Ліжка, пральні машини та холодильники: меценати передали допомогу для переселенців

Ліжка, пральні машини та холодильники: меценати передали допомогу для переселенців
  • Переселенцям, які наразі мешкають у Вінниці, передали ліжка, пральні машини та холодильники. Техніку та меблі прислали закордонні меценати.

За більше ніж пів року вінницькі шелтери прийняли понад 45 тисяч людей, яких окупанти позбавили домівки. Для більшого комфорту людей, які проживають у колективному центрі розміщеному у школі, закордонні партнери передали 100 нових ліжок із матрацами і постіллю, пральні машини та холодильники. Найближчим часом буде ще один транш у 200 ліжок.

«Ця допомога надійшла від організації «Rotary Club Kyiv International», завдяки тісній комунікації з Ротарі клубом в м. Черкаси та президенткою клубу Мариною Гуряновою. Ми повинні розуміти, що будь-яка гуманітарна, матеріальна чи інша допомога, що надходить у ВМТГ, надходить сюди завдяки довірі до людей, які тут працюють, завдяки стабільному статусу нашої громади, як громади надійного партнера, — каже депутат міської ради Світлана Ярова. — А Вінниця — це місто, яке завдяки зрілості громадянського суспільства, завдяки системній роботі міської ради та відповідальності волонтерських та інших організацій, які активно підключаються до захисту нашої країни і до відновлення економічної спроможності людей, котрі потрапили в складні життєві обставини».

Відео дня

Як зазначає директорка департаменту освіти Оксана Яценко, у вінницьких Центрах з розміщення переселенців, які раніше не були пристосовані до проживання, постійно покращуються умови. З перших днів війни, завдяки небайдужим вінничанам, міській владі, волонтерам та міжнародним організаціям цей заклад був забезпечений матрацами, постільною білизною і виконував роль тимчасово прихистку для ВПО.

До речі, ми зібрали у добірку кілька організацій, які надають матеріальну допомогу внутрішньо переміщеним особам. Розповідаємо, про процедури отримання та суми. Деталі у матеріалі:

Економістка з Харкова, нагадаємо, переїхала до Вінниці та одягає переселенців. Родина Тетяни Бінчук 42 дні прожила під обстрілами у Харкові. Евакуювавшись до Вінниці, вже наступного дня жінка плела сітки для фронту. Потім пішла допомагати у гуманітарний центр. Детальніше за посиланням.

Також нещодавно ми розповідали про бджоляра з Луганщини, який перевозив з гарячих точок людей. Деталі у матеріалі: «Рятував людей та документи». Історія бджоляра з Луганщини, який евакуювався на Вінниччину

Довідка

Редакція RIA/20 хвилин має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Танкіст з Літина, який став Героєм України, розповів свою історію боїв на Херсонщині

Запеклі бої та мужні подвиги воїнів. Герой України «Шаман» розповів про війну

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Zoja Lomakova

    Головне щоб не  розікрали як у нас робиться
  • Эдуарда Давидзон Цебер

    Буде дуже добре якщо все попаде нереселенцям!
  • Ноконечна Юля

    Ми вдячні за підтримку і допомогу

keyboard_arrow_up