«Кожне порушення розглядають індивідуально», — Скальський про карантинні обмеження

«Кожне порушення розглядають індивідуально»,  — Скальський про карантинні обмеження
Фото: freepik
  • Очільник Вінницької ОДА Владислав Скальський дав відповів на три питання вінничан, які стосуються карантинних заходів.
  • Містян цікавило, що таке «службова необхідність» та чи можна йти на роботу парком.

Вважається вулиця громадським місцем та чи обов’язково на вулиці носити маску?

«Визначення що таке громадське місце, зазначено в Законі України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення». Стаття 1 - громадське місце — частина (частини) будь-якої будівлі, споруди, яка доступна або відкрита для населення вільно, чи за запрошенням, або за плату, постійно, періодично або час від часу, в тому числі під'їзди, а також підземні переходи, стадіони, — каже Скальський. — В роз'ясненні Кабміну зазначено щодо громадських місць належать під’їзди, підземні переходи, стадіони, парки, сквери, дитячі майданчики, парки, сквери, зупинки громадського транспорту, ліфти, державні установи, медичні установи та інше».

Додають, що перелік громадських місць може бути розширений органами місцевої влади.

Що таке «службова необхідність», кого це стосується та як визначається? 

«Це стосується служб, установ, організацій, діяльність яких не заборонена постановою Кабінету міністрів № 211, — коментує очільник області. — Службова необхідність доводиться розпорядженнями, наказами, дорученнями, завданнями та іншими документами цих служб, установ, організацій».

Відео дня

Якщо людина йде через парк до аптеки чи магазину — це вважається відвідуванням парку?

«Склад адміністративного правопорушення визначається індивідуально. В залежності від обставин кожного конкретного випадку. Не можливо дати абсолютно вичерпні всі пояснення, щоб передбачити всі можливі ситуації», — відзначив Скальський.

Раніше 20minut.ua докладніше розповів про обмежувальні заходи, що розпочали діяти з 6 квітня. Навіщо і де потрібно одягати маску? Чи можуть оштрафувати, якщо буду без маски? Чи можна людям старше 60 років виходити на вулицю? Навіщо носити з собою документи? Чи працюватимуть церкви? Відповіді знайте у статті «Як зміниться наше життя з 6 квітня. Роз’яснення нових обмежувальних заходів». 
 

Читайте також:

В області уже 89 хворих на коронавірус. Яка ситуація по районах?

Дані про COVID-19 на 8 квітня: +206 випадків за добу в Україні та +8 на Вінниччині (НАЖИВО)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олександр Зелений

    Що значить індивідуально?На розсуд поліції? Ви бачили останні відео з Одеси? Це вже схоже на дуууже дешеву,примітивну,пошлу комедію!
  • І.Е.

    Службова необхідність - це коли тобі на будь-якій незабороненій роботі видали бумажку?) Тепер зрозуміло, чому в Вінниці спалах епідеміі, з таким то відношенням місцевої влади до карантину.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:11 Просять присвоїти звання Героя України Дмитру Буздугану 12:27 Через пожежі без дахів залишилися два будинки — в Морозівці та Петрику 11:23 Вінниця в Instagram. Кращі фото за 13 — 19 травня photo_camera 10:41 У Рибчинцях екологи виявили незаконну копанку Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 10:26 Вінниця прощається із полеглим воїном-добровольцем Олександром Михальнюком 09:34 Що горіло вчора на Шепеля? На місці працювали рятувальники 08:46 Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО: збивали ворожі шахеди 08:25 Сьогодні вітаємо Сергія та Матвія. Історія, заборони та прикмети 19 травня 07:42 Учасників спартакіади «Сильні, вільні і спортивні» запросили на безкоштовні тренування photo_camera 21:01 На Європейській площі перевіряли цукор, вакцинували, робили тест на ВІЛ photo_camera 20:07 Вода лише в чверті досліджених у Вінниці криниць відповідає санітарно-гігієнічним нормам 19:12 Старі фото Вінниці. Яким було наше місто і його мешканці у 80-х роках минулого століття photo_camera 18:37 Важко зберігати спокій? Є проста техніка дихання для подолання стресу play_circle_filled 18:02 Оголосили підозру та взяли під варту розповсюджувача канабісу play_circle_filled photo_camera 17:25 «Бойові каски замість корони тримали над головами». Дружина поїхала до чоловіка вінчатися на фронт 16:37 Рятувальники отримали нову техніку та медикаменти від благодійників play_circle_filled photo_camera 16:30 Меланома у дітей: причини, фактори ризику та профілактика захворювання 15:56 Електроенергія по годинах: з'явився графік відключень на шість черг 15:03 «Потрібно поспішати жити»: захисник з позивним «Івасик» про життєві цінності
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up