Маленькі патріоти: як виглядають вінницькі немовлята у вишиванках

Маленькі патріоти:  як виглядають вінницькі немовлята у вишиванках
  • По всій країні проходить акція «Народжені у вишиванці». Представники влади або, як у випадку із Вінницею, служителі Феміди, навідуються до пологового будинку і дарують немовлятам національне вбрання. Цьогоріч вишиванки отримали 4-денна Соломія і 2-денний Іван.

Щороку у третій четвер травня святкується Міжнародний День вишиванки. Свято покликане зберігати споконвічні українські народні традиції, а сама вишиванка символізує єдність нашого народу. Вбрання є символом чистоти та любові до власної Батьківщини.

 

Кілька вдягнених у вишиванки служителів Феміди, завітали до Вінницького районного пологового будинку. З собою принесли національне вбрання для двох немовлят, які тільки-но з'явилися на цей світ.

Олена з донькою Соломією

У першій палаті, до якої запросили журналістів, на нас чекала Олена та її кількаденна донечка Соломія. Жінка приїхала із села Комарово, що у Вінницькому районі. Народила 13 травня.

– У нашої дівчинки було таке положення, що вона сиділа на сідницях і не хотіла повертатися головою донизу. Через це ми переживали, як лікарі приймуть пологи. Але завдяки праці фахівців все обійшлося, – розповідає Олена. – Чому Соломія? Тому що подобаються давні українські імена. Вони відроджують нашу культуру.

Жінка народжувала вперше. Вона зізнається, що до цих пір трохи боїться брати до рук немовля. Але під пильним наглядом і настановами бабусі, яка знаходиться поряд із нею, робити це вже не так страшно.



У сусідній палаті розмістилася Анна із Зарванців. Два дні тому, 15 травня, у неї народився син Іван. Жінка народжувала вдруге, тому зізнається, що цього разу хвилювалася не так сильно.

Анна з синочком Ванею

– Вісім років тому, коли я народжувала доньку, пологи проходили зовсім інакше. Зараз це робиться набагато простіше, – говорить Анна. – Ваня крупніший за доньку, але пологи пройшли швидше, хоча й були трохи складнішими. Тримати дитину зовсім не страшно. У мене вже є подібний досвід, тому з перших хвилин, після його народження, я знаю, як із нею поводитися.

У цій палаті також була присутня бабуся малюка. Говорить, що Ваня для неї вже четвертий онук. Але радіє йому немов першому.


Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Oleksandr Stoliarov

    Сумно, коли того, хто носить вишиванку, називають патріотами.

    Носив вишиванку ще 15 років тому, коли це не було мейнстрімом. Зараз же, коли вишиванка майже у 100% стала показником вишиВАТНОсті, носити її - зашквар

    Задунайский Торонтуй reply Oleksandr Stoliarov

    Это примерно равно "георгиевской" ленточке. Как чай с 10-ю ложками сахара. Перебор.

    Вінничанин reply Задунайский Торонтуй

    Особливо коли ці самі 10 ложок цукру насправді не в чайові, а в когось в голові.

    Задунайский Торонтуй reply Вінничанин

    Или на теле. В виде "вышиванки". Надел сегодня?
  • Задунайский Торонтуй

    Последняя гордость патриота. Я у вишиванці!!!

    sas 1366 reply Задунайский Торонтуй

    "Последняя гордость поцреота" насрати в коменти!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться Від читача 19:49 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 18:00 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося? 16:09 Матір, яка намагалася втопити у річці сина, помістили в психлікарню play_circle_filled 15:06 Які зарплати та що мають мери міст на Вінниччині? Третя частина огляду декларацій 14:08 У Писарівці зник 11-річний Денис Єрьомін (ОНОВЛЕНО) 13:16 Вінничан попереджають про можливі аварійні знеструмлення 12:30 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up