 

«Розвиток велоспорту «Спеціальної Олімпіади України» у Вінниці». Авторка проекту Олеся Самойленко пропонує закупити спортивні велосипеди, набрати групи дітей з інтелектуальними порушеннями та навчати їх їздити на велосипедах. У результаті буде видано методичний матеріал. Вартість проекту — 225 тисяч гривень.

«Інклюзивний фітнес клуб «Спеціальної Олімпіади України». Автор проекту Леонід Зіньківський пропонує закупити силові тренажери на інвентар для фізичного розвитку спортсменів Спеціальної Олімпіади України в інклюзивному середовищі. Вартість проекту — 1 мільйон 87 тисяч гривень.

«Не будь байдужим – навчись рятувати життя ближнього!». Ініціаторка проекту Наталія Малецька пропонує проводити тренінги з надання першої домедичної допомоги з залученням відповідних фахівців з «екстренки». Вартість проекту — 214 тисяч гривень.

«Безкоштовна стерилізація безпритульних кішок і котів на території Вінницької ОТГ». Автор проекту Павло Вовчук пропонує проводити стерилізацію безпритульних тварин, робити вакцинацію від сказу. Вартість проекту — 248 тисяч гривень

Повний перелік проектів за цим посиланням.
 

Читайте також:

Забудова Замкової гори. У мерії схвалили рішення про нові обов’язки для інвестора

Мега-парковка з міні-сквером. Що є біля нового «Епіцентру» у Вінниці

«Не зрада, але і не перемога». Моргунов розказав, що буде з аеропортом «Вінниця» без грошей від держави

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Александр Безуглый

    А реку Тяжиловка  когда будут чистить ,это кошмар ,отбросы канализации ,а не речка
  • Tramp

    Спорт для всіх на свіжому повітрі
    +
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up