Мешканці Могилівки та Демидівки погрожують заблокувати залізницю

Мешканці Могилівки та Демидівки погрожують заблокувати залізницю
  • На Вінниччині люди борються за відновлення руху електрички «Жмеринка-Київ».
  • Вчора перекрили залізницю в селі Яришівка Тиврівського району.
  • Сьогодні на акцію вийшли мешканці Могилівки та Демидівки Гніванської територіальної громади.

Півгодинну акцію попередження про можливе перекриття руху потягів Південно-Західною залізницею провели сьогодні, 26 квітня з 5 год. 45 хв. до 6 год.10 хв. мешканці села Могилівки та Демидівки. Активісти вимагали відновити рух електрички «Жмеринка-Київ» та забезпечити зупинку інших електропотягів на зупинковому пункті «Могилівка».

— Вчора ініціативною групою було прийнято рішення перекрития руху потягів не проводити. Але боротьба лише розпочинається. Сьогодні на центральній площі села Могилівки мусить зібратись уся громада, щоб ще раз рішуче заявити — ми не дозволимо над нами знущатись і будемо боротись до кінця. Поки що мирним шляхом. Якщо усі законні заходи боротьби за відстоювання свого права на достойне життя, а не ізоляцію від світу не допоможе —  залізницю заблокуємо, —  повідомив колишній староста Юрій Мельник.

Відео дня

За його словами, посадовці пояснюють скасування зупинок на станціях Могилівка та Демидівка тим, що пасажирські перевезення електричками не рентабельні.

В акції взяли участь біля сотні мешканців обох сіл, серед яких був Микола Шептицький, батько загиблого героя Петра Шептицького, який поліг за Україну та за краще життя. Він висловив свою чітку позицію, що такими діями Укрзалізниці, зупинка яка будувалась мешканцями села фактично буде знищена, адже кому потрібна зупинка на якій фактично не буде зупинятись жодна електричка.

Громада дякує поліцейським Гніванського відділу поліції, за те що вони були на місці проведення акції та гарантувати безпеку її учасників.

Вчора, 25 квітня, о сьомій ранку, нагадаємо, зупинилися потяги в селі Яришівка Тиврівського району. Залізницю перекрили люди та не пускали пів години транспорт. За попередніми даними, у такий спосіб місцеві жителі відстоювали електричку, яку ніби мали відмінити з 27 квітня. Про скасування її курсування ніхто не повідомляв. Не знала про це і староста. — Мені про це стало відомо вранці, коли люди уже перекрили залізницю. Я з'ясовую нині деталі, — каже нам староста села Яришівка Валентина Кухар. — Перекриттям уже займається поліція. Перекриття збило рух поїздів. Транспорт стояв біля пів години в обидва напрямки.

 

Читайте  також:

Вночі 35 років тому стався вибух на Чорнобильській АЕС. Історія та прикмети 26 квітня

На Вінниччині посилюють карантин та вводять додаткові обмеження. Що заборонено?

Коли вінничанам виплатять грошову допомогу, яку щорічно дають до 5 травня?

У вінницькому Лісопарку блогери зловили «педофіла» з руками в... кетчупі

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (44)
  • Ігор Мархевка

    Сьогодні відбувся маштабний протестний мітинг під стінами міськради з вимогою до Моргунова заборонити будівництво багатоповерхівки впритул до існуючих будинків замість будівництва дитячого садочку де черги уже на слідуючий рік. Рекламувати що Вінниця найкраща та Європейська уже не вдається. Шило у мішку не втаїш. Брехню брехнею не виправдаєш. Наслідки базарного Гройсмана та його ставленика негативно відображаються на житті вінничан. Протестні настрої зашкалюють.
  • Сергей Григорьев

    А Валентина Кухар такая "Я не я , хата не моя. Это они сами. Я не сними, я токо щас узнала." То нахера такая голова.
  • Николай Островной

    Молодцi!!!
  • Людмила Саранчук

    Я теж готова бастувати з людьми,шоб зупинялись електрички, будем і наше село підніматись а шо робити буду звонити ще на гарячу лінію.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up