На фабриці «Володарка», яка шиє захисні костюми для медиків, сім випадків коронавірусу

На фабриці «Володарка», яка шиє захисні костюми для медиків, сім випадків коронавірусу
  • У семи працівників вінницького підприємства «Володарка» підтвердили захворювання на коронавірус.
  • З початку карантину, окрім основного виду діяльності, на фабриці шиють захисні костюми для медиків.

Про підтверджений випадок захворювання на вінницькому швейному підприємстві повідомив під час онлайн-брифінгу на своїй Фейсбук-сторінці міський голова Сергій Моргунов.

— На жаль, на «Володарці» в однієї з працівниць було виявлено коронавірус. Обласний центр МОЗ провів ПЛР-тестування всіх контактним і потенційно контактним особам. Було проведено більше 200 тестів (два рази дослідження). І, на жаль, було виявлено сім підтверджених, — розповів Сергій Моргунов. — На фабриці була проведена дезінфекція. Фабрика зараз працює в штатному режимі, на що було дозволено відповідно санепідемстанцією.

Сергій Моргунов зазначив, що з керівництвом фабрики є постійний зв’язок і ситуація постійно моніториться, щоб оперативно реагувати. Також міський голова розповів, що на фабриці завершили пошиття десяти тисяч захисних костюмів.

Відео дня

Заввідділу епіднагляду обласного лабораторного центру МОЗ України Степан Томин розповів, що за контактними особами на підприємстві встановили медичний нагляд і якщо за 14 днів у них з’яз’являються прояви захворювання, вони пройдуть тестування повторно.

— «Володарка» працює оскільки працівник з підтвердженим випадком інфікування не контактував зі значною кількістю людей, — каже заввідділу епіднагляду обласного лабораторного центру МОЗ України Степан Томин. — Ми лабораторно обстежили 191 працівника даного підприємства. Обстеження проводились вчора і позавчора. Більше інфікованих ми не виявили.

Ми не змогли взяти коментар у керівництва фабрики, оскільки телефони на підприємстві не відповідають.

Коментуючи випадок із можливим зараженням однієї з працівниць іншому виданню голова правління ПРАТ «Володарка» Роман Гавриш зазначив, що у разі підтвердження випадку на карантин закриють лише один з цехів.

Нагадаємо, з початку карантину, окрім основного виду діяльності швейне підприємство «Володарка»» займається пошиттям захисних костюмів та масок для медиків.

Нещодавно головний лікар дитячої обласної лікарні Василь Паненко розмістив на своїй Фейсбук-сторінці відео. У ньому медик каже, що маски мають шитися у спеціальних умовах. Мова йшла про те, що люди, які їх виготовляють, можуть бути хворими чи займатися такою діяльністю у невідповідному місці.

Лікар пояснює, що прання та прасування не є методом стерилізації. Найкраще залишити маски в оброблених поліетиленових пакунках від трьох до п'яти діб. За порадою Паненка, маску варто купувати у перевіреному місці, а ще краще — пошити її самотужки.


Читайте також:

«Тестуватись хочуть всі». Як працює бригада медиків, що виїжджає на коронавірус

«Хобі може стати роботою». Вінничанин розробив мобільний додаток для занять спортом

«На покійнику були синці» Рідні загиблого строковика не вірять у нещасний випадок

Як правильно доглядати за хворим на коронавірус вдома. Розповідає лікар

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Наталя Богатчук

    Це
  • Irina Vinnitskaja

    Вже не працює

    Yuriy Ignatenko reply Irina Vinnitskaja

    Закрыли фабрику?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up