«Рятував людей та документи». Історія бджоляра з Луганщини, який евакуювався на Вінниччину

«Рятував людей та документи». Історія бджоляра з Луганщини, який евакуювався на Вінниччину
  • Михайло Гребенник уже п'ять місяців вирушає у непрості рейси. Спочатку рідний Сєвєродонецьк, нині Слов’янськ, Бахмут… Вивозив людей з окупації, а назад повертався з продуктами, ліками і речами.

Бджоляр Михайло Гребенник працює на пасіці усе життя. Він вивіз людей, важливі архіви та обладнання із окупованих територій своєю «медовою» вантажівкою.

«Своя пасіка» родини Гребенників мала 500 бджолосімей. Готувалися працювати на експорт, запускати виробництво вуликів… Це мали бути перші українські полістирольні вулики! Але російське вторгнення зруйнувало ці плани. Морально найтяжче було у травні, коли мав би збирати мед на рідній пасіці. Допомогу Михайлу запропонував друг-бджоляр Іван Микитюк.

«Я йому сказав: можеш переїжджати на Вінниччину. Ми можемо тебе прихистити і дати можливість продовжувати займатися своєю улюбленою справою», — розповідає керівник ТОВ «Мед Поділля» Іван Микитюк.

Відео дня

Так у Михайла з’явилась розрада і 35 нових вуликів на Вінниччині. Тепер між рейсами на Схід України він знову чаклує з бджолами.

Мріє таки запустити лінію виробництва сучасних вуликів. Та якнайшвидше зібрати особливий мед — мед Перемоги!

«Мотивацію дає наша скорша Перемога, сили, натхнення… Це ж майбутнє наших дітей! Бджоли працюють і ми маємо працювати!», — каже бджоляр Михайло Гребенник.

Детальніше про пасічника дізнавайтеся у наступному відео. Його змонтували наші друзі з редакції «ШоТам»:

 

Економістка з Харкова, нагадаємо, переїхала до Вінниці та одягає переселенців. Родина Тетяни Бінчук 42 дні прожила під обстрілами у Харкові. Евакуювавшись до Вінниці, вже наступного дня жінка плела сітки для фронту. Потім пішла допомагати у гуманітарний центр. Детальніше за посиланням.

Довідка

Редакція RIA/20 хвилин має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Танкіст з Літина, який став Героєм України, розповів свою історію боїв на Херсонщині

Запеклі бої та мужні подвиги воїнів. Герой України «Шаман» розповів про війну

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up