«Купатися заборонено»: всі вінницькі пляжі не пройшли перевірку

«Купатися заборонено»: всі вінницькі пляжі не пройшли перевірку

Станом на сьогодні, 31 травня 2019 року, на пляжах "Гонти", "Хімік", "Центральний"  рекомендують встановити таблички «Купатись заборонено».

Влітку у Вінниці для відпочинку населення готуються три пляжі: "Гонти", "Хімік" та "Центральний", які розташовані на берегах Південного Бугу та на "Вишенському озері".  Хоча на цих пляжах збудників паразитозів у воді не виявили, купатись на всіх пляжах не рекомендують. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Там зараз прибирають території, встановлюють контейнери для збору побутових відходів, облаштовують роздягальні та душові кабіни, готують тіньові навіси та туалети (нагадаємо, що санітарно-технічне обладнання підключається до централізованих мереж водопостачання та каналізації). На берегові зони завезено чистий  пісок.       

Перевірили вінницькі пляжі та якість води в річці

За інформацією "Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України" в травні поточного року встановлена невідповідність якості води:

Відео дня
  • на пляжі "Центральний" - по індексу лактозопозитивної кишкової палички, вмісту коліфагів, запаху та біохімічній потребі в кисні;
  • на пляжі "Гонти" - по індексу лактозопозитивної кишкової палички, вмісту коліфагів, запаху та біохімічній потребі в кисні. Також виявлено стафілокок; 
  • на пляжі "Хімік" якість води відповідає санітарним вимогам по мікробіологічним показникам. Але встановлена невідповідність по запаху та біохімічній потребі в кисні.         

За інформацією відомства, на цих пляжах необхідно встановлення табличок "КУПАТИСЬ ЗАБОРОНЕНО".

На "Вишенському озері" встановлена невідповідність по запаху, водневому показнику (рН) та біохімічній потребі в кисні. Купатись там також не рекомендується. Також, слід відмітити, що пляж знаходиться у незадовільному санітарно-технічному стані, що може призвести до травматизму людей.

Попереджують про небезпеку

Вінницьке міське управління Держпродспоживсмлужби нагадує, що при купанні  забруднена вода може потрапити в рот та викликати гострий гастроентероколіт. Основними симптомами якого є: біль у животі, нудота, блювота, пронос, підвищена температура тіла, загальна слабкість.

— Якщо ви йдете на відпочинок і приймаєте лише сонячні ванни, не забувайте про необхідність дотримання правил особистої гігієни. Особливо слід приділити увагу дітям: не дозволяйте їм торкатись брудними руками ротової порожнини; добре вимийте овочі та фрукти, які ви берете з собою на відпочинок. Під час відпочинку не засмічуйте пляжну зону, прибирайте за собою побутові відходи та пластикову тару, не вигулюйте тварин на пляжі, — зазначають у відомстві.

Нагадаємо, з 1 червня в Україні офіційно розпочнеться купальний сезон.

Минулого року, за мікробіологічними показниками вода виявилась непридатною. Жителів міста такі застереження не зупиняли та вони все одно ходили на пляжі.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • ИРИНА ЛОИК

    И так каждый год ,а где тогда можно купаться и можно ли пить эту воду ?
  • Pavel Ostrovskyi

    Одне і теж кожен рік
  • Жорасий

    конечно же легче всего заказать красивенькие таблички чем хоть что-то сделать

    Сепар Торонтуй reply Жорасий

    Скажу тебе по секрету что можно единственное сделать. Надо ноги уносить.
  • Любочка Варфоломеева

    Хто б сумнівався...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up